G4Media.ro

20 de echipaje de poliție locală vor patrula marți prin centrul Bucureștiului…

Foto: PS4

20 de echipaje de poliție locală vor patrula marți prin centrul Bucureștiului pentru a-i amenda pe șoferii care nu respectă noile reguli de parcare

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, a anunțat luni că 20 de echipaje de poliție locală vor patrula marți prin centrul Bucureștiului pentru a-i amenda pe șoferii care nu respectă noile reguli de parcare. El a spus că polițiștii locali vor face echipă cu polițiștii rutieri.

”Mâine avem cel puțin 20 de echipaje de poliția locală pentru sancționarea celor care nu parchează corect”, a spus Bujduveanu la Digi24.

Conducătorii auto riscă sancţiuni de 200 lei pe zi şi blocarea autovehiculelor, începând de luni, dacă folosesc parcările gestionate de Primăria Capitalei şi nu achită tarifele aferente.

Mai exact, este vorba despre un regulament aprobat de Consiliul General al Capitalei în anul 2019 şi care vizează locurile de parcare trasate cu albastru pe domeniul public. Tariful se achită doar pe durata zilei.

„Un comportament civilizat în parcările municipale vă fereşte de sancţiuni. Va rugăm să parcaţi regulamentar şi să achitaţi anticipat serviciul public de parcare. Din 15 august nerespectarea acestor reguli atrage riscul aplicării unei sancţiuni de 200 lei/zi şi imobilizarea autovehiculului până la stingerea obligaţiei de plată. Fiţi responsabili! Parcaţi legal şi evitaţi sancţionarea”, transmite Compania Municipală Parking Bucureşti, pe pagina sa de internet.

Potrivit aceleiaşi surse, contravaloarea locului parcat poate fi achitată şi prin aplicaţia „Parking Bucureşti”. Aceasta poate fi descărcată gratuit din AppStore sau din Google Play.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Bani de partid la pusculita userului

  • La munca nu la intins mana

  • Asta e de la PNL si eu un trol in adevaratul sens al cuvantului.
   Nici nu stie ce spune, el doar spune… e moka la PNL

  • deci toti soferii sunt intr-un partid??? looooooooool
   si banii ii ia USR nu primaria/?? daca nu stiai, nicusor a fost sprijinit de pnl in campanie. ca altfel nici nu iesea, ca noi, bucurestenii, asa suntem, batuti in cap.

 2. Sa mai zica cineva ca militia locala este degeaba! Atentie! Patruleaza rogerii!🤣🤣🤣

  • Bujduveanu nu stie ce vorbeste… pot da amenda doar daca prind soferul in flagrant

 3. Maine o sa patrulez si eu sa verificm cum aplica politia locala sanctiunile

  PRESA E AICI???

 4. Deci liber la scuipat pe jos coji de semințe, poziția locala are alte treburi mai bănoase. Parcagii în uniforma.

  • Păi nu mai scuipa semințe, țărane, să poată P.rimăria să valorifice parcările, să ia bani de la meltenii care intră cu mașina în centrul orașului. Cu banii respectivi ND va face semaforizare inteligentă, va reabilita clădiri istorice, piste de bicicletă, alte lucruri normale în anul 2022.

 5. ai avut preventie zeci de ani, respectiv nu s-a dat niciodata amenda. ca nu iti ajunge atata preventie, e problema ta.

 6. Insuficient. Un echipaj poate face 5-6 hai 10 amenzi pe ora. Ori 20 echipaje = 200 masini pe ora. 1000-1200 in 8 ore cu pauze, relocare, etc. Complet insuficient. Dar sper sa continue si miercuri, si joi si in fiecare zi.

 7. Da, amenzi. SI ar trebui unele si mai mari, ca sa nu mai parcheze melteni ca tine pe unde le convine.

 8. Am dat si eu de o taxatoare, nu cred ca era politista. Am oprit 1 minut, deci nu am stationat/parcat, asteptandu-mi prietena, timp in care vine aia spre mine amenintator asa.
  I-am zis sa plimbe ursul, ca n-o vad bine..

  Ba, nu se poate asa ceva. Chiar nu e reglementata situatia in care trebuie sa lasi/iei pe cineva si nu apuci sa stationezi? Adica sa stai peste 5 minute acolo.

  • Țărănete,
   Ai ocupat un loc, plătești.
   În unele țări civilizate, 30 de minute e gratis.
   Dar la noi doar s-ar fi complicat lucrurile, ar fi modificat ceasul de pe bord, ar fi găsit meltenii soluții să nu plătească