G4Media.ro

13 persoane au fost arestate în Grecia după ce un incendiu a…

sursa foto: Unsplash/ Karsten Winegeart

13 persoane au fost arestate în Grecia după ce un incendiu a izbucnit în insula Hydra din cauza artificiilor

Autorităţile din Grecia i-au reţinut pe cei 13 membri ai echipajului unui iaht sub suspiciunea de incendiere, după izbucnirea unui incendiu şi în contextul riscurilor mari de incendii de vegetaţie în timpul verii, informează DPA.

Echipajul ar fi aprins artificiile în largul coastelor popularei insule de vacanţă Hydra pentru a îi distra pe turişti, însă scânteile au incendiat singura pădure de pini de pe acea insulă, transmite Agerpres.

Suspecţii au încercat mai întâi să stingă flăcările, apoi au chemat pompierii şi au părăsit zona.

Persoane aflate pe alte ambarcaţiuni au văzut incidentul şi l-au raportat autorităţilor, a relatat presa greacă, citând Paza de Coastă. Cei reţinuţi vor fi aduşi în faţa justiţiei, au declarat pompierii eleni.

Primarul insulei Hydra şi-a exprimat furia într-un interviu televizat, afirmând că, indiferent de ceea ce vor face autorităţile centrale, comunitatea insulei va depune, de asemenea, o plângere împotriva celor implicaţi.

Pompierii au reuşit să controleze incendiul sâmbătă seară, ajutaţi de elicoptere.

Pedepsele pentru incendiere intenţionată sau din neglijenţă au fost majorate semnificativ anul trecut în Grecia, care se luptă în mod repetat cu incendii de vegetaţie. Pe lângă amenzile care ajung la zeci de mii de euro, persoanele găsite vinovate chiar şi de incendiere din neglijenţă pot primi şi pedepse cu închisoarea de până la 10 ani.

Între timp, riscul de incendii forestiere rămâne ridicat în mai multe regiuni din Grecia centrală pe parcursul întregului weekend, potrivit Apărării Civile. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Brigăzii de pompieri a declarat duminică dimineaţă că majoritatea incendiilor sunt în prezent controlate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează