G4Media.ro

153 de turiști au fost salvați de pe munte în minivacanța de…

sursa foto: Salvamont Brașov

153 de turiști au fost salvați de pe munte în minivacanța de Sfânta Maria / Salvamontist: ”Încălțările de munte sunt accesoriul cel mai important” / ”Fiecare strat de haine are un rol specific”

Salvamontiștii fac apel la turiști să se echipeze adecvat atunci când intenționează să urce pe munte. Doar în minivacanța de Sfânta Maria, la nivel național, 153 de persoane au avut nevoie de ajutor din partea salvatorilor montani, iar 27 dintre acestea au ajuns la spital, informează Agenția de presă Rador, care citează Radio Brașov.

„Încălțările de munte sunt accesoriul cel mai important atunci când vine vorba despre echipament. Acestea au o talpă special concepută, astfel încât să facă față și în condiții de aderență redusă. Fiecare strat de haine are un rol specific. Pe piele puneți îmbrăcăminte de corp care are rolul de protecție termică, dar se și usucă foarte repede. Următorul strat este reprezentat de o îmbrăcăminte gen polartex sau fleece, aceasta având rolul de a oferi cea mai mare parte a confortului termic. Ultimul strat ar trebui să fie format din haine pentru protecție împotriva vântului și a precipitațiilor, haine cu membrană respirabilă. În caz de ger, puteți opta pentru o geacă cu umplutură de puf”, informează șeful formațiunii Salvamont Poiana Brașov, Cătălin Petrescu.

Salvamontiștii recomandă ca în zilele senine sau cele de iarnă, să se poarte ochelari de soare cu protecție UV și fcremă cu factor mare de protecție. Zăpada și altitudinea amplifică foarte mult lumina.

”Pentru a vă deplasa mai ușor și a beneficia de un echilibru sporit, puteți opta pentru un baston sau o pereche de bețe telescopice. Țineți cont că la munte vremea este deosebit de instabilă, iar condițiile meteo se pot schimba radical, într-un interval foarte scurt de timp. Totodată, temperatura scade cu aproximativ şase grade Celsius, cu fiecare 1.000 de metri diferență de nivel urcați”, transmit salvamontiștii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...