G4Media.ro

400 de migranţi forţează intrarea într-o enclavă spaniolă din Maroc, în urma…

Foto: AFP PHOTO/ÁNGELA RÍOS

400 de migranţi forţează intrarea într-o enclavă spaniolă din Maroc, în urma unei ciocniri de două ore cu ofiţerii de frontieră

Aproximativ 400 de migranţi au luat cu asalt, vineri, gardul înalt care protejează enclava spaniolă Melilla, din nordul Marocului, transmite News.ro. Un grup mare de migranţi a reuşit să treacă din Maroc după o ciocnire de două ore cu ofiţerii de frontieră, au declarat autorităţile spaniole, relatează Reuters.

Melilla şi Ceuta, cealaltă enclavă spaniolă aflată tot pe coasta nordică a Africii, au devenit, în ultimul deceniu, puncte de trecere populare pentru migranţii africani care încearcă să ajungă ilegal în Europa.

Asaltarea frontierei a început în jurul orei locale 6.40, iar migranţii au reuşit să treacă frontiera la la ora 8.40, ”în pofida unei operaţiuni extinse a forţelor marocane”, se arată în comunicat.

Incursiunea a fost prima importantă de acest fel în aceste enclave de la mijlocul lunii martie, când Spania a adoptat o atitudine pro-marocană asupra Saharei de Vest, un teritoriu pe care Rabatul consideră că îl deţine, dar unde o mişcare de independenţă susţinută de Algeria cere înfiinţarea unui stat suveran.

În săptămânile din 2022 dinainte de această schimbare, numărul migranţilor care au intrat în cele două enclave s-a triplat în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2021.

La jumătatea anului 2021, până la 8.000 de persoane au ajuns înotând Ceuta sau s-au căţărat peste gard zile în şir, profitând de îndepărtarea unei plase de securitate de pe partea marocană a graniţei în urma unei dispute diplomatice, transmite News.ro. (Foto: AFP PHOTO/ÁNGELA RÍOS)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Trebuie eliminați acești viermi, nu au dreptul la nimic.

  2. condoleantex5

  3. După anii ‘90 românii noștri asaltau granițele Europei occidentale…aduceți-va aminte ca deveniserăm spaima tuturor…acum suntem Europeni de gradul 1!!! și putem privi de sus sărăcimea!