G4Media.ro

139 de suspecți judecați pentru violențele de la Paris. În cazul altor…

139 de suspecți judecați pentru violențele de la Paris. În cazul altor 111 de persoane s-a prelungit arestul preventiv

La două zile după violenţele de la Paris în contextul protestului ”vestelor galbene”, 139 de suspecţi au fost trimişi în faţa justiţiei, iar în cazul altor 111 s-a prelungit arestul, a anunţat luni Parchetul din Paris, citat de AFP și preluat de Agerpres.

În cursul violenţelor de la sfârşitul săptămânii trecute, 363 de persoane au fost plasate în arest, dintre care 32 minori, potrivit unui nou bilanţ al Parchetului din Paris.

Începând de luni, zeci de suspecţi vor fi judecaţi la Paris în cadrul unor audieri în care ei compar imediat, numărul lor fiind dublu, pentru a face faţă unui ”aflux considerabil”, a precizat duminică Procurorul Republicii Remy Heitz, dând asigurări că Parchetul din Paris nu a avut de gestionat niciodată un număr atât de mare de persoane plasate în arest.

Numărul celor care compar imediat în faţa justiţiei ar urma să fie cunoscut ceva mai târziu, deoarece sunt deja cinci audieri – faţă de trei în mod obişnuit – ce au fost programate pentru luni după-amiază, dintre care trei sunt consacrate doar judecării acestor suspecţi.

Acuzaţii vor trebui să răspundă la capete de acuzare privind ”acte de violenţă împotriva unei persoane învestite cu autoritate publică”, ”degradarea de bunuri de utilitate publică”, ”asociere în vederea comiterii de violenţe”, sau în legătură cu permisul de port-armă, calificări pasibile cu închisoarea între trei şi şapte ani, potrivit procurorului.

Dintre cazurile de arest, 81 de proceduri vizând adulţi au fost clasate, a indicat parchetul.

Arcul de Triumf vandalizat, grilajul grădinii Tuileries smuls, vehicule incendiate, magazine jefuite… În total, 412 persoane au fost interpelate sâmbătă, indica duminică prefectul poliţiei Michel Delpuech, evocând ”violenţe de o gravitate fără precedent”.

Pompierii au intervenit la 249 de incendii vizând ”112 vehicule, 130 de piese de mobilier urban şi şase clădiri”. Forţele de ordine au fost atacate cu ciocane, bile de oţel şi şuruburi mari, a precizat Delpuech.

Investigaţiile vor continua pentru a permite identificarea unor eventuali autori ai actelor de violenţă comise la Arcul de Triumf şi ai furtului unei puşti de asalt dintr-un vehicul al forţelor de ordine.

(Sursa Foto: Captură Youtube)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Franta este o tara de kkt cu #rezistenti de kkt…
    Spre deosebire de Romania, Jandarmeria franceza actioneaza mai decis si bine face…!!!

    • si probabil ca in viata ta n-ai fost in Franta

    • @ Asistat de kă–t. Acolo au acționat jadarmii asupra celor violenți reținând 363 de persoane violente. La noi jegurile de jandarmi au lovit oameni cu mâinile sus,au gazat copii si femei nevinovați și au arestat in primele 2 zile doar 3 inși. Nu există termen de comparație.

  2. Cine mai spune că jandarmeria franceză e mai agresivă si folosește forța`mai excesiv’ decât a noastră’, este fie de rea credință fie are un nr. foarte limitat de neuroni. Vă rog comparati numărul de raniți si de arestați raportat la gravitatea și distrugerile cauzate de evenimente. La noi cu un pic de distrugere (pe care o și pusesera la cale), ar fi deschis focul si măcelărit vreo cateva sute de oameni nevinovați. Că doar, conform spuselor infractorului Valcov, cei din piață sunt oricum irelevanți!

  3. Economiile statelor UE se armonizeaza dupa principiul vaselor comunicante. Bulgaria, Romania si Slovacia vor prospera functie de cat vor regresa Franta, Anglia, Germania si Italia !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.