G4Media.ro

12 partide din Republica Moldova semnează un pact pro-european / Nu toate…

Foto: Parlamentul European

12 partide din Republica Moldova semnează un pact pro-european / Nu toate formațiunile o susțin pe Maia Sandu pentru un nou mandat la prezidențiale

Douăsprezece partide din Republica Moldova au semnat duminică un pact prin care se angajează să susţină aderarea la Uniunea Europeană, în cadrul campaniei pentru referendumul din octombrie privind integrarea europeană, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Nu toate formaţiunile politice respective o susţin însă pe şefa statului, preşedinta pro-europeană Maia Sandu, care candidează pentru realegere; unele intenţionează să prezinte un contracandidat comun la preşedinţie.

De partea cealaltă a spectrului politic se află mai multe partide pro-ruse, care organizează deja demonstraţii cu sloganul „NU UE”.

Acordul de duminică a fost semnat şi de partidul preşedintei, Acţiune şi Solidaritate (PAS), care deţine majoritatea parlamentară.

Iniţiatorii sunt însă alte patru formaţiuni, sub denumirea Împreună, care o acuză pe Sandu că „privatizează” integrarea europeană contând exclusiv pe PAS, şi îi cer să demită guvernul şi să aducă la putere alte partide pro-europene.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează