G4Media.ro

Clotilde Armand: Primăria Sectorului 1 a predat DNA contractul încheiat în anul…

sursa foto: Romprest

Clotilde Armand: Primăria Sectorului 1 a predat DNA contractul încheiat în anul 2008 cu Romprest/ Cei care au prejudiciat cetăţenii Sectorului 1 cu peste 117 milioane de lei să fie traşi la răspundere

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat, miercuri, că primăria a predat procurorilor DNA contractul de delegare a gestiunii de salubrizare, încheiat între Consiliul Local şi compania Romprest, în anul 2008, cât alte acte adiţionale. „Cei care au prejudiciat cetăţenii Sectorului 1 cu peste 117 milioane de lei să fie traşi la răspundere”, a scris Armand pe Facebook.

Romprest a fost în centrul unui scandal între acționari la începutul anului și a refuzat colectarea gunoiului după ce noua administrația a acuzat compania că facturează servicii care n-au fost prestate în realitate.

Contractele pentru ridicarea gunoiului se ridică la zeci de milioane de euro anual. Numai datoria pe care primăria sectorului 1 o are la Romprest, dar pe care primăria o contestă, se ridică la peste 100 de milioane de lei ( peste 20 de milioane de euro). Potrivit confidas.ro, Romprest SA a avut anul trecut o cifră de afaceri de 241 milioane de lei, un profit de 23 milioane de lei și 2600 de angajați.

Citește și

Gruparea Drăcea din Romprest îl acuză pe Maricel Păcuraru că a preluat prin fals conducerea Romprest numindu-l pe ginerele său președinte al Consiliului de Administrație/ Războiul acționarilor continuă la Parchet

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. Si la Craiova au pus pe butuci salubritatea, normal a aparut firma de partid IRIDEX ,
    https://www.riseproject.ro/articol/imperiul-de-gunoi/ , adusa de olguta.
    Mai nou functionarii Primariei Craiova, fac logistica lui Iridex participand la impartirea pubelelor. E ca la dragnea dragi lucratori la DNA.

  2. In fiecare seara autocarul Romprest ii ia pe gunoieri de la intrarea in parcul Bordei. in general asteapta cam 20-30 sa fie dusi acasa. Niciodata nu poarta masti. Cand s-au suit in autocar erau mai mult de 2 pe metru patrat.

    Romprest isi bate joc de muncitori.

  3. putin offtopic:

    – in contexul pandemiei, nu am auzit pe nimeni care sa fi discutat (la nivel national / local) despre masuri pentru protejarea muncitorilor din salubritate;
    mai exact, acestia ar fi trebuit sa primeasca echipament de protectie (masti, manusi, vizete, etc). fiind expusi la contactul cu deseuri ce pot contine urme de virus.

    – asta apropo de empatie si de faptul ca e la moda sa spui ca ‘iti pasa’ de aproape.

    – de ce masca nu este considerata deseu medical?

  4. Sunt curios ce firmă vrea să aducă Prințesa Gunoaielor

  5. Mi am dat seama ca sint un looser si ma ofer sa fac voluntariat la Ati unde sint doar gripati. Adica unii care stranuta. Va arat ca nu port masca ca vreau sa ma duc in glorie

    • De-te, duce-te-ai pe pustii.
      Ia-o si pe sosoaca cu tine si pe haurari si sa te intorci cand te-oi chema eu

  6. G4media
    In afara de cei 300000 de locuitori ai sectorului 1 și postacii # rezist ,credeți că există persoane interesate de problema gunoaielor din sectorul 1 ,încât să scrieți în fiecare zi despre asta?

  7. DNA trebuie sa primeasca o platforma digitila prin care sa aiba acces instantaneu la toate contractele semnate de primarii, societati de stat sau guvern !
    LA TOATE, acces 24/7!

  8. Dilia asta stramba e o penala care a concediat abuziv oameni din primarie. Nu intelege nimic din ce trebuie sa faca un primar(nu o duce capul), in schimb e de o rautate perversa colosala. E pusa pe distrus tot, vrea sa arunce in strada oamenii din locuintele sociale pentru a-i caza pe useristii ei debili mintal. Praf o faca sect. 1, nici nu veti stii ce v-a lovit!
    Ce cauta rapandula asta in Romania? Ce a facut asta de-a ajuns primar? A primit milioane de euro de la statul roman pentru studii de fezabilitate care nu s-au pus niciodata in practica.
    Dati-o afara din primarie in suturi!

    • cauta-ti de munca daca stii sa faci ceva pe piata libera , ai parazitat destul la stat. Valea…

  9. Eu atat spun: pana a venit CA la noi pe strada se strangea gunoiul de doua ori pe zi, iar noaptea maturau si spalau intotdeauna (vara) iar iarna chiar curatau zapada. Asta din 2008 ca pana atunci a fost jale. CA se joaca de cateva luni cu subiectul asta. Altceva nu mai are in plan? Sau pe cine vrea sa punca sa stranga gunoiul a sponsorizat-o pentru alegeri?! Si acum tebuie rasplatit?

    • Mă întreb în ce sector 1 stai, pentru că în cel în care stau eu nu spălau noaptea, ci stropeau cu dezinfectant dimineața, că cineva avea contract pe treaba asta. Cu măturile, deși trebuia să dea de două ori pe săptămână, erau perioade în care nu-i vedeam cu lunile, iar atunci când treceau, greu îți dădeai seama că au fost pe-acolo. În ce privește zăpada, rar se întâmpla să bage un plug pe mijlocul străzii. Vedeam, în schimb, în week-end, când de regulă se plătește spor de ore suplimentare, echipe de zeci de ‘lucrători’ de la ROMPREST ori de la ADP, călcându-se pe picioare pentru treburi pe care le puteau face doi inși.

  10. Vine un miros puturos de „Chanal sector 1”
    Nu, nu e vorba de celebrul Chanel no 5
    E de la porcăiala din primărie

  11. Cât mi-aș dori să avem și noi la Pitești un primar ca doamna Clotilde Armand !!!!

  12. Dragul meu Gheorghe, nu numai că ești cum ți-e numele ( se spune că Gheorghe e nume de prost ), dar ești comunist îndoctrinat iremediabil, comunist care de-a lungul timpului a frecat țambalul la stat pentru un salariu mult mai mare față de munca prestată. Bieții angajați ai statului !!! Au numai drepturi, iar dacă te uiți la îndatoriri, responsabiloități, ele aproape că nu există. Și te rog să nu-i mai adresezi cuvinte jignitoare doamnei primar !!! Gâneste-te că lumea de unde vine dumneaei nu e plină de animale ca tine !!! Boule !!!