G4Media.ro

14 angajaţi ai DSP Buzău au fost confirmaţi cu coronavirus până în…

14 angajaţi ai DSP Buzău au fost confirmaţi cu coronavirus până în prezent

Direcţia de Sănătate Publică Buzău anunţă că are, în total, 14 cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor, după ce luni au sosit ultimele rezultate ale testelor prelevate de la persoane care aveau simptome ori au intrat în contact cu persoane confirmate, transmite News.ro.

Potrivit directorului economic al DSP Buzău, Daniela Dumitru, până în prezent au fost confirmaţi cu COVID-19 directorul executiv al instituţiei, trei epidemiologi, un asistent epidemiologie, un asistent de la recoltări, 6 inspectori sanitari şi doi şoferi.

Conform sursei citate, mare parte dintre aceştia sunt asimptomatici, dar sunt internaţi în spital, cu o excepţie.

”Când a venit domnul ministru luni, la DSP Buzău erau în lucru testele a 4 asistenţi de la epidemiologie. Am zis că, dacă se vor confirma şi aceştia, va fi greu să ne mai organizăm activitatea, însă ei sunt negativi şi vor lucra în două schimburi. Domnul ministru a spus că, dacă cei 4 se vor confirma, atunci să-l anunţăm şi va detaşa personal din judeţele limitrofe, dar eu cred că ne vom putea desfăşura activitatea, mai anevoios, însă ne vom descurca şi nu va fi nevoie”, a declarat directorul economic al DSP Buzău, Daniela Dumitru, care coordonează activitatea instituţiei, dat fiind că directorul Cristina Ungureanu a fost confirmat cu coronavirus.

Potrivit aceleiaşi surse, cea mai mare problemă rămâne la Compartimentul de inspecţie sanitară. Instituţia are în total 9 inspectori sanitari: 6 de la Buzău au fost depistaţi pozitivi, unul a refuzat testarea şi este în izolare la domiciliu, rămânând doar doi de la Râmnicu Sărat. Confirmarea celor 6 face ca inspecţiile de control să nu mai poată fi derulate o perioadă.

sursa foto: Asociația Dăruiește Aripi

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. „până în prezent au fost confirmaţi cu COVID-19 directorul executiv al instituţiei, trei epidemiologi, un asistent epidemiologie, un asistent de la recoltări, 6 inspectori sanitari şi doi şoferi.”
    Toate probele recoltate in cursul săptămânii trecute de asistentul de recoltare pot fi considerate contaminate cu covid de acesta si ar trebui refăcute pentru persoanele respective.

    „Compartimentul de inspecţie sanitară. Instituţia are în total 9 inspectori sanitari: 6 de la Buzău au fost depistaţi pozitivi, unul a refuzat testarea şi este în izolare la domiciliu”
    Dar de ce a refuzat el recoltarea si prefera sa stea închis in casa lui? Nu pentru că știa că probele pot fi contaminate aiurea tocmai de personalul lor?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.