G4Media.ro

22 de tone de anvelope second-hand, oprite la graniță / Au fost…

sursa foto: Poliția de Frontieră

22 de tone de anvelope second-hand, oprite la graniță / Au fost trimise înapoi în Spania

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din Cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Arad, nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu peste 22 tone de deșeuri, relatează Rador, care citează Radio România.

Şoferul nu a putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare şi astfel autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijlocului de transport şi a încărcăturii transportate. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, în data de 28.02.2024, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de un cetățean român.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, anvelope second-hand, de la o societate comercială din Spania pentru o firmă din România.

Pe baza existenţei unor suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din Cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Arad.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era de fapt încărcat cu 22.240 kg de deșeuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Si alte 1455 de tone intra pe langa.