G4Media.ro

Premierul Boris Johnson, după atacul de pe London Bridge: Oamenii condamnaţi pentru…

Foto: Facebook/ Boris Johnson

Premierul Boris Johnson, după atacul de pe London Bridge: Oamenii condamnaţi pentru infracţiuni legate de terorism ar trebui să ispăşească întreaga pedeapsă

Boris Johnson, prim-ministrul britanic, a declarat sâmbătă că oamenii condamnaţi pentru infracţiuni legate de terorism nu ar trebui eliberaţi mai devreme din închisoare, scrie Reuters, citată de News.ro

Afirmaţia lui Johnson vine după ce a fost dezvăluit că atacatorul de vineri, de pe London Bridge, a fost eliberat din închisoare anul trecut înainte de termen.

Usman Khan a fost condamnat pentru acte de terorism în 2012 şi eliberat condiţionat în 2018.

Potrivit presei britanice, bărbatul purta brăţară electronică, după ce fusese condamnat la 16 ani de închisoare pentru apartenenţa sa la un grup care a vrut să comită un atentat la Bursa din Londra şi să stabilească o tabără pentru antrenamente teroriste în Pakistan.

Usman Khan, care avea vineri asupra sa un fals dispozitiv exploziv, a fost ucis, după ce a atacat cu armă albă mai multe persoane. În urma acestui atac, un bărbat şi o femeie au murit, iar alte trei persoane sunt spitalizate în stare gravă.

„Cred că practica de eliberare automată mai devreme, când înjumătăţeşti sentinţa şi laşi liberi infractori importanţi, violenţi, pur şi simplu nu funcţionează şi mă tem că aveţi, cu acest caz, dovezi destul de bune legat de cum nu funcţionează”, a spus Johnson sâmbătă.

Sursa: News.ro

Citește și

Atacatorul de pe London Brige este un fost deținut condamnat pentru terorism

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Mai bine i-ar executa. Si asa, nu invata nimic. „Pedepsele” nu educa si cu atat mai putin vindeca dementa.

  2. Chiar daca la nivel de imagine imediata, aceste acte ,parte teroriste ,parte puse in executie de minti bolnave uneori atasate terorismului , produc o imensa agitatie si un imens dispret asociat unor alte popoare din rindurile carora fac parte acesti nonoameni , sa nu uitam ca in lume se produc multe si multe alte crime ce nu tin in mod special prima pagina in media .Ideea ca daca respectivul ar fi iesit din inchisoare la termen, ar fi facut altceva este evident eronata . Astfel de oameni nu au in minte decit infaptuirea unei razbunari indiferent de posibila plata cu viata proprie . Pedeapsa in sine nu ii impresioneaza , nu ii schimba ca indivizi ,ba mai degraba le accentueaza nemultumirea . Ce este de facut ,asta e intrebarea . Pentru a putea sa raspundem la asta trebuie sa ne intorcem la ceea ce numim faza initiala si functie de persoanele pe care le avem in fata trebuie sa luam masuri diferite . Daca omul (chiar daca nu poate fi numit asa )are la baza intelegerii unor fapte reprobabile viitore un fundament de pornire religioasa ,atunci in comunitatile de care apartine ,trebuie sa cerem factorului initial decident sa isi reconsidere spusele si statul are obligatia de a determina acesti respondeti sa procedeze in consecinta.Daca omul are o afectiune psihica depistata atunci eliberarea lui in societate nu mai poate avea loc . Daca este doar un impuls cauzat de o situatie oarecare atunci totul este la dispozitia sortii si nimic nu poate fi prevenit ,intimplarea duce si la astefel de situatii tragice (ele sunt foarte multe si nu toate ajung in media ). Nu stim in acest caz ce a determinat actiunea ,dar pornind si de la existenta unei false incarcaturi explozive putem crede ca este o defectiune la nivelul mintii respectivului cetatean ce a asimilat si alte forme de nemultumire . Cert este insa ca el ca individ nu putea fi schimbat si ar fi facut , cu orisice pret , ceea ca a facut ,atunci cind plasarea lui in liberate iar fi permis asta . Mai degraba un caz patologic decit un terorist organizat . Unii inca profita de nebunia unor semeni ai nostri .

    • Daca acel criminal nu ar fi fost eliberat cu 10 ani mai devreme, astazi doi oameni ar fi fost in viata.

    • Sau daca eliberarea conditionata ar fi fost facuta sub supraveghere stricta ,nu ar mai fi murit nimeni , poate doar la eliberarea la termen .Asa ca ideea de daca si cu parca nu se sustine . Totul depinde de intimplare si poate de nerespectarea unor reguli .

  3. Decizia de eliberare anticipata nu a fost o intamplare, e o practica judiciara care nu da rezultate prea bune in cazurile de terorism. Ca dovada, se cere schimbarea ei.

    Daca ar fi executat pedeapsa in intregime nici nu ar mai fi fost nevoie de resurse operative pentru supravegherea in libertate. Dar asa e, daca tot i-au dat drumul trebuiau macar sa-l supravegheze.

  4. Boris the Soviet Little Green half-man: a great leader:

  5. Ce e mai infricosator decat cuvintele „premierul Boris Johnson”?

  6. Teroristi pot fi considerati toti cei care atenteaza la viata semenilor sai, incepand de la viol si terminand cu tentativa de omor sau infractiunea de omor.
    La noi, prin grija nemarginita si lipsa de responsabilitate a psd_istilor (dragnea, ciordache, nicolicea, parlamentari) si a statului roman s-a acordat eliberare anticipata, compensatorie (oare pentru ce anume???) la peste 22.000 de astfel de teroristi, in dauna intregii populatii, care in fata lor nu au nici-o valoare, desi din munca si contributiile acestora se imbuiba fara nici-o jena.