G4Media.ro

2023 ar putea fi cel mai fierbinte an din istorie (Copernicus) /…

Sursa foto: Pixabay

2023 ar putea fi cel mai fierbinte an din istorie (Copernicus) / „Colapsul climatic a început” (șeful ONU)

Temperaturile medii la nivel mondial în cele trei luni de vară (iunie-iulie-august) au fost cele mai ridicate măsurate vreodată, a anunțat miercuri observatorul european Copernicus, care consideră că 2023 va fi probabil cel mai cald an din istorie, transmite agenția AFP.

„Având în vedere excesul de căldură de la suprafața oceanelor, este probabil ca 2023 să fie cel mai cald an (…) pe care omenirea l-a cunoscut vreodată”, a declarat pentru AFP Samantha Burgess, șefa adjunctă a serviciului pentru schimbări climatice de la Copernicus.

„Colapsul climatic a început”, a afirmat miercuri secretarul general al ONU, António Guterres, într-un comunicat, reacționând la anunțarea unor temperaturi record de vară la nivel mondial în emisfera nordică.

„Oamenii de știință au avertizat de mult timp asupra consecințelor dependenței noastre de combustibilii fosili”, a adăugat el. „Clima noastră face implozie mai repede decât putem face față, cu fenomene meteorologice extreme care lovesc fiecare colț al planetei”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...