G4Media.ro

1 Decembrie la Alba Iulia: Paradă militară, masă populară cu 7.000 de…

1 Decembrie la Alba Iulia: Paradă militară, masă populară cu 7.000 de porții gratuite și ”Marșul Unirii” împănat de simpatizanți AUR. Sunt așteptați 25.000 de vizitatori

Aproximativ 25.000 de oameni sunt așteptați joi la Alba Iulia, cu prilejul Zilei Naționale, potrivit primarului Gabriel Pleșa.

Câteva sute de persoane s-au strâns de la primele ore ale dimineții în fața gării din oraș pentru ”Marșul Unirii”, un eveniment anual la care participă diferite organizații: de la suporteri, reprezentanți ai unor grupuri din Diaspora, membrii și simpatizanți AUR și studenți din Basarabia.

De altfel, și în acest an, în mulțime și-a făcut apariția și George Simion, liderul partidului extremist AUR.

Autoritățile locale au pregătit un program destul de încărcat, cu ceremonialuri de depunere de coroane la statuile personalităților istorice, Marșul Unirii, slujbă de Te Deum, focuri de artificii, pe timp de zi și de seară, concerte și expoziții.

Principalele repere rămân însă parada militară și masa populară unde se vor distribui 7.000 de porții de fasole cu cârnați.

Marșul Unirii, Festivalul de tradiții și obiceiuri, cu produse gastronomice tradiționale, textile și de artizanat (zona Monumentului lui Avram Iancu din Cetatea Alba Iulia) și Primirea Soliilor din Cetățile de Scaun (reconstituire istorică în Piața Cetății) sunt programate de dimineața, înainte de prânz.

La ora 12.00 este programată o slujbă de Te Deum la Catedrala Încoronării și un foc de artificii de zi.

Parada militară se va desfășura de la ora 14.00, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918. Participă peste 800 de militari, cu tehnică terestră și aeriană.

sursa g4media tanc parada alba iulia
Alba Iulia: imagine din timpul repetițiilor pentru parada militară

Trupe și tehnică de luptă, printre care și lansatoare HIMARS, vor defila între Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” și Hotel Cetate.

La eveniment și-a anunțat prezența și premierul Nicolae Ciucă, al cărui program va fi însă unul strâns, în condițiile în care participă de dimineață la parada militară de la București și spre seară la dineul oferit de președintele Iohannis, la Cotroceni.

Orașul va fi survolat de avioane F16 Fighting Falcon și elicoptere IAR 330 SOCAT.

În cadrul dispozitivului de defilare pe jos va face parte și un detașament de militari francezi din cadrul Grupului de Luptă pentru Apărare Colectivă, dislocat la Cincu, județul Brașov.

Pe parcursul zilei vor mai fi organizate concerte de muzică tradițională și, seara, un foc de artificii.

Câteva sute de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru menținerea sub control a eventualelor incidente care ar putea apărea în oraș.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Aurolacii bagă pomeni cu Metoda Onţanu, pentru că ştiu că unii români nu au obraz. La fel ca ei.

    • Românii sînt săraci, vorbeam cu o vânzătoare că în fiecare zi au furturi din magazin, un magazin de 100mp cu mâncare/suc….

  2. Mari rumâni, porții gratuite! Asta e, fiți mândrii!

  3. De 1 Decembrie eu nu am adversități politice. Și e dreptul oricăruia să sărbătorească. Inclusiv cu fasole cu ciolan și un pahar de vin.

  4. Ala din magazin fura o eugenie,sa manance de foame!ala din parlament de ce ne fura cand ii platim ca pe seici?!?si isi si mai bat joc de noi,pe banii nostri?pentru ca sunt lasati!

  5. La multi ani hotilor 😁