G4Media.ro

40% dintre ieșenii depistaţi cu gripă au nevoie de internare / ”Incidenţa…

Sursa foto: Pixabay

40% dintre ieșenii depistaţi cu gripă au nevoie de internare / ”Incidenţa cea mai mare pentru gripă, IACRS şi pneumonii este la grupa de vârstă 15–49 ani”

În ultima săptămână, numărul infecţiilor respiratorii acute a fost într-o uşoară scădere la Iaşi: au fost înregistrate 10.180 de cazuri, cu 18,32% mai puţine comparativ cu săptămâna anterioară, însă aproape 40% din cazurile de gripă diagnosticate, mai exact 145 de persoane, au avut nevoie de tratament în spital, celelalte persoane urmează tratamentul necesar la domiciliu, informează Ziarul de Iași.

Din cele peste 10.000 de cazuri depistate în perioada 16 – 22 ianuarie, 8.158 sunt infecţii virale ale căilor respiratorii superioare, 1.641 sunt pneumonii, iar 381 sunt cazuri de gripă la aproape toate grupele de vârstă.

Specialiştii recomandă în continuare imunizarea împotriva virusului. De la începutul lunii octombrie şi până în momentul de faţă s-au vaccinat 75.658 de persoane din judeţul Iaşi, cu 607 mai multe faţă de săptămâna trecută.

Simptomele gripei sunt diferite de cele ale unei simple viroze şi includ: febră cu valori crescute, mai mari de 38,5-39 grade Celsius, cu durată de trei-cinci zile, frisoane, dureri de cap şi de gât, tuse persistentă, dureri musculare şi articulare, precum şi astenie fizică marcată.

În cazul sugarilor şi copiilor cu vârstă mică, gripa are câteva particularităţi: febră înaltă, de peste 39 grade Celsius, manifestări digestive ca diaree, vărsături, dureri abdominale, dificultăţi în respiraţie, episoade frecvente de otite şi laringite, precum şi inflamaţie a muşchilor.

„Din analiza pe grupe de vârstă reiese că incidenţa cea mai mare pentru gripă, IACRS şi pneumonii este la grupa de vârstă 15–49 ani”, au transmis reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Shoshoch analpha beți care au făcut ei vaccinul si mai rău au răcit după, că așa le-au spus rusofilii pe Facebook! 🤮
    Zero compasiune! Nu vor crăpa dar binemeritat vor suferi! 😏
    Vorba aia pr0s7ia se plătește, de-aia au milițienii salariul mare!