G4Media.ro

12 copii ucraineni vor juca într-o piesă de teatru / Spectacolul va…

Sursa foto: Pixabay

12 copii ucraineni vor juca într-o piesă de teatru / Spectacolul va fi găzduit de Ateneul Național Iași / ”Aceşti copii au nevoie de siguranță, protecție și de un sentiment de normalitate”

Joi, 27 octombrie, pe scena Ateneului Naţional Iaşi, va avea loc avanpremiera naţională a piesei de teatru POVESTEA COPACULUI, în distribuţia căreia se regăsesc 12 copii şi tineri ucraineni refugiaţi la Iaşi, informează Agenția de presă Rador.

Regia piesei de teatru poartă este semnată de Ana Hegyi şi a fost realizată în cadrul proiectului Servicii şi Sprijin pentru refugiaţi ucraineni, derulat de către Fundaţia Star of Hope România, în calitate de partener UNICEF.

”Prin acest proiect, ne-am dorit să oferim copiilor şi mamelor din Ucraina mai mult decât ajutor şi sprijin material. Pentru că aceşti copii au nevoie de siguranță, au nevoie de protecție, dar au nevoie imensă de un sentiment de normalitate, la fel și mamele lor. Am fost convinşi de la început că ideea acestei piese de teatru îi va bucura şi nu ne-am înşelat! Unii dintre copiii din piesă sunt mici însă talentul lor e imens iar dorinţa de a transmite lumii mesajul lor a doborât barierele impuse de diferenţa de limbă. Ţin să mulţumesc partenerului nostru, Palatul Copiilor Iaşi, pentru sprijinul oferit pe durata repetițiilor, a declarat Gabriela Răducanu, manager proiect’.

Repetiţiile pentru această piesă au început în urmă cu 4 luni, la Centrul Star of Hope Iaşi şi au continuat, din septembrie, pe scena Palatului Copiilor.

Pentru regizorul Ana Hegyi a fost o provocare în primul rând din cauza limbii, însă nu şi pentru copii, datorită Anastasiei Koposova (Анастасія Копосова), mama uneia dintre fetiţele din distribuţie, care s-a implicat devenind interfaţa dintre regizor și copii.

”Pentru mine, proiectul este ca un fir subţire cu care oamenii susțin copiii şi mamele din Ucraina în vremuri dificile, a fost precum un zâmbet de sprijin al unui trecător sau precum o persoană care întinde o mână de ajutor. E credința în bunătate, credința în oameni și într-un un viitor mai bun”, sunt cuvintele pe care a dorit să le transmită Anastasia Koposova.

Costumele au fost realizate de Lăcrămioara Berbeci și Cezara Moraru.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităților locale, parteneri, copii şi părinţi ucraineni, reprezentanţi ai ONG-urilor, personalități ale comunităţii ieşene, ambasadori și susținători ai Fundatiei Star of Hope Romania si Unicef România.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...