G4Media.ro

2.700 de participanți, sâmbătă, la maratonul Internațional Sibiu / Un doctor român,…

2.700 de participanți, sâmbătă, la maratonul Internațional Sibiu / Un doctor român, stabilit în Suedia, a alergat în combinezon anti-Covid / Un pompier a participat și el în echipament

Maratonul Internațional Sibiu a strâns la a zecea sa ediție 2.700 de participanți, împărțiți în patru curse de alergare, pe distanțe diferite: de 5, 10, 21 și 42 de kilometri.

A existat de asemenea și curse pentru copii, cu distanțe între 400 și 1.600 de metri, în funcție de vârsta participanților. Vârsta minimă de participare a fost patru ani.

Unul din scopurile evenimentului este ca fiecare alergător să-și aleagă o cauză socială, proiect sau campanie pentru comunitate pentru care să participe, iar susținătorii acestuia donează bani pentru susținerea cauzelor. La această ediție au fost 34 de proiecte anunțate, de la cauze ce țin mediu, sociale și până la dotarea cu aparatură a unor secții ale spitalelor.

Unul dintre participanți, doctorul Laura Ghibu, născută în Sibiu, însă stabilită în Suedia, a participat alergând în combinezonul anti-Covid. Gestul ei a fost salutat și pe pagina de Facebook RoVaccinare. ”La maraton, în combinezon anti-COVID!  Ca să atragă atenția asupra maratonului medicilor din secțiile ATI, care luptă pentru salvarea pacienților cu forme severe de COVID-19, medicul Laura Ghibu a alergat la Maratonul de la Sibiu în combinezon anti-covid. Ar fi putut să stea liniștită în Suedia și să nu îi pese de România, dar de la început a susținut vaccinarea și lupta împotriva COVID-19”, s-a scris în postare.

Laura Ghibu, alături de fiica sa, s-au remarcat în timpul pandemiei, atunci când au realizat împreună un video explicativ legat de vaccin.

O apariție inedită la maraton a fost și cea a unui pompier, care a alergat în echipament înyreaga cursă la care s-a înscris.

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Scarba maxima. Greata si atat!

  2. Spectacol ieftin…daca salvau o viata erau CAMPIONI!

  3. Propaganda grosolana.

  4. omul muncitor, cand se intoarce de la lucru, nu mai are chef de sporturi sau de combinezoane de lucru

    eroul in alb pare ca se p.. pe ea de criza medicala din 2021: a alergat de antrenament niste luni sau ani, iar acum a si plecat din tara unde „muncea”

    astia in suedia nu au regina maria, sa aiba unde fugi de la serviciul oficial fara sa traverseze planeta?