G4Media.ro

140 de vârstnici din județul Botoșani aflați în situații vulnerabile vor beneficia…

140 de vârstnici din județul Botoșani aflați în situații vulnerabile vor beneficia de materiale igienico-sanitare și evaluarea stării de sănătate, prin intermediul Asociației Nord

Asociația Nord distribuie 140 de pachete cu produse sanitare și alimentare persoanelor vârstnice aflate în situații vulnerabile din comunele Păltiniș, Hudești, George Enescu, Hilișeu-Horia, Mileanca, Pomârla și Rădăuți-Prut din județul Botoșani, potrivit unui comunicat al asociației remis G4Media.ro. Acțiunea va avea loc în perioada 30 mai – 7 iunie.

Beneficiarilor li se va evalua starea de sănătate și vor fi informați cu privire la pericolul de infectare cu COVID-19.

Proiectul este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

14 voluntari ai Asociației Nord, instruiți în evalurea simptomelor COVID-19 și aplicarea chestionarelor de depresie și urgențe medicale, se vor deplasa în teren unde, în colaborare cu primăriile, serviciile sociale și medicii de familie vor identifica persoanele vulnerabile.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de persoane cu vârsta de peste 65 de ani din mediul rural, județul Botosani, aflați în situații sociale precare: locuiesc singuri, au un venit lunar sub 1000 de lei, suport familial redus, multiple comorbidăți medicale.

În cazul persoanelor cu risc ridicat de infectare cu COVID-19, patologii medicale sau depresie, vor fi anunțate, după caz, 112, medicul de familie, serviciile sociale.

Vârstnicii vor beneficia de evaluarea bilunară a sănătății timp de două luni de la prima vizită.

Proiectul ”SUPORT – Susținerea, informarea și evaluarea clinico-psihologică a grupurilor vârstnice vulnerabile din mediul rural din județul Botoșani” este derulat de Asociația Nord, este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Asociația Nord contribuie la dezvoltarea prin culturală a regiunii de Nord: Botoșani – Suceava – Iași – Cernăuți – Chișinău. Misiunea asociației este de a contribui la dezvoltarea regiunii de Nord prin stimularea spiritului civic și proactiv al tinerilor din Nord, prin întărirea, pentru localnici, a sentimentului de apartenență la o comunitate vie și valoroasă și prin promovarea acestui spațiu ca nod cultural și turistic între cele trei frontiere (România, Republica Moldova, Ucraina).

Start ONG este un program lansat de Kaufand România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.