G4Media.ro

3.000 de infirmieri din Franța au contractele de muncă suspendate până se…

3.000 de infirmieri din Franța au contractele de muncă suspendate până se vaccinează

Ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, anunţă că 3.000 de angajaţi în sistemul de sănătate au contractele de muncă suspendate odată ce a intrat în vigoare obligaţia vaccinală împotriva Covid. Totodată s-au semnat câteva zeci de demisii, oameni care au preferat să renunţe să mai lucreze în spitale decât să se vaccineze, transmite RFI România.

Ministrul Olivier Véran susţine că în sistemul sanitar lucrează în acest moment 2,7 milioane de persoane şi că este asigurată o continuitate a serviciului medical.

Responsabilul francez speră că în mare parte suspendările nu sunt decât temporare.

Numărul precizat de ministrul Sănătăţii ar putea fi mai mare în realitate căci France Presse numărase 1.500 de contracte suspendate doar în 15 spitale publice.

La Spitalul de Urgenţe din Nisa sunt 450 de îngrijitori ai bolnavilor – asistente, infirmieri etc – care au contractele suspendate iar spitalul din Perpignan va trebui să se descurce fără 100 de îngrijitori medicali. Există multe alte spitale care se văd acum cu un deficit de personal – de ordinul zecilor de infirmieri.

Obligaţia vaccinală a intrat în vigoare miercuri pentru 2,7 milioane de persoane care lucrează în sistemul sanitar şi de urgenţă: spitale, case de bătrâni, îngrijitori şi medici ce lucrează în sistemul privat, pompieri şi ambulanţieri.

Potrivit Agenţiei de Sănătate Publică Franţa, aproape 90% din cadrele sanitare au primit cel puţin o doză de vaccin anti-Covid.

Conform legii, personalul medical ori cel de urgenţă care nu are dovada că i-a fost administrată măcar o doză de vaccin, nu îşi mai pot exercita activitatea.

sursa: RFI România

sursa foto: Facebook\ Olivier Véran

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. E Germania vecină, care are nevoie de personal medical. Mâna de lucru calificată e la mare căutare.

  Micron în schimb e la finalul carierei politice.

  • 3000 de sosoci turbati la 2.7milioane 🤣🤣🤣

  • @0i0 cainele moare de drum lung și normie obedient de sterilizarea altuia. Ești un supus si un socialist. Am înțeles ca vrei o lume uniformă. Nu se poate. Si oricât de convins ai fi de valorile tale trebuie sa recunoști ca există un avantaj evoluționist in a nu urma toți același set de reguli.

  • Ce gluma buna, aia sunt mai stricti decat francezii 🙂

  • Da corect exista un avantaj, inca 100 de evaporati evolutionisti in ultimele 24h. 🤣🤣🤣

 2. Sunt 90% vaccinati, ii executa pe rand sa nu incarce posta franceza!🤣🤣
  Medicii care nu cred in vaccin se pot transforma in vraci mama Omida, taie o gaina, danseaza in jurul focului la un clar de luna si scoate dracii din tine!
  Nu or sa duca lipsa de clienti.