G4Media.ro

21 de vietnamezi angajați ai unei firme de construcții din Iași au…

21 de vietnamezi angajați ai unei firme de construcții din Iași au fost depistați pozitiv cu COVID-19

Reprezentanţii companiei de construcţii Conest din Iaşi au informat, sâmbătă, că 21 de persoane din grupul celor 52 de muncitori vietnamezi angajaţi au fost depistate pozitiv la testul COVID-19, aceştia fiind internaţi în spital.

Potrivit unui comunicat de presă, testele au fost efectuate la iniţiativa companiei care încă din luna martie a luat măsuri de protecţie împotriva infecţiei cu COVID-19.

  • „Cei 21 de muncitori depistaţi pozitiv au fost izolaţi iar în urma evaluării efectuate de medicii Spitalului de Boli Infecţioase au fost internaţi la Spitalul CFR. Conducerea companiei ţine permanent legătura cu medicii de la Spitalul CFR şi, potrivit lor, angajaţii depistaţi pozitiv au forme uşoare ale infecţiei cu COVID-19. Ceilalţi 31 de angajaţi vietnamezi testaţi negativ au fost relocaţi într-un spaţiu sigur din punct de vedere sanitar. Muncitorii vietnamezi au lucrat în echipe distincte pe şantierele Conest. În acelaşi timp, în permanenţă s-a lucrat în spaţii deschise asigurând normele de distanţare. Transportul muncitorilor a fost făcut cu respectarea normelor de distanţare, fără ca angajaţii vietnamezi să interacţioneze cu ceilalţi angajaţi. Nu au părăsit incinta şantierelor şi nu au intrat în spaţii publice. Compania le asigură mesele prin servicii de catering. Încă de la izbucnirea pandemiei COVID-19, Conest a aplicat toate măsurile prevăzute de legislaţie şi a pus la dispoziţia tuturor angajaţilor materiale de protecţie: măşti, mănuşi şi dezinfectant. Cei 52 de angajaţi vietnamezi fac parte din echipa Conest de mai bine de trei ani”, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, directorul general al companiei Conest, Irinel Tofan.

Directorul Conest a precizat că această situaţie nu va afecta lucrările derulate în municipiul Iaşi.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Acestia sunt indivizi care, in timpul liber, umbla „bleaura”, nu au nicio responsabilitate, sunt foarte greu de tras la raspundere juridica, fiindca iti trebuie un translator.Am vazut un grup pe plaja la Constanta-din cei 25de insi pe plaja doar unul „rupea” engleza, fara masca, lipiti precum lipitorile, 0 reguli de distantare, nespalati etc….Firmele care-i adiuc pentru munca iefitina sa-si asume si consecintele…si sa-i tin in tarc!

    • Dar conaționalii tăi cum stăteau pe plajă luna trecută? Sau cum stau ei la coadă de la Auchan/Kaufland, că înafară de mască(și aia la mișto și purtată și răspurtată) nu se respectă altceva.

      Măcar vietnamezii erau 25 pe plajă… românii erau 200.000 și din câte spui, erai printre ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.