G4Media.ro

120 de medici și 300 de asistente din spitalele din Milano vor…

sursa foto: Pexels.com

120 de medici și 300 de asistente din spitalele din Milano vor fi suspendați din funcție / Toți sunt nevaccinați împotriva Covid / Alți 3.000 de lucrători din sănătate urmează să fie suspendați

ATS Milano – Lodi, varianta locală a direcției de sănătate publică, a trimis scrisori către 120 de medici și 300 de asistente prin care sunt informați să sunt suspendați și nu mai au drept de practică din cauza faptului că nu s-au vaccinat împotriva Covid, anunță Corriere della Sera.

Dintr-un total de aproximativ 100 de mii de lucrători din domeniul sănătății, numai în subordinea ATS Milano – Lodi, erau la începutul verii 17 mii de profesioniști care nu păreau să fi aderat la campania de vaccinare. După verificările ulterioare, au fost trimise 9.861 de scrisori prin care se reamintea angajaților că este necesară vaccinarea. Legea prevede că o a doua scrisoare este trimisă după această primă atenționare, iar dacă nici la aceasta lucrătorul nu răspunde, se declanșează măsura de suspendare. ATS trimite documentul de suspendare către angajat, către spital și organismul profesional din care acesta face parte. Întreaga procedură se desfășoară în două moduri, fie prin e-mail, fie prin poștă.

Pentru cele 3.591 de persoane contactate prin e-mail, procesul a fost finalizat la sfârșitul lunii iulie și au fost trimise 941 de documente de suspendare. Dintre destinatari, foarte puțini au lucrat în spitale și foarte puțini au fost medici: doar 16. Printre alții, au existat 21 de asistenți medicali, 92 de biologi, 68 de medici veterinari, dar mai ales cei 335 de psihologi și 391 de tehnicieni în radiologie, de laborator și kinetoterapeuți. Din cele 941 de cadre medicale, între 200 și 300 au fost readmise în sistem, deoarece au fost vaccinate sau au prezentat documente justificative.

Procesul prin poștă, care a implicat 6.270 de operatori, este mult mai îndelungat, abia la sfârșitul lunii iulie a fost trimisă a doua scrisoare de avertizare. Aproximativ jumătate din acest grup a început să vaccineze sau să ofere ATS o scutire legitimă. Astăzi, așadar, primele actele de suspendare sunt acestea 420, dar alte 3.000 sunt pe drum. Din acest grup, sunt aproximativ o mie de medici din 120 în spitale, ceilalți sunt freelanceri și unii medici generaliști.

sursa foto: Pexels.com

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Nici un usl-ist nu face spume pe aici? Nici un șoșoc? Wtf? Ah, da, am uitat, cand se fura cu sutele de miliarde de euro in Romsnistan „este liniste”.

 2. Distrugeți odată sistemul de sănătate “universal” pentru care platim taxe ca prostii. Nu e obligatoriu ca sănătatea sa fie un drept. Oricine își poate plati asigurari de sănătate așa cum considera el, nu guvernul.

 3. Vaccinarea ar trebui obligatorie prin lege. Nu e o „discriminare” cand legea e universala. Cum sa fii doctor si sa-ti fie frica de un vaccin ? Sau : Cum sa te tratezi la un doctor nevaccinat ?

  Nu va fie frica, SRI-stii nostrii si-au bagat familioanele inainte inca din ianuarie si-s bine, sanatosi. The „The Guardians” -s vaccinati, pai nu e pacat ?

  App. , cand cu legea care desecretizeaza familionul ? Dupa sectia vietii vreau sa vad asta pe lista USR++. Sa se stie clar care-s ‘son of the son’s, inclusiv ei(ca se tot vorbea ca-s puieti de secucu).

  Nu va fie frica, tot ce inseamna ‘ban public’ trebuie sa aiba transparenta maxima. Pt. binele tuturor. Acum, ar trebui trasa si-o linie intre venituri strict private si cele publice dar mai avem pana acolo. E complicat cand politicul ghideaza ‘mana invizibila’ a pietii … D’asta nu exista ‘piata libera’ dar vorbeam de sanatate … Sa aiba vreo legatura ? Iertati-ma !

 4. Vor simula ” democratia, dreptul de a alege” pana vor depasi 70 la nivel global(in Italia si nu numai deja se intampla) iar restul vor fi „convinsi” cu tancul(oricum o varianta era ca vaccinarea sa fie facuta cu forța de armata..dar au renuntat la ea ..deocamdată)

 5. NU, nu sfaturile astea! Mai bine ascultati-l pe medicul de intreprindere Chereches!

 6. Mulțumiri pt astfel de știri. Apreciem ca medicii respectivi își risca sănătatea pt a apara dreptul fundamental la viata.
  Trebuie sa le luam exemplu, sa luptam fiecare pt viata noastră,pt. sănătatea familiei și a celor dragi.

 7. Eroii din linia intai devin brusc sosoci putinisti. In lagar cu ei.