G4Media.ro

Ludovic Orban: Ştiţi ce mă surprinde? PSD nu a avut atâta cerbicie…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ludovic Orban: Ştiţi ce mă surprinde? PSD nu a avut atâta cerbicie în boicotarea derulării procedurilor unei moţiuni de cenzură nici măcar când a  fost vorba de guvernele PSD

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a afirmat, miercuri seară în emisiune la B1Tv, că PSD nu s-a opus în maniera în care o face acum nici la procedurile moţiunilor de cenzură îndreptate împotriva guvernelor social-democrate. Întrebat fiind când se va vota moţiunea depusă de USR PLUS pentru demiterea premierului Cîțu, el răspuns că se va întâmpla „atunci când o să-şi iasă din boicot reprezentanţii PSD şi unii dintre colegii din PNL”.

„Aşa e constituţional şi regulamentar (…) În termen de maxim cinci zile de la depunerea moţiunii, se citeşte. Se votează când o să hotărască  Birourile Permanente Reunite. Când o să-şi iasă din boicot reprezentanţii PSD şi unii dintre colegii mei din PNL. Trebuie să înţeleagă că aici nu ne jucăm cu Constituţia şi cu de-astea, aici este o obligaţie constituţională. Nimeni nu poate să blocheze procedura de adoptare a moţiunii de cenzură”, a răspuns Orban când a fost întrebat despre momentul în care se va citi moțiunea împotriva premierului Cîțu.
În ceea ce priveşte dubiile privind semnăturile de pe documentul moţiunii, preşedintele Camerei Deputaţilor a explicat că atunci când semnăturile transmise online au fost certificate din punctul de vedere al autenticităţii prin completarea semnăturile online cu cele olografe, ”nu mai există niciun fel de dubiu privind semnăturile”.
„Semnătura e un act de voinţă personală care nu poate fi contestat decât de persoana care a semnat. A trecut o perioadă de patru zile în care niciunul dintre parlamentarii care au semnat nu a anunţat că şi-a retras semnătura. Adică ce doreşti mai mult? Asta e pur şi simplu aşa: hai să găsim nişte bazaconii pe care să le spunem în spaţiul public care nu au nicio legătură cu realitatea. (…) Ştiţi ce mă surprinde? PSD nu a avut atâta cerbicie în boicotarea derulării procedurilor unei moţiuni de cenzură nici măcar când a  fost vorba de guvernele PSD”, a mai afirmat liderul PNL, citat de news.ro
Executivul a solicitat Curţii Constituţionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR.
Executivul acuză că verificarea condiţiilor de validitate ”nu a avut niciodată loc cu privire la cele 124 de semnături depuse în data de 3 septembrie 2021 şi nici cu privire la cele 34 de semnături depuse în data de 6 septembrie 2021, care vizau tot moţiunea de cenzură depusă în 3 septembrie 2021, toate fiind comunicate in corpore Guvernului de către Preşedintele Camerei Deputaţilor în data de 7 septembrie 2021”.
sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. O să fiu nepopular, știu că e deja jucat jocul, că va fi Guvern Câțu minoritar susținut de Ciolacu, daaar, si aici voi fi nepopular Ciolacu joacă prost oportunitatea!
    Ciolacu ar putea fi minim premier si dacă nu joacă asa cum ii cântă el lui Iohannis chiar ar deveni Presedinte.
    E un politician PROST dacă vrea să fie recunoscut pentru eternitate ca „sluga lui Iohannis”.
    Bani de furat vor mai fi pe malurile Dâmboviței, dar esti politician si partid să fii PRESEDINTE/PREMIER si SĂ GUVERNEZI!!!!
    Sa lasi totul si presedinte si premier la PNL si tu să-l slugărești demonstrează viziune îngustă de buzoian!

    • Glumesti nu?

      Fii atent aici:
      1. sa ai beneficii atata vreme cat ai PNL la mana DACA vor ajutorul tau, dar tu sa nu faci nimic ca nu esti la putere?
      2. vine valul 4, urmeaza si 5… cine-si bate capul? Cine e la guvernare. Iar tu esti liber sa critici cat vrei in opozotie
      3. bani si beneficii gratis
      4. faci jocul teatral de opozitie chiar daca poti manipul guvernul
      5. santaj ca sa iti bagi si propriile proiecte, ca apoi sa iti asumi meritul ca vai ce negociator esti
      6. santaj ca sa sprijini proiectele PNL ca apoi sa-ti asumi meritul ca vai ce deschis esti
      7. cate accidente rutiere sau pe infrastructura sunt? cum au crescut preturile? in opozitie stai chill
      8. fiind in opozitie, regulile sunt clare: in politica romaneasca creste in sodnaje cine e in opozitie mereu
      9. sa ai la mana cu blat un liberal ca apoi sa ii scoti ochii ca dai in vileag tot si sa pastrezi „cardul” asta pentru mai tarziu, de ex. sa iti semneze motiunea ta cand tu ca pesedist esti la putere si liberalii in opozitie, ba chiar sa il fortezi sa mai aduce semnaturi?

      Toate sunt numai avantaje pentru PSD. Sa vina acum la putere ar fi sinucidere pentru ei dpdv organizational. PSD are cativa profesionisti si competenti, dar nu vor fi niciodata scosi la inaintare, sunt pastrati doar ca sa „faca treaba”, in schimb lingaii si analfabetii sunt scosi in fata. Nu au de ce sa preia puterea acum in plina criza sociala, economica, externa si in plin val 4 pandemic.

      Fii sigur ca nu e Ciolacu atat de strateg, cat altii care i-au facut strategia. Pe scurt, gresesti grav si mai mai ai de invatat in ceea ce inseamna politica romaneasca. Stiu ca suna arogant, nu pretind ca-s un geniu, evident concluziile de mai sus sunt un sumar, in parte a altor analize, in aprte ale mele. Dar in niciun caz nu voi pretinde ca detin eu adevarul absolut, dar crede-ma, pozitia de guvern din umbra e genial pentru PSD.

      Sincer, nu m-ar surprinde ca PSD sa dea anunt la 2024 ca tot electoratul PSD sa voteze PNL si sa ii aiba la mana ca guvern minoritar si PSD sa tina totul din umbra o vesnicie, pentru ca e vis devenit realitate pentru „PSD-ul reformat”, care nu tine la dictatura si putere, ci la beneficii (gen nepotism, locuri caldute, sinecuri) si bani (un PNDL, un ajutor, o sponsorizare, o rectificare etc).

    • Toate avantajele dispar cand USR va bate darabana incontinuu ca PSD susține guvernul Câțu. Populația proasta cum e va pleca de la PSD si PNL. In final vom avea un aur cu 25 usr cu 25 psd cu 25 pnl cu 15.
      Câțu va zbura in momentul cand psd va ajunge de talia usr.

    • Ce așteaptă Ciolacu, vrea să-l implorăm, nu vede că toți românii vor sa scape de Guvernul asta. Nu are atât bun simt să admită că nu se mai poate. Daca pierde oportunitatea asta nu mai prinde in vezi așa ceva
      In primul rand oportunitatea răzbunării
      Vezi sectorul 1, disputa cu Clotilde, frauda
      După Dragnea( sigur a contribuit dulapul la condamnarea lui)
      Vezi Firea, a pierdut in fața lui Dănuț
      După poate să crească lejer in sondaje daca va fi la guvernare pentru că vin bani multi
      Daca va fi anticipate PNL se dezintegrează și va lua o buna felie din electoratul PNL
      Nu știu ce așteaptă.

  2. Orban a fost singurul care s a opus USL si acum tot el e singurul care se opune USL 2.
    Macar va iesi demn din politica si va lasa PDListii USListi sa conduca PNL dupa cum ii duce capul

    • PNL-ul a vazut aripi si ruperi toata viata lui, PNL-AT samd. Eu zic ca Orban ar trebui sa rupa partidul in PNL varianta originala si sa-i lase pe cei din PDL in partidul propriu cu Catu si Iohannis.

      Am zis 🙂

  3. se duse dreaq și peneleu’ ăsta orbane
    vorba aia, semeni vant culegi furtuna
    dar măcar ai aflat:
    – Ciiiinneee esteee geeeeneralul ?

  4. Oare cum stau sondajele acuma? PNL cred că are vreo 17%

  5. Pluseristii au avut mana proasta in iarna cand au zis ca nu-l vor pe Sica sub nicio forma PM, ci pe Cuie Matu. Na ca acum Sica s-a dovedit cam singurul rational de prin „Partidul Meu” si poate auzim macar acum pe vreun pluserist sa zica ca au gresit. Dar si astia sunt aroganti, mama mama.

    • Corecta remarca Gigi. Orban merita mai multa incredere si numai pentru ca a fost singurul liberal care s-a opus fatis USL 1.
      Felicitari!

    • Gigel , invata limba romana , ce pasareasca e aia mai . Ai citito pe BT cartonat de Bulgaria. Multi analfabeti in PSD.

  6. Cea mai neagră variantă pentru România este aceea în care ciolacul susține un guwern minoritar USL 2. Asta ar însemna nimic altceva decât cel mai mare jaf legalizat din banul public. Asta înseamnă 10 miliarde de euro intrate in buzunarele jmeckerilor , din pixul lui Joiannis și Cuie Mîțu și credeți-mă, vor intra și în buzunare pesediste, acesta fiind motivul abramburelii ciolaniste cu uite moțiunea, nu e moțiunea.
    Și că să fie totul ok, or sa fie numiți numai „procurori” unul și unul, care de care mai obedient in a pupa augustele dosuri prezidențiale…

    • Dar de ce „neagra”? Asta e cam singura varianta, altfel Cuie Matu nu dadea foc puntilor. Avem precedentul Slabiceanu, un alt „distins” liberal.