G4Media.ro

ANAF a scos la vânzare o proprietate a lui Omar Hayssam, condamnat…

Sursa Foto: Kanal D

ANAF a scos la vânzare o proprietate a lui Omar Hayssam, condamnat pentru terorism: Un apartament de 200 de mii de euro într-o vilă din zona centrală a Capitalei

ANAF a scos la vânzare o proprietate a lui Omar Hayssam, om de afaceri de origine siriană condamnat în România în mai multe dosare, dintre care cel mai cunoscut este cel al celor trei jurnalişti români răpiţi în martie 2005 în Irak, Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, relatează Profit.ro.

Apartamentul, de 4 camere, cu o suprafaţă de 127 de metri pătraţi, la parterul unei vile din zona centrală a Capitalei, este scos la vânzare de către ANAF cu 949.409 lei fără TVA (192.554 euro).

Printre creditori se află statul, prin intermediul mai multor instituţii, Ovidiu Ohanesian, reprezentat de un executor judecătoresc, şi Mahomed Yosiin, conform Profit.ro.

Aceasta nu este prima încercare a statului de a vinde casa lui Hayssam, astfel că preţul a fost acum redus, de la 1.265.879 lei (fără TVA), la prima licitaţie, la 949.409 lei.

Context

Magistrații Curții de Apel Ploiești au respins definitiv în 2019 cererea de întrerupere a executării pedepsei pe motive medicale. Sirianul este încarcerat în Penitenciarul Mărgineni și are de executat o pedeapsă de 23 de ani și patru luni.

Hayssam a fost găsit vinovat de răpirea celor trei jurnaliști români în 2005 și condamnat pentru terorism.  Pentru implicarea in rapirea jurnalistilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian, in luna martie a anului 2005, la Bagdad, sirianul a fost condamnat în lipsa, in februarie 2008.

În 2006, Omar Hayssam fusese eliberat pe baza diagnosticului de cancer în fază terminală. Apoi a fugit din ţară. El a fost adus în România după șapte ani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. „Alo, dujman ANAF? Abartament era „cuib de nebunie”, unde breteni de la PSD intâlneam intre ei sau cu alegător curios de blacuță suedeze, de ce vindeam la licitații?!
    PS. Dacă vândut, măcar virat ban in cont de la breten Marsel, ca să cumpăr BT cartonat cu el, che nu mai au niciun ban după ce vizitat Vama Veche, intrucât cost 14 lei o bere la draft și 50 de lei sezlong de stat la blaje, sărac de ei…!
    Saalam aleikum!”

  2. In loc de BT cartonat, Alifie da la tine trabuci.

  3. Cunosc un cumparator interesat: Marcel Ciolacu!!!!