G4Media.ro

18 tone de deșeuri venite din Turcia, găsite în Portul Constanța, după…

18 tone de deșeuri venite din Turcia, găsite în Portul Constanța, după ce două autocamioane au fost controlate de procurori și polițiștii de frontieră

Optsprezece tone de deşeuri, constând în părţi componente ruginite ale unor utilaje agricole importate de o firmă din România, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră constănţeni, sub coordonarea procurorilor, în două autocamioane sosite din Turcia, a informat, miercuri, Garda de Coastă.

Autocamioanele au fost verificate în cadrul cercetărilor derulate pentru depistarea unor containere cu deşeuri aduse în ţara noastră.

„În data de 15.11.2021, în continuarea cercetărilor derulate pentru depistarea unor containere încărcate cu deşeuri, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în cooperare cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, au efectuat controlul fizic asupra a două autocamioane sosite din Turcia. Acestea erau încărcate cu marfă importată de către o societate comercială de pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Potrivit sursei citate, echipa de control a constatat că în compartimentul marfă al celor două autocamioane se aflau 18.000 kilograme de piese şi dispozitive agricole, cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. Printre acestea erau şi deşeuri periculoase, ataşate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora.

„În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii efectuării importului şi returnarea la societatea exportatoare din Turcia, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, autocamioanele părăsind teritoriul României”, a menţionat Garda de Coastă.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Poliția de Frontieră

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Bine că l-au dat afară pe USR-istul de la Mediu care era contra afacerilor cu capital rromanesc 😃😃😃😃😃😃

    • Mai mult ca sigur firmele importatoare sunt deținute de usr iști!

    • Hai ca te credem, bai Strike 😂😂😂😂😂😂
      Atunci „instituțiile” conduse de PCR-PSD-PNL nu ar mai avea nici un motiv sa nu le desființeze , ce zici vor face asa ? 😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. Nu stiam că exista si politisti de frontieră 😅