G4Media.ro

16 ONG-uri solicită o conferință de presă cu toți oficialii implicați în…

16 ONG-uri solicită o conferință de presă cu toți oficialii implicați în rezolvarea cazului Alexandra/ Ce îi cer Avocatului Poporului

Mai multe organizații civice din țară cer organizarea „unei conferințe de presă comune în care reprezentanții instituțiilor implicate să depună toate eforturile pentru a-și dovedi integritatea profesională”, în urma cazului Alexandra, când instituțiile statului implicate nu au reușit să intervină pentru a o elibera pe tânăra răpită.

Redăm postarea de pe pagina de Facebook a mișcării civice Rezistenta:

„Doamnelor și domnilor înalți funcționari publici,

Cazul dispariției Alexandrei Măceșanu reprezintă, dincolo de tragedie, și un moment de maximă importanță în relația de bună-credință și respect reciproc dintre statul român și cetățenii săi.

Declarațiile contradictorii ale reprezentanților statului, demisiile grăbite și fără o asumare a răspunderii pe situații concrete, scurgerile de informații ”pe surse” în media și pe rețelele sociale, amatorismul celor chemați să ofere publicului informații verificate și, peste toate, absența comunicării publice a unei strategii asumate de coordonare a acestui caz duc la afectarea gravă a contractului social între oamenii din România și cei aflați în poziția de a-i apăra, informa și respecta.

Considerăm că este nevoie de organizarea unei conferințe de presă comune în care reprezentanții instituțiilor implicate să depună toate eforturile pentru a-și dovedi integritatea profesională chiar și atunci când aceasta este sinonimă cu recunoașterea erorilor. Înțelegem că există o anchetă în desfășurare, situație care restrânge accesul la anumite informații dar, în esență, această conferință este despre încrederea cetățenilor în instituții fundamentale ale statului și, din păcate, despre proceduri și mecanisme care nu există sau nu sunt respectate și poate fi realizată fără divulgarea unor aspecte criminalistice punctuale.

Doamnă Avocat al Poporului, nu întâmplător v-am inclus pe lista destinatarilor acestei scrisori deschise, ci pentru a vă respecta misiunea și a vorbi în numele celei care nu o mai poate face. Având în vedere asumarea întocmirii unui raport special în acest caz de către instituția Avocatului Poporului vă invităm să vă poziționați ca participant la această conferință pentru a primi informații și a veghea asupra respectării adevărului și cetățenilor în cadrul ei.

Vă chemăm, deci, doamnelor și domnilor înalți funcționari publici, să vă respectați profesia, funcțiile, valorile morale și cetățenii și să organizați o conferință de presă publică, în cadrul căreia să răspundeți tuturor întrebărilor cu maxima deschidere posibilă și cu asumarea angajamentului de a spune adevărul conform dovezilor și informațiilor deținute de către instituțiile pe care le coordonați, fie că aceste întrebări se vor referi la cazul Alexandrei Măceșanu fie la coordonarea, procedurarea, finanțarea și operaționalizarea aspectelor și mecanismelor publice de siguranța cetățeanului.”

Scrisoarea este semnată de următoarele organizații civice:

#activAG Pitești (membru Contract România)
#REZISTENȚA
#Rezist Milano (membru Contract România)
Acțiunea Civică Galați
Asociația Aradul Civic (membru Contract România)
Asociația Platforma România 100
Corupția Ucide
Geeks for Democracy
Inițiativa România (membru Contract România)
Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (membru Contract România)
RESET Iași (membru Contract România)
Rezist Galați
Ștafeta Steagului UE
Valea Jiului Society (membru Contract România)
VeDemJust (membru Contract România)
Voluntari în Europa (membru Contract România)

Scrisoarea deschisă se adresează următoarelor instituții publice:

Domnului Mihai Fifor, Ministrul interimar al Afacerilor Interne
Domnului Alexandru Petrescu, Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale
Domnului Felix Bănilă, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT),
Domnului procuror şef serviciu delegat Ionuţ-Ciprian Spiridon, DIICOT Serviciul teritorial Craiova
Domnului procuror general Dimitrie Bogdan Licu, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Doamnei Anca Anuța, Prim-procurorul de pe lângă Parchetul Tribunalului Olt
Domnului Romulus Dan Varga, Şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică
Domnului Raed Arafat, Comitetul interministerial privind sistemul apelurilor de urgență 112
Domnului Chestor de poliție Victor Willi Apreutesei – Adjunct al inspectorului general al Poliției Române,
Domnului Comisar-șef de poliție Viorel Daniel Rădulescu – Adjunct al inspectorului general al Poliției Române,
Domnului Comisar-șef de poliție Florian Dragnea – Adjunct al inspectorului general al Poliției Române,
Domnului comisar-şef de poliție Vasile ARMAŞU, Inspectoratul Județean de Poliție Olt
Domnului General de brigadă ing. Ionel-Sorin BĂLAN, prim-adjunct al directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS)
Domnului Sorin Grindeanu, președinte al Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM)
Doamnei Renate Weber, Avocat al Poporului

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. 16 ong-uri sunt alaturi de familiile fetelor si le intaresc psihic sustinand ca fetele au fost ucise!!!! Serios! Aprindeti si candele? De ce ong-istii si ong-istele nu cer autoritatilor scotocirea tuturor retelelor care se ocupa cu trafic de carne vie? E posibil 99 la 100 ca dilaul din caracal sa minta ca le-a ucis. Si daca exista 1 la 100 sansa ca fetele sa fie in viata trebuie cautate oriunde in lume.

 2. Corect!
  Cu analfabeta Dancila PREZENTA!
  De fieacre data, iese face o Declaratie CITIND cuvinte simandicoase scrise de Consilieri mai scoliti ca ea, api FUGE, NU sta niciodata sa raspunda la Intrebarile Jurnalistilor!
  Sa fie prezenta si Carmen Dan, ea e RESPONSABILA pentru DEZASTRUL de la MAI: Lipsa de Personal, CRONICA(a recunoscut Fifor!), LIPSA Dotari(a recunoscut Fifor!), INCOMPETENTA periculoasa pentru Statul Romann, Numiri pe criterii dubioase, de clanuri politice , NU pe Criterii de COMPETENTA…
  Sa fie Prezente ambele muieri analfabete de la Teleorman, ele sunt RESPONSABILE pentru DEZASTRUL de AZI!
  Cand a auzit de dezastru, subit si dintr-o data, dna Carmen Dan s-a dat bolnavioara, cu botul umflat, probabil!

 3. Ce sa-i ceara Avocatului Poporului, Renate Weber-ALDE?!
  Sa ceara la ALDE!
  Dna Renate Weber, e „Avocatul ALDE”, a spus-o analfabeta Veorica:
  24.06.2019. „V. Dăncilă: „Avocatul Poporului e al celor de la ALDE”.
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/v-dancila-avocatul-poporului-e-al-celor-de-la-alde-cine-este-propunerea-coalitiei-1150702

  Dna Renate Weber DUPA Numire a fost in gura doar cu drepturile si libertatile cetatenesti, FIX ca Tariceanu!
  Acum, TAC chitic amandoi, NU iese nici unul sa INVOCE drepturile si libertatile cetatenesti, Invocate timp de 2 Ani jumate de Tariceanu cand PSD +ALDE macelarea Justitia si chiar cand PSD+ALDE au VOTAT Legea Recursului compensatoriu!
  Sa iasa dna Renate Weberm Avocatul Poporului-ALDE sa explice de ce au Votat Legea Recursului compensatoriu care a lsat in libertate criminali, violatori, traficanti de COPII!
  „Ciolacu: Dacă Parlamentul găseşte că e oportună Desfiinţarea Recursului compensatoriu, aşa va fi/ Propun desfiinţarea Comisiei Iordache.”
  https://www.mediafax.ro/social/ciolacu-daca-parlamentul-gaseste-ca-e-oportuna-desfiintarea-recursului-compensatoriu-asa-va-fi-propun-desfiintarea-comisiei-iordache-18256092.
  Dna Renate Weber, Avocatul poporului-ALDE si Tariceanu ce vor spune?!
  Javre ordinare!

 4. Ați bătut calul cu Caracalenii de am ajuns la saturație. Crima crima! Ca sa fie crima mai trebuie ceva in plus. Cam ce ii lipsea și elodiei… cadavru. Iar ong urile astea formate din 3 inși hardcore care cer dreptate ar face bine sa aștepte ca autoritățile bune, proaste așa cum sunt sa ajungă la o concluzie. Mediatizarea extrema a cazului duce la piste false, istericale și speranțe deșarte. Parca e OTV redivivus…

 5. Inițiativă de mult bun simț. Din nefericire, oameni precum Fifor, Licu, Weber nu au educația şi decența să răspundă minunatului apel cetățenesc. Ce păcat!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.