G4Media.ro

Scriitoarea Ioana Chicet-Macoveiciuc susține că socrul ei, internat în stare gravă la…

Foto: Facebook

Scriitoarea Ioana Chicet-Macoveiciuc susține că socrul ei, internat în stare gravă la Suceava, nu primește tratamentul de care are nevoie

Scriitoarea Ioana Chicet-Macoveiciuc susține că socrul ei, internat în stare gravă la Suceava, nu primește tratamentul de care are nevoie și că nici un medic nu l-a văzut în 24 de ore.

Scriitoarea a scris pe pagina sa de Facebook despre această situație. Ea mai susține că personalul de la spital care a răspuns la telefon minte.

Postarea de marți noaptea a Ioanei Chicet-Macoveiciuc:

Tatăl soțului meu este internat de ieri la Suceava.

Este în stare gravă, pneumonie, respiră foarte greu, este diabetic, nu vede. La ora 8 PM respira atât de greu încât nu putea vorbi. Face febră și atacuri de panică, acuză dureri în dreptul inimii.

În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic. Nu a fost testat.

Nu este dus la dializă, deși viața lui depinde de dializă făcută la 3 zile. Azi s-a încheiat a patra zi.

Nu i se ia glicemia, nu i se oferă tratament.

Cei care ne-au răspuns la telefon mint. Ba că a fost dus la dializă (nu a fost), ba că a fost văzut de medic (nu a fost văzut).

De patru ore nu mai răspunde nimeni la niciun telefon.

Nu primește oxigen, nu știm dacă poate fi externat, nu știm dacă ar putea fi locuri la urgență, dacă e ceva ce poate face cineva pentru el. De ce nu este dus măcar la dializă? De ce nu primește tratament? Un fir cu oxigen la pat? Omul se sufocă.

Nu avem informații. Ce pare acum este că nu are nicio șansă.

Iar când aud la TV că situația e sub control, că avem de toate, mă sufoc.

Spuneți-mi voi, cum îl salvăm pe acest om? Pe ceilalți oameni în aceeași situație?

De ce nu vorbesc acești oameni? De ce nu cer ajutor? De ce nu ne spun, măcar: Băi oameni, nu avem locuri la ventilatoare, e nasol. Nu știm nimic. Nici măcar dacă mai e în viață.

Foto: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Cum îl salvezi? Votezi cu oameni cinstiţi.

    Nu mai votaţi cu hoţi!

    • acum DSP e mai tare decat ANPC… sau cum s-ar spune fiecare e cu banii/spaga lui

    • Tara este terminata este o epava de tara ce sa speri la ceva bun daca a condus tara o proasta o bîta adio romania

    • Ce vrea rusoaica asta? Hai, mucles și valea la moscova! Sau la chișinev, că-i totuna.

  2. Pentru ca, desi ne credem destepti, i-am pus pe cei mai proști sa ne conducă.
    Desi ne credem bogați, banii uneori nu au valoare.
    Stați liniștiți la locurile voastre.

  3. Vaaaai Printesa Urbana ca asa i se spune vrea atentie.
    Elita nu mai stie ce sa faca pentru ca nu mai e bagata in seama in mod preferential de presa.

  4. Doamna scriitoare din păcate asta-i sistemul nostru de sănătate infect și mizer 🙁
    Personalul medical se comportă exact ca sobolanii care părăsesc corabia… când își luau salariile babane și șpaga groasă erau bine mersi , acum când au dat de greu sunt disperați!
    Asta-i nivelul nostru de compasiune mai exact. Chiar dacă nu sunt medicamente , măcar să fie Oameni cu cei in suferință…..

  5. Inca un 10 august. Astia ne-au mintint ca dupa Kolectiv se va schimba ceva. Nimic. Klaus tot in vacante o tine, cu madam. Am schimbat un sistem corupt cu niste incapabili. Solutia? Ori dictatura militara, ori alta revolutie.

  6. Vazand toate aceste relatari de situatii concrete ma intreb daca nu cumva efortul principal al autoritatilor centrale este de a cosmetiza realitatea din teren. Ma intreb daca nu cumva sunt lasati de izbeliste oamenii din zona cea mai afectata de acest virus. Si toti ceilalti.
    De ce nu ni se spune adevarul? Oameni buni si rai, prosti si destepti, nu avem materiale, nu avem echipamente, medicamentele necesare. Am gasit vistieria goala pentru ca banii s-au dus pe salarii mai mari la bugetari decat la privat, pe pomeni la primarii pentru o buna mobilizare la alegeri, iar acum suportam consecintele – daca astfel stau lucrurile sa spuna adevarul. Daca lucrurile nu stau asa, daca spitalul are echipamente de protectie, personalul si medicamentele necesare si totusi oamenii sunt lasati sa zaca in saloane fara sa se uite nimeni la ei (conform obiceiului) si sa moara in chinuri, atunci sa se aplice legea.

  7. !hashdoio

    generalizarile omoara adevarul!

    daca nu se mareau salariile la doctori si asistente hemoragia medicala continua!

    s-au marit salariile la profesori…daca nu se mareau, nu mai aveai profesori…

    chestiunea consta in faptul ca maririle necesare de salarii au fost vazute drept compensatii, nu s-au corelat cu modificarile in fisa postului..adica in sporirea sarcinilor, cresterea productivitatii..

    nu faci asa ceva, pe ansamblu iesi in pierdere….am fost manager si atunci cand mi s-a cerut sa maresc salariul am raspuns pozitiv, dar am intrebat ce va face in plus pentrubanii primiti in plus. …

    nu se dau bani in plus pentru aceeasi munca….

    o alta problema a risipirii banului o gasesti in justitie, in politie, chiar in administratie…si aici nu s-a umblat la fisa postului…marim salariile la judecatori, dar daca vin decizii de la CEDO sa dea bani din buzunarul propriul

    l-am vazut pe domnul Caramitru cerand bani pentru Teatrul National…ministrul culturii spunand ca a dat o gramada acolo …s-a promis o ancheta..ce s-a constatat? ca banii ai mai multi s-au dus pe marirea salarilor si nu mai putea plati colaboratorii.

    ce vad aici? o golaneala… nu dai salarii peste posibilitatile de *reproducere* a activitatii..

    ca sa nu mai spun de pensiile uriase…..asta mi s-a parut o bomba financiara la adresa statului…cum sa aiba omul pensia mai mare decat contributia?

    o gestiunea proasta la nivel guvernamental, o gestiune proasta la nivel intermediar, organizational, institutional…

    ma uit la cazul spitalului din Suceava…banuiesc la dimensiunea lui ca stilul de conducere adoptat de manageri a fost unul autoritar…in momentul ala nu mai primesti informatii de jos..nu mai ai contact cu realitatea…sansa de eroare manageriala era din start foarte mare..

    cum sa spui unui angajat care spune ca nu se poate face ce i se cere ca o suta asteapta la usa?

    vreau sa spun ca erorile nu stau doar in gestiunea financiara, ci in managementul general..

    din ce imi dau seama, la spitalul din Suceava nu s-a descentralizat decizia…trebuia alt tip de management…cele produse acolo sunt si rezultatul managemenului birocratic-autoritar…

  8. N am auzit pana acu’ de aceasta asa zisa scriitoare!
    In rest imi pare rau pt ce i se intampla!Tara de cacat!