G4Media.ro

40% pierderi, restul căldură. Timișorenii suportă în prețul facturilor Colterm pierderile din…

40% pierderi, restul căldură. Timișorenii suportă în prețul facturilor Colterm pierderile din rețeaua de termoficare

Aproape 40% din costul facturii la încălzire care va fi achitat de timișorenii racordați la Colterm reprezintă pierderi ale rețelei de termoficare, anunță Agenția de presă RADOR.

Potrivit directorului Colterm, Cristian Mîțu, costul de producție calculat de compania de termoficare include și pierderi de aproape 40%.

Viceprimarul Ruben Lațcău susține că prețul de facturare final din Consiliul Local va fi sub tariful care să acopere costurile de producție.

Președintele Federației Asociațiilor de Locatari, Petru Olariu a stabilit o întâlnire împreun cu reprezentanții Colterm și ai Primăriei Timișoara, în care să fie analizată componența costului de producție a unei gigacalorii. Această întâlnire ar trebui să aibă loc înainte de votul final din Consiliul Local.

sursa foto: Pexels

Citește și

Liberalii au adus dovleci și lumănări de Halloween în fața primăriei din Timișoara: Primăria groazei. Spitale îngheţate, şcoli închise din lipsa căldurii, zeci de mii de timişoreni în frig

Timișoara, fără soluție pentru încălzire. Creditul din Trezorerie anunțat de premierul Cîțu nu poate fi folosit pentru cheltuielile curente cu căldura, ci doar pentru investiții

Toate spitalele din Timişoara sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare. Au fost înregistrate şi câteva avarii la repornirea încălzirii

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. D E B R A N S A R E A ! ! !
  Este evident ca o centrală pe gaz este mai eficientă dpdv energetic si ecologic decat o entitate borfășească de tip comunist din care să trăiască amante si nepoti incompetenți!

  • Eu inteleg ca cei care au tupeu sa fure – nu platesc. Platesc cei corecti pentru toti.
   Exista vreun control la repartitoarele alea?

 2. Nu cumva timisorenii suporta 100% nepriceperea lui Fritz si 0% caldura ?

  • Nu, cumva timisorenii suporta nepriceperea si furtul administratiei peneliste din ultimii ani care a lasat Colterm cu datorii de 320 milioane lei si cu o retea coapta si nereparata care are 40% pierderi pe transport.
   Nici macar carpelile contractate de fosta administratie din 2019 nu au fost finalizate pana acum de firmele contractate de Robu. Contractele nu pot fi reziliate acum pentru ca ar genera intarzieri si mai mari pentru o noua procedura legala de contractare de lucrarilor de reparatii.

   Cam asta suporta timisorenii acum, rezultatul maretei administratii peneliste din ultimii 8 ani. Fritz nu a fost in stare nici macar sa isi impuna propria organizare si organigrama pentru ca parazitii bugetari restructurati au contestat in instanta noua organigrama si toata schimbarea a ramas in aer pana la judecarea pe fond.
   Nu e perfect Fritz, chiar e foarte slab pe alocuri dar situatia termoficarii nu e din vina lui si nici nu se poate rezolva in cateva luni si fara cheltuieli de zeci/sute de milioane pe care bugetul Primariei nu le are.

  • Da ma, ca Fritz manaca tevi si se pisa rugina. PeNeList inapoiat mai esti…

  • 40% pierderi in reteaua de transport?

   Cred ca suporta 6 ani de Cihandreala si 8 ani de Robie?

   Ca nu cred ca a spart Fritz tevile asta vara!

  • Mai degraba nepricepere la talharii si hotii.

  • Trebuia să fie un pe,o.s,t că pache sau Eugen care să spună o nespusă. Intr-un an a stricat Fritz țevile. Tot cu USR veți avea de discutat așa că ați cheltuit banii și energia degeaba tot timpul asta. I.di,ot.ilor!

  • vezi ca ce a facut Ciuhandu in oras cu bugetul.ce la avut nu o sa faca neam de neamul lu astia, si toate proiectele, dar chiar toate sunt de pe vremea aia, doar ca ala era independwnt, nu era cu puterea, pnl psd….asa ca nu primea bani.pt marile proiecte

 3. Randamentul incalzirii centralizate e cel mai scazut.

  • Gresit…,si-ti dau un exemplu: Polonia,acolo s-a implementat, incepand cu anii 94 pana prin 98, un proiect de refacere a reteleleor termice si automatizare din toate orasele cu sistem centralizat de termoficare in urma caruia ,pierderile ajung astazi la maxim 4%…si tot ”astazi ” pretul platit de polonezii legati la sitemul centalizat este mai mic decat cel platit de cei cu centrala proprie de apartament….,mai mult .datorita automatizarii si a citirii datelor de consum de la distanta ,numarul angajatilor e mult redus,in special TESA, maxim douazeci,predomina numarul celor din operativ….la noi e invers datorita sinecurilor politice !!!

 4. Asa merita si timisorenii si bucurestenii.
  Jos subventiile si platiti ce ati votat 30 de ani.
  Mars la Oprescu la Firra la Robu. Acolo sunt banii.

 5. De ce nu cumpara timisorenii centrala de apartament? Dar bucurestenii? Vor pomana de la stat?

 6. Pierderi în rețea, livrare de căldură aiurea indiferent ca e cald sau frig afara, CA numite politic, etc.

 7. Cu toţii suportăm pierderile acestei ţări, până în ziua în care vom pleca.

 8. Desfiintati incalzirea centralizata comunista.