G4Media.ro

10 persoane reţinute la Constanța sub acuzația de trafic de droguri /…

Sursa: DIICOT / Politia Romana

10 persoane reţinute la Constanța sub acuzația de trafic de droguri / În urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit cannabis, cocaină, MDMA şi ecstasy

Zece persoane au fost reţinute de poliţiştii constănţeni sub acuzația de trafic de droguri, în urma percheziţiilor fiind găsite cannabis, cocaină, MDMA şi ecstasy, transmite News.ro.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT Constanţa, au pus în executare, joi, 14 mandate de percheziţii domiciliare, în judeţul Constanţa, în cadrul a două dosare penale vizând constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni ilicite cu substanţe psihoactive noi.

”Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2020, 3 bărbaţi, de 21, 25, respectiv 34 de ani şi o femeie, de 47 de ani, ar fi constituit un grup infracţional, specializat pe linia traficului de droguri. Pe parcursul anului 2022, ar fi aderat la grupul infracţional încă 3 bărbaţi, de 19, 33, respectiv 38 de ani şi o femeie, de 30 de ani, toţi acţionând în mod neîntrerupt şi coordonat, în scopul procurării, depozitării şi punerii în vânzare de droguri de risc, în special cannabis. Întreaga activitate infracţională a grupului ar fi fost coordonată de către bărbatul de 34 de ani, care ar fi avut rolul de a procura cantităţi mari de cannabis şi de a le distribui celorlalţi membri ai grupului, în scopul punerii în vânzare”, se arată în comunicat.

În luna februarie, liderul grupării a fost arestat preventiv, în urma unei acţiuni organizate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa – Serviciul Antidrog.

”Activitatea infracţională a grupului a continuat să fie condusă de către bărbatul de 34 de ani, prin intermediul concubinei sale, de 30 de ani, care avea rolul de a transmite sarcinile trasate de către lider pentru membrii grupării aflaţi în libertate”, adaugă sursa citată.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate peste două kilograme de cannabis, cocaină, 29 de grame MDMA, 7 comprimate de ecstasy, 3-CMC, 35,6 grame Alpha PhiP, 21,6 grame rezină de cannabis, 95.430 de lei, 3.100 de euro, 100 de lire sterline, 24 de telefoane mobile, şase cântare de precizie, un pistol de tip airsoft, cu bile, 20 de cutii materiale pirotehnice şi alte bunuri cu valoare probatorie.

La domiciliul altor doi bărbaţi, de 18, respectiv 26 de ani, aflaţi în anturajul unora dintre membrii grupării, în urma percheziţiilor au fost descoperite diferite cantităţi de droguri.

Totodată, în urma cercetărilor anchetatorii au stabilit că bărbatul de 33 de ani s-ar fi aprovizionat cu substanţe psihoactive noi, de la un alt bărbat, de 26 de ani, fiind efectuate mai multe cumpărături de astfel de substanţe.

Zece persoane au fost reţinute în acest caz, acestea urmând să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. MDMA și Extasy de la tribunalul București

  2. MDMA = ‘Ecstasy’ :-@ Ah, Doamne !

  3. Dati cu aghiasma, ca aia chiar nu face nimic !

  4. Dar, per total, mult mai scumpa.