G4Media.ro

400 de ventilatoare vor ajunge în România. 200 au fost achiziționate din…

400 de ventilatoare vor ajunge în România. 200 au fost achiziționate din SUA, iar alte 200 din Coreea de Sud

În urma discuției pe care președintele României, Klaus Iohannis, a avut-o cu liderul de la Casa Albă, Donald Trump, România achiziționeză din SUA, fără restricții vamale, un număr de 200 de ventilatoare, care vor fi utilizate în lupta cu epidemia de Coronavirus. Premierul Ludovic Orban a precizat, într-o intervenție la Digi24, că alte 200 de ventilatoare au fost achiziționate din Coreea de Sud. „În toatal, 400 de ventilatoare vor ajunge în România, în următoarele 15 zile”, a spus Orban.

„Preşedintele Trump impusese o restricţie la exporturi pentru anumite tipuri de echipamente medicale. În urma discuției pe care președintele Iohannis a avut-o cu președintele SUA, vom beneficia de o excepţie pentru aceste ventilatoare” a comentat Orban.

Premierul a mai adăugat că planul României este de a produce materiale și echipament medical la noi în țară, de către firme românești. În acest moment, o companie americană a pus la dispoziția unui producător român întreg planul de creație pentru tipul de ventilator mecanic produs în SUA, sub rezerva ca acesta să nu fie vândut în exterior, ci să fie utilizat strict pentru necesarul din sistemul de sănătate românesc.

„Este extrem de posibil să începem producţia de ventilatoare la un nivel performant, pentru că această companie americană este dintre cele mai performante în lume. Mai avem două proiecte care se derulează în paralel pentru a putea produce ventilatoare în România”, a comentat Orban, la Digi24.

 

Sursa Foto: Cleveland Clinic

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Denumirea „Ventilator” data aparatului complex folosit pentru ventilarea plamanilor, are un caracter minimalizator.
    Iata cum arata un „aparat de ventilare” ( denumit impropriu, simplist „ventilator”):
    https://www.draeger.com/ro_ro/Hospital/Products/Ventilation-and-Respiratory-Monitoring/ICU-Ventilation-and-Respiratory-Monitoring/Evita-V800

    Un astfel de aparat complex nu poate fi realizat de catre un producator de ventilatoare casnice sau industriale.

  2. Cu ele vin si eliberatorii. Un secol nu mai scapam de fratele mai mare, de data asta d origine africana, cu dotarile aferente.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.