G4Media.ro

16 fotbaliști ai echipei Vasco da Gama au fost testați pozitiv pentru…

16 fotbaliști ai echipei Vasco da Gama au fost testați pozitiv pentru coronavirus/ Brazilia este al doilea cel mai mare focar COVID-19 din lume

Echipa de fotbal Vasco da Gama, una dintre cele mai importante din Brazilia, a anunţat că şaisprezece dintre jucătorii săi au fost testaţi pozitiv la coronavirus şi au fost excluşi din grupul care urma să reia antrenamentele luni, informează AFP, citată de Agerpres.

Clubul din Rio de Janeiro a explicat, pe canalul său de YouTube, că a efectuat un număr de 350 de teste de detectare a Covid-19 în rândul jucătorilor, familiilor acestora, membrilor personalului tehnic şi administrativ, iar circa 30% dintre persoanele testate „au fost deja în contact cu virusul”.

Dintre aceste persoane supuse examinărilor, în afara celor 16 jucători testaţi pozitiv şi îndepărtaţi din grup, alte trei s-au vindecat deja de maladie.

„Jucătorii care au avut rezultate pozitive vor fi urmăriţi în mod continuu şi nu se vor alătura grupului până când nu vom fi siguri cu nu va mai exista riscul să transmită virusul restului forţei de muncă”, a declarat responsabilul medical al clubului Vasco, Marcos Teixeira.

La începutul lunii mai, trei jucători ai echipei Flamengo, un alt club importat din Rio, au fost de asemenea infectaţi cu Covid-19.

În Brazilia, competiţiile de fotbal au fost oprite la jumătatea lunii martie din cauza pandemiei, care a ucis aproape 30.000 de oameni în această ţară, cu o curbă de infectare încă în creştere, numărul cazurilor depășind 500.000.

Cu 53.388 de cazuri confirmate şi 5.344 de decese, statul Rio este cel de-al doilea cel mai afectat din Brazilia, după Sao Paulo.

Sursa foto: Facebook/ Vasco da Gama

Citește și VIDEO Președintele Braziliei participă călare la mitinguri de susținere, în timp ce țara sud-americană a depășit jumătate de milion de cazuri COVID-19

Cel mai mare oraș din Brazilia, Sao Paulo, iese din izolare în timp ce țara sud-americană înregistrează un nou vârf de contaminări și se îndreaptă spre 500.000 de cazuri COVID-19

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.