G4Media.ro

20% din deținuții elevi de la Penitenciarul Aiud vor primi burse de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

20% din deținuții elevi de la Penitenciarul Aiud vor primi burse de merit / Vor primi 450 de lei pe lună

O parte dintre deținuții Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud care își continuă studiile vor primi bursă de merit din partea Ministerului Educației, anunță Alba24.

Mai exact este vorba despre deținuții care sunt închiși la Aiud și care au dorit să continue școala. În total, la închisoarea din Aiud, în luna septembrie au început cursurile 78 de deținuți.

Dintre cei 78 care fac școală, aproape 20 de deținuți vor primi burse de merit, datorită noii formule de calcul de acordare a burselor. Este vorba despre suma de 450 de lei pe lună.

Cursurile școlare la Penitenciarul Aiud sunt organizate în colaborare cu Școala Gimnazială ”Axente Sever” din Aiud pentru elevii deținuți care vor să participe la cursurile claselor I-VIII și cu Liceul Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza”, Ciumbrud – pentru școala profesională anii I – IV.

La ciclcul gimanzial vor primi burse de merit 4 deținuți de la Aiud. În schimb, 12 deținuți care fac cursuri la școala profesională, vor primi și ei 450 de lei pe luna, bursă de merit, au precizat pentru alba24.ro surse din cadrul unității de detenție.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...