G4Media.ro

34 de persoane au fost reținute în dosarul „Butoane” de proxenetism și…

Foto: G4Media.ro

34 de persoane au fost reținute în dosarul „Butoane” de proxenetism și trafic de persoane. Printre ele este și fosta șefă a organizației de femei a PSD Giurgiu (SURSE)

34 de persoane au fost reținute de către procurorii DIICOT într-un dosar în care miercuri au avut loc 42 de percheziții.

În acest caz, anchetatorii au o listă lungă de acuzații: organizarea ilegală a jocurilor de noroc, proxenetism, trafic de persoane, act sexual cu un minor, furt calificat, tăinuire, luare de mită, darea de mită, delapidare cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals informatic, fals în declarații, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, camătă și acces ilegal la un sistem informatic.

Printre cei reținuți se numără membri ai clanului Butoane din Giurgiu și Crina Stoianovici, avocată și fosta șefă a organizației de femei a PSD Giurgiu, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Alte 5 persoane au fost plasate sub control judiciar, conform surselor.

Ce spun procurorii:

Începând cu anul 2018 și până în prezent, la nivelul municipiului Giurgiu, s-a restructurat și își desfășoară activitatea o grupare infracțională, grupare ce prezintă un grad de pericol social ridicat din punct de vedere al infracțiunilor comise, al numărului membrilor, al influenței pe care o exercită la nivel local, al capacității de a acționa precum și al sumelor mari de bani obținute din activități ilicite.” 

O parte a grupării a fost documentată de către procurorii DIICOT în cursul anilor 2017 și 2018, fiind probată activitatea infracțională a aproximativ 40 de membri pentru constituire a unui grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunilor de proxenetism, camătă, spălare de bani, trafic de persoane, trafic de droguri de mare risc, dosarele fiind în diverse faze de judecată în fața instanțelor judecătoreşti.

Astfel, din probele administrate în cauză a rezultat faptul că, după ce au fost trimiși în judecată, o parte a membrilor s-au regrupat și și-au reluat îndeletnicirile infracționale, acţionând pe mai multe paliere de criminalitate organizată în judeţul Giurgiu dar și în alte zone ale țării precum și în țări ale Uniunii Europene, urmărind obținerea rapidă a unor sume mari de bani din activități ilegale, care ulterior să fie introduse în circuitul financiar licit prin diferite modalități, membrii săi săvârșind aproape orice fel de infracțiune dacă exista oportunitatea obținerii unui câștig.

Grupul infracțional a acționat pe mai multe paliere, principalele fiind:

–       realizarea de lucrări de construcţii (asfaltări, drumuri și poduri etc), la standarde necorespunzătoare, folosind în acest scop persoane juridice controlate de către aceștia, prin subcontractarea de lucrări de execuție de la diverse unități administrativ teritoriale prin proiecte cu finanțare prin PNDL(Programul Național de Dezvoltare Locală), câștigate direct de aceștia sau de asociați ai acestora, finanțarea acestora realizându-se cu sume de bani provenite din infracțiuni care erau reintroduse în circuitul financiar licit, iar profiturile astfel obținute fiind însușite în scopuri personale, delapidând în acest demers societățile comerciale tampon folosite.

–       săvârșirea unor infracțiuni de proxenetism, fiind identificate mai multe situații și referiri la persoane de sex feminin aflate în diverse țări din vestul Europei care se prostituează în beneficiul direct al membrilor grupării infracționale, dar și situații în care membrii grupării înlesnesc practicarea prostitutiției pe teritoriul României, prin identificarea de persoane interesate să beneficieze de servicii sexuale plătite.

–       obținerea unor servicii, avantaje sau alte beneficii necuvenite în diferite demersuri întreprinse în relația cu instituții publice din municipiul Giurgiu, prin folosirea influenței de care se bucură la nivel local liderul grupării dar și de membrii care sprijină gruparea.

–       disimularea deținerii dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile și imobile obținute prin mijloace ilicite, prin înscrierea acestora în acte cu sprijinul unor interpuși și efectuarea unor transferuri de proprietate fictive în vederea ascunderii originii reale ale acestora precum și pentru evitarea aplicării unor măsuri de confiscare asupra acestora, prin comiterea de infracțiuni de fals.

–       deținerea și portul cu diferite ocazii, fără drept, a mai multor arme letale cu glonț de către lider, dar și de eșalonul de comandă al grupării de criminalitate organizată și persoanele de încredere, în scopul intimidării membrilor altor grupări infracționale sau altor persoane față de care aveau diverse interese.

–       pregătirea săvârșirii unor infracțiuni de înșelăciune constând în utilizarea unor mijloace și metode de trișare la jocurile ilegale de noroc organizate în diferite orașe ale țării la care participă membrii grupării.

–       asocierea în vederea realizării infracțiunii de contrabandă cu țigarete din Bulgaria, ce urmau a fi valorificate pe teritoriul României, atât direct cât și prin interpuși.

–       asocierea în vederea realizării infracțiunii de contrabandă cu monede din aur din Turcia, ce urmau a fi valorificate pe teritoriul României, atât direct cât și prin interpuși.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Sa vada toti spalatii pe creier inca odata cu ce se ocupa membrii PSD. Am spus si o repet, PSD si PNL nu sunt partide politice ci organizatii interlope in adevaratul sens al cuvantului. Spalatilor pe creier votati in continuare PSD+PNL. Astia traiesc pe picior mare din tot felul de infractiuni iar prostimea care pune stampila ramane tot im becila!!!

  • Si la AUR e aceasi increngatura de interlopi. Vezi Lasca de la Bihor. In plus la AUR sunt difersificati si pe trafic de droguri de mare risc.

  • Crezi cumva că cei de la AUR sunt mai curați? Dacă da, ești sau naiv sau prost sau… amândouă.

 2. Șefa organizației de femei a PSd era și șefa proxenetilor? Va dați seama ce rezervor uriaș de „talente ” :))

 3. Procurorii au descris destul de bine fisa postului la PSD/PNL, nimic de zis.
  Astept cu interes urmarea. Adica achitarea lotului si plata de despagubiri din partea statului roman.

  • Și cei care au votat Usr/Plus tot niste spălați pe creier sunt. Usr/Plus, tot niste infractori sunt, dar dacă sunt protejați de cei care dețin frâiele țării(serviciile) normal că nu li se întâmplă nimic. În toate partidele politice sunt uscaturi, toată clasa politica este coruptă în frunte cu marele ales. Despre ce vorbim….,, Pestele de la cap se impute,,.

 4. Fratiorul lalde Moroca nu apare ? Ala din port.

 5. Mafia si politica sau politica si mafie , doua notiuni care nu pot exista una fara cealalta iar in unele tari fac simbioza, regasindu-se in aceeasi persoana-

 6. Cine nu stie formula: PSD+PNL=grupuri infractionale organizate?! Doar sa fii prea prost sa nu vezi. Hai spalatilor pe creier care mancati ra hat pe aici si ii pupati in dos pe acesti infractori, la un semn sariti, aparti infractorii!!! Stii mereu am spus, spune vine tii aproape ca sa-ti zic cine esti. Canalii si trantori cei din USL ca si votantii lor!!!

 7. Crina Stoianovici. O cauți pe google și găsești niște poze cu distinsa în costum tradițional, alături de Veorica. Mă uit la indivizii ăștia și ma uit după la amărâți ăștia de naționaliști, rupți la spate, care tot îi votează și postează toți Simionii pe facebook și shareuiesc etc. Cu trădătorii ăștia cu care votați măi amărâților sunteți voi naționaliști? Pe ăștia îi susțineți? Păi sunteți de 1000 de ori mai răi decât leftiștii sau marxiștii sau cum vreți voi să le spuneți. Sunteți o minciuna, niște trădători de țară, lupi în haine de oi, cu iubiții voștri conducători de partide cu tot.

 8. Asta cu sefa PSD este maxima!!!! vai de noi, psdica ce zici?

 9. Acum ce va mirati? La primaria sector 4 de pe vremea lui Piedone avem clanul sportivilor instalat la butoane. Proxenetism, spalare de bani, camata, droguri, etc. Asta ati votat asta aveti. Copii vostri vor lucra in curand pentru clanurile mafiote care au acaparat politica si institutiile fiindca doar firmele lor vor mai exista pe piata.

 10. Meritaţi tot ce suferiţi. Aţi votat cu hoţi şi acum vă lamentaţi, nu vă vedeţi fractura logică.