G4Media.ro

10 milioane de kilometri parcurși pe străzile Brașovului de autobuzele și troleibuzele…

Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov / Facebook

10 milioane de kilometri parcurși pe străzile Brașovului de autobuzele și troleibuzele electrice / Primăria: ”A însemnat o reducere de peste 8.000 de tone de dioxid de carbon”

Autobuzele electrice Solaris și Karsan, achiziționate de municipalitate cu fonduri nerambursabile, au parcurs un total de peste 5 milioane de km în municipiul Brașov, la care se adaugă alți 5 milioane de kilometri parcurși de troleibuzele Solaris, anunță Bună Ziua Brașov. Anunțul a fost făcut de Primăria Brașov, care a precizat că în acest mod a fost redusă semnificativ poluarea în oraș.

„Introducerea în trafic a autobuzelor electrice și troleibuzelor noi a însemnat o reducere de peste 8.000 de tone de dioxid de carbon, 179,6 tone de oxizi de azot (NOx), 75,4 tone de monoxid de carbon, 23,7 tone de hidrocarburi și 3,59 tone de particule (PM 2,5; PM 10 etc.). Oxizii de azot sunt substanțe ce produc iritarea și/sau lezarea căilor respiratorii și favorizează formarea ploilor acide și a smogului deasupra orașelor”, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

În acest moment sunt în circulație 60 de autobuze electrice SOR produse în Cehia (50 vehicule de 12 m, 10 vehicule de 8 m), și 12 autobuze electrice Karsan, cu lungimea de 18 metri.

În perioada următoare, vor intra în circulație încă 73 de autobuze electrice, pentru care Primăria Brașov a obținut o finanțare europeană prin PNRR.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Si cum este costul de combustibil pe km? S-a redus si acesta ca preturile biletelor au crescut de la 2.5 la 4 lei.

    • Te roade că USR face treabă, în timp ce PNLiștii tăi dorm pe bancheta din spate.

    • Pentru CuOchiiPeRusi – nu mai pune etichete, daca nu intelegi ce scrie lumea. Este frumos ca ai redus amprenta de carbon si cand mergi cu trotineta si bicicleta nu simti noxele in fata, dar daca vrei sa faci un raport profesionist nu pui numai beneficiile cat si costurile aferente. Iar daca ai redus si costurile atunci intr-adevar poti sa spui ca faci treaba.
      Iar o crestere de 64% a biletelor de autobuz inseamna ca atunci costurile tale au crescut sau subventia nu mai este suficienta. Si degeaba ai autobuze electrice, daca un drum dus-intors in oras costa 8 lei adica 4 ore de parcare. Daca tot te crezi progresist atunci macar in week-end revino la pretul vechi si creste pretul la parcare ca sa reduci poluare. Atunci chiar vorbim de performanta.

    • Toți sunteți experți în PNL, dar când veniți la putere doar trageți tunuri, ca la Romexpo și Mogoșoaia. Vai de România cu gunoaie hoațe ca voi la putere.