G4Media.ro

121 de milioane de lei cheltuiți de Primaria București pentru refacerea unei…

121 de milioane de lei cheltuiți de Primaria București pentru refacerea unei clădiri din Centrul Istoric și transformarea în hotel de patru stele

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat marți indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea unei clădiri dărăpănate din strada Academiei 3-5 (Centrul Istoric, chiar lângă sediul BNR). Pe strada Academiei 3-5 a funcţionat Hotelul Bristol, iar primăria vrea să deschidă tot un hotel. Clădirea e acum într-un stadiu avansat de degradare și are bulină roșie.

Pentru amenajarea şi consolidarea a 4856 mp, primăria urmează să plătească 121.311.159 lei, conform raportului tehnic ce însoţeşte hotărârea consiliului general. Asta înseamnă un preţ mediu de aproximativ 5400 de euro/mp reconsolidat.

Conform documentaţiei tehnice, imobilul situat în str. Academiei 3-5 este construit în 1906, are regim de înălţime de 2s+p+3e şi este înscris în clasa seismică de risc I. Este monument istoric şi avea destinaţia de restaurant şi spaţii de deservire la parter şi spaţii de birouri la etaj. Conform documentaţiei aprobare astăzi, clădirea va primi funcţiunea de „hotel cu dotările aferente categoriei de 4 stele”. Clădirea are o amprenţă de 1006 mp la sol şi una desfăşurată de 4835 de mp. Asta înseamnă un preţ mediu de 25.000 de lei pentru fiecare metru pătrat reamenajat.

În proiect se arată că, la parter, vor fi amenajate „recepția hotelului, restaurantul cu bucătăria aferentă și funcțiunile specifice. La subsolul numărul 1 vor fi amenajate următoarele funcțiuni: bucătăria, vestiarele personalului, spațiile tehnice și o zonă de spa cu piscină tip jacuzzi, saună, masaj. La subsolul numărul 2 parțial vor fi amenajate spații tehnice și vor fi continuate funcțiunile zonei de spa cu o sală de fitness. La etajele superioare (1-3) vor fi amenajate camerele de hotel și o sală de conferințe Arhitectură”, se arată în hotărârea aprobat astăzi.

Opoziţia a reclamat preţul prea mare al reamenajării. „Ne-am consultat şi noi cu specialişti şi preţul de 5400 de euro pe metru pătrat este mult prea mare, indiferent de calitatea materialelor folosite, 5400 de euro/mp este prea mult pentru un hotel de patru stele” a declarat liderul consilierilor USR din Consiliul general, Roxana Wring.

Foto: Google Street View

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. N-ati luat in calcul ca vor folosi centrala termica ca Radet-ul va fi in faliment.

 2. Trebuie lasata doar fatada, iar restul demolat si reconstruit. Inclusiv in subteran. Si trebuie mers pana la -3 sau chiar -4 penteu parcare subterana.
  Cost maxim 1500 eur pe mp la gata.

  • Sau si mai bine!
   Claadirea actuala concesionata unui privat, iar cu cele 122 Mil. Ron construim 122 de gradinite noi….

  • Corecta estimarea Dvs.
   Consilierii fara creier la parcare trebuiau sa se gândească.
   Dar orbiți de comision, ceva de ordinul 20 milioane lei, au aprobat acest pret exorbitant.
   Doar fata sa rămână, o parcare de pana-la 1000 locuri pana la minus 3 sau minus 4 poate merita 50 – 60 % din pretul proiectului.
   A clar ca e furaciune.

  • Dar de concurenta de la circa 300 mettr , in ambele colturi ale BNR ce mai zic consilierii?
   Si primarele?
   Unul e facut iar celalalt se va finaliza pana începe Primaria la hotel.
   E jaf clar .
   Ce zice Curtea de Ponturi de acest dezmat financiar?
   Dar DNA?

 3. Depistati firmele insarcinate cu renovarea constructiei si veti avea si explicatia sumelor alocate.
  Follow the money!

  • Foarte buna remarca! Dar Firea cu specialistul Coaje si directorul Moater, isi asigura viitorul. La pretul de 3 ori orice comentariu este de prisos. Consilierii se lasă prostiți pentru ca fac parte din consiliile de administratie la companii! Inclusiv PMP!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.