G4Media.ro

Ziua 3 de război. Explozii lângă Kiev / Marșul armatei de ocupație,…

Sursa foto: Twitter / NATO eFP Battlegroup Lithuania - ilustrație generică

Ziua 3 de război. Explozii lângă Kiev / Marșul armatei de ocupație, încetinit de rezistența eroică a Ucrainei / Băncile ruse au fost excluse din SWIFT, activele în valută ale Băncii Centrale Ruse au fost confiscate

Sâmbătă, a treia zi a războiului din Ucraina, a început cu lupte grele pe străzile din Kiev. Armata și civilii ucraineni au opus ocupanților ruși o rezistență la care Kremlinul nu se aștepta, potrivit seviciilor internaționale. Armata rusă de ocupație a încercat să ajungă în Kiev, dar a fost oprită constant. Bombardamentele de care se temeau autoritățile din Kiev nu au atins decât localități aflate la peste 30 de km de marile orașe vizate. În schimb, statele occidentale au apelat în sfârșit la cele mai dure sancțiuni posibile pentru economia rusă: au anunțat decuplarea de la sistemul de plăți bancare SWIFT a băncilor deja sancționate și au indisponibilizat rezervele în valută ținute de Banca Centrală Rusă în străinătate.

Citește toate evenimentele din primele două zile de război:

Principalele evenimente ale zilei de sâmbătă, 26 februarie:

Ora 3.00: Presa ucraineană: 5.000 de soldați ruși refuză să intre pe frontul ucrainean. Susțin că un atac militar nu era prevăzut în contract

Ora 2.30: Femei din Ucraina pregătind cocktailuri Molotov cu care să atace forțele ruse: ”Nimeni nu ne-a spus că așa ne vom petrece weekendul”

Publicitate electorală

Ora 2.10: Casa Albă anunță într-o postare pe Twitter că va lansa săptămâna viitoare, împreună cu partenerii occidentali, un task force care să identifice și să înghețe activele oligarhilor ruși și ale companiilor sancționate: yahturi, vile și alte proprietăți

Ora 1.49: Explozia văzută și auzită din Kiev a avut loc în orașul Vasylkiv, aflat la 33 km de Kiev, unde are loc un asalt susținut al trupelor ruse, potrivit Kyiv Independent. Primarul orașului a confirmat pentru sursa citată că trupele ruse au bombardat un depozit petrolier

Foto: Orașul Vasylkiv, aflat la 33 km de Kiev / Google Maps

Ora 1.17: Potrivit NextaTV, explozia uriașă din apropierea Kiev ar fi fost la un mare depozit de petrol

Ora 01.05: Deputata ucraineană Galina Tretyakova a anunțat pe Facebook că armata ucrainenă ar fi doborât încă două avioane ruse de transport Iliușin

Ora 00.58: O explozie majoră în apropiere de Kiev a fost transmisă în direct de CNN. Explozia a avut loc la circa 20 km de Kiev, în zona de sud-vest. Cerul a rămas luminat timp de câteva minute în urma exploziei, potrivit CNN

Ora 00.57: Armata rusă a început bombardamente în Harkov (Nexta TV)

Ora 00.29: Procurorul General al Ucrainei, Iryna Venediktova, anunță că forțele ruse au împușcat mortal un ziarist ucrainean în orașul sudic Kherson. Numele jurnalistului este Dilerbek Shakirov, potrivit Kyiv Independent

Ora 00.26: Denys Shmyhal, prim-ministrul Ucrainei, a acuzat Rusia de crime de război și de vizare a țintelor civile și a spus că Moscova se va confrunta cu un „tribunal militar”, a raportat CNN, citată de The Guardian. În timpul unei conferințe de presă de sâmbătă, Shmyhal a spus că Rusia a bombardat grădinițe, blocuri rezidențiale și „autobuze cu copii”

Ora 00.10: BREAKING Ursula von der Leyen anunță că ”un număr de banci ruse vor fi excluse din SWIFT” și că o parte din activele Băncii Centrale Ruse vor fi înghețate. Un purtător de cuvânt al guvernului german a spus, potrivit presei ucrainene, că este vorba despre băncile rusești sancționate deja de UE, SUA și Marea Britanie – cele mai importante din sistemul bancar rus.

SUA au anunțat că singurele plăți bancare permise către băncile ruse sancționate vor fi pentru energie, astfel încât clienții europeni ai Rusiei să poată continua să se aprovizioneze cu gaze și petrol.

În plus, șefa Comisiei Europene a anunțat că țările participante la înțelegere (Franța, Germania, Italia, Canada, Marea Britanie, SUA, plus Comisia Europeană) vor renunța la așa-numitele ”golden passport” – modalitate de acordare a cetățeniei în schimbul unor investiții.

Citește aici toate detaliile despre sancțiuni, plus comunicatul oficial al Comisiei Europene

Ora 00.02: Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, face un anunț de ultimă oră la ora 00.05

Ora 23.44: Televiziunea Nexta TV a publicat o fotografie în care apar zeci de parașutiști. Televiziunea susține că e vorba despre militari din forțele speciale ruse, parașutați în comuna Sofiyivska Borshchagivka din suburbia Kievului

Ora 23.40: Noi relatări despre atacuri aeriene și tiruri de artilerie în Vyshhorod (regiunea Kiev), transmite Kyiv Independent

Ora 23.24: Explozii multiple în mai multe cartiere și suburbii ale Kievului, anunțăt Nexta TV. Autoritățile îi somează pe cetățeni să meargă în adăposturi și anunță raiduri aeriene

Ora 23.17: La aeroportul Gostomel (scris uneori și Hostomel) din apropierea Kievului se aud explozii puternice, transmite canalul TV Nexta. Aeroportul este un obiectiv strategic pentru forțele ruse, care au nevoie de pista acestuia pentru a ateriza cu avioanele militare.

Ora 23:09 Alertă de atac aerian la Kiev, transmite publicația Kyiv Independent. Autoritățile le cer cetățenilor să se adăpostească imediat. Sirenele anunță atacuri iminente ale artileriei ruse.

Ora 23:07 Rinat Ahmetov, cel mai bogat oligarh ucrainean, anunță că a donat 5 milioane de dolari municipalității din Kiev (sursa: KyivIndependent).

Ora 23:05 FOTO Hackerii Anonymus anunță că au interceptat comunicațiile militare ale rușilor. Detalii, aici. 

Ora 22:59 Locuitorii din Odesa „îi așteaptă” pe ruși cu cocktail-uri Molotov. Detalii, aici. 

Ora 22:58 Peste 3.000 de manifestanţi împotriva invaziei din Ucraina, arestaţi în Rusia începând de joi. Mai multe informații, aici. 

Ora 22:57 Josep Borell, șeful diplomației UE, a anunțat sâmbătă seară că duminică liderii europeni vor lua noi decizii pentru susținerea Ucrainei. El a anunțat o ședință cu miniștrii de Externe ai celor 27 de state membre, la care va propune asistență de urgență pentru forțele armate ucrainene, ”pentru a le susține în lupta lor eroică”. Detalii, aici. 

Ora 22:55 Tensiunea crește în Ucraina odată cu lăsarea nopții, când sunt așteptate atacurile artileriei ruse. Autoritățile locale din regiunea Cernihiv i-au avertizat pe cetățeni: „Loviturile cu rachete în masă sunt posibile noaptea. În special în Cernihiv și în alte orașe din regiune. Din lipsă de speranță, inamicul folosește tot ce are și chiar este gata să bombardeze orașele. Dacă este posibil, petreceți această noapte într-un adăpost” (sursa: NextaTV).

Ora 22:54 Pentagonul dezminte ”minciuna” Rusiei despre presupusa implicare a SUA în lupta pentru Insula Șerpilor. Detalii, pe G4Media. 

Ora 22:52 Forțele Aeriene ale Ucrainei au doborât al doilea avion Il-76 care transporta parașutiști ruși, transmite NEXTA.

Ora 22:44 Rușii au bombardat un spital de copii bolnavi de cancer din Kiev/ Un copil a murit, alți doi împreună cu doi adulți au fost răniți. Detalii, aici. 

Ora 22:35 Kievul e sub tirul lansatoarelor de rachete amplasate la periferia orașului, transmite publicația Kyiv Independent. Artileria rusă a lovit spitalul oncologic de copii Okhmadyt, ucigând un copil și rănind doi copii și doi adulți.

Ora 22:28 Schimb de focuri în Kharkiv (Sursa: NextaTV).

Ora 22:30 Situația din Kiev sâmbătă seară, ora 21.00: Primarul Vitali Klitschko a declarat pentru publicația KyivIndependent că situația este ”dificilă și tensionată”. El susține că trupele regulate ruse nu au intrat în capitală, dar ”membrii trupelor speciale și sabotori” au pătruns în Kiev și s-au angajat în schimburi de focuri cu armata ucraineană. De când a început atacul asupra Kievului (vineri), șase civili au murit, printre care și un copil. Și-au pierdut viața 14 militari. 71 de persoane au fost rănite, printre care 25 de civili și 3 copii. Detalii, aici. 

Ora 22:20 Ruşii au peste jumătate din forțele de luptă concentrate pe teritoriul Ucrainei, susține Pentagonul. Detalii, aici. 

Ora 22:14 Ambasada Ucrainei în Israel recrutează voluntari care să lupte contra Rusiei. Citește detalii pe G4Media. 

Ora 22:12 UE discută duminică deconectarea Rusiei de la SWIFT. Mai multe informații, aici. 

Ora 22:10 Twitter a anunţat că serviciul său este restricţionat pentru unii utilizatori din Rusia. Mai mult, aici. 

Ora 22:05 Ministerul Apărării: Documentul din imagine, fals de la un capăt la altul, se pretinde a fi un așa-zis ordin de chemare la mobilizare / Am sesizat autoritățile competente. Detalii, aici. 

Ora 22:00 Volodimir Zelenski a transmis pe Twitter că este ”recunoscător primului ministru britanic pentru poziția sa și pentru noile decizii de îmbunătățire a capacităților de luptă ale armatei ucrainene”: ”S-a convenit asupra unor măsuri comune suplimentare pentru a contracara agresorul”, a mai transmis președintele ucrainean.

Ora 21:44 Rusul Andrei Rublev a câştigat turneul de tenis de la Dubai. El a scris „Fără război, te rog” pe o cameră de luat vederi după semifinală. Citește detalii aici. 

Ora 21:43 Rusia a publicat imagini din zona de excludere de la Cernobâl, preluată sub control de trupele ruse în prima zi a invaziei în Ucraina. Detalii și foto pe G4Media 

Ora 21:42 Republica Cehă s-a angajat sâmbătă să trimită un „transport de arme în Ucraina” în valoare de peste 8,5 milioane de dolari, către „un loc la alegerea ucrainenilor”, conform CNN. Citește detalii aici. 

Ora 21:40 Trupele ruse se apropie de centrala nucleară a Ucrainei din Zaporizhzhia și și-au îndreptat rachetele spre locul respectiv, a declarat sâmbătă Vadym Denysenko, consilier al ministrului de interne al Ucrainei. Citește detalii aici. 

Ora 21.00 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a sugerat, sâmbătă seara,  că există un consens cu privire la restricționarea accesului Rusiei la sistemul SWIFT. Președintele Ucrainei a declarat: „Simțim că Ucraina are sprijinul întregii lumi civilizate. Rezultatul practic? RAPID”, transmite CNN. El a salutat acest consns ca fiind o „victorie importantă” și „înseamnă miliarde și miliarde de pierderi pentru Rusia. Este un preț pentru o invazie în țara noastră.”

Ora 20.40 Postul de televiziune Nexta raportează începerea bombardamentelor în Kiev.

Ora 20.40 S-a lăsat noaptea în Ucraina. Iată câteva dintre cele mai recente evoluții din ziua a treia a invaziei ruse, rezumate de BBC.

 • La Kiev a intrat în vigoare o interdicție de acces la nivelul întregului oraș și va dura până luni dimineață, în timp ce orașul se pregătește pentru o nouă reacție rusă.
 • Primarul Vitali Klitschko spune că oricine este văzut în stradă va fi considerat un „sabotor” rus.
 • În altă parte, autoritățile din cel de-al doilea oraș al Ucrainei, Harkiv, spun că trupele au luptat împotriva unui atac rusesc. O zonă rezidențială din orașul Okhtyrka a fost bombardată puternic
 • Liderul regiunii Cecenia a Rusiei spune că și-a desfășurat luptătorii în Ucraina pentru a se alătura luptei cu trupele ruse.
 • Premierul ungar Viktor Orban a declarat pentru BBC că țara sa va sprijini pe deplin toate sancțiunile UE împotriva Rusiei
 • Germania a renunțat la blocarea livrării de arme letale de fabricație germană către Ucraina prin țări terțe
 • Se estimează că peste 120.000 de persoane au fugit din Ucraina în țări mai la vest de la invazie.

Ora 20.38 Comandanții ruși devin din ce în ce mai frustrați de viteza lentă a înaintării lor prin Ucraina și încep să se confrunte cu probleme logistice, spune un înalt oficial american al apărării, relatează BBC. Se pare că Moscova nu și-a aprovizionat trupele cu suficient combustibil și, în consecință, comandanții au fost forțați să-și ajusteze planurile, a declarat oficialul agenției de presă Reuters.

Ora 20.28 Germania urmează să trimită 1.000 de arme antitanc și 500 de rachete sol-aer „Stinger” în Ucraina, confirmă guvernul de la Berlin, citat de BBC. „În această situație, este de datoria noastră să sprijinim Ucraina cât mai bine în apărarea ei împotriva armatei invadatoare a lui Vladimir Putin”, spune cancelarul Olof Scholz.

Ora 20.25 Un lansator de rachete termobaric rus a fost observat de echipa CNN la sud de Belgorod, Rusia, lângă granița cu Ucraina, relatează CNN. Lansatorul de rachete multiple TOS-1 sau TOS-1A văzut de CNN este capabil să lanseze rachete cu focoase termobarice. Nu există dovezi că arme termobarice au fost folosite în conflictul din Ucraina.

Ora 20.13 Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că tabăra mobilă de la Vama Siret din Județul Suceava este în acest moment complet operaționalizată. Unitatea mobilă, formată din 30 de corturi, este pregătită să asigure cazarea temporară a cetățenilor sosiți din zona de conflict. Totodata, în componența acesteia este și o bucătărie rulantă auto, care poate asigura prepararea porțiilor de mâncare pentru persoanele din tabără.

Ora 19.53 Imaini emoționante de la protestul împotriva agresiunii rusești în Ucraina. La miting au participat și numeroși copii, însoțiți de părinții lor. Vezi aici fotoreportajul G4Media.ro

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ora 18.51 Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, s-a adresat marţi poporului rus, într-un mesaj video pe Twitter, în care îi transmite acestuia că „nu merită” un război împotriva vecinilor săi ucraineni şi îl asigură că nimeni nu a încercat ”să pună în pericol” securitatea sa.

Ora 18.50 Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a răspuns la acuzațiile potrivit cărora guvernul său intenționează să detoneze o bombă murdară pe teritoriul Rusiei, transmite BBC.

”Propaganda rusă a trecut în ofensivă și speculează că Ucraina s-ar putea pregăti să arunce o „bombă murdară” pe teritoriul Rusiei. Acesta este un fals conceput de minți bolnave. Ucraina nu are arme nucleare, nu lucrează pentru a le crea/achiziționa. Suntem un membru responsabil al TNP (tratat de neproliferare nucleară)”, a scris Kuleba pe Twitter.

Ora 18.27 Germania a renunțat la blocarea livrării de arme letale de fabricație germană către Ucraina prin țări terțe, transmite BBC. Decizia Berlinului înseamnă că Țările de Jos vor putea trimite lansatoare de grenade cu propulsie de rachete germane 400 în Ucraina. Acesta marchează o schimbare majoră în politica germană și ar putea permite o creștere a asistenței militare europene pentru Ucraina.

Ora 18.20 Au fost „peste 250” de lansări de rachete din partea forțelor ruse asupra Ucrainei în această dimineață, a declarat sâmbătă reporterilor un înalt oficial american al apărării, citat de CNN. Majoritatea sunt rachete balistice cu rază scurtă, a mai spus oficialul.

Ora 18.00 Dacă ai intrat acum pe live-ul G4Media.ro, iată un rezumat al celor mai importante evenimente, via BBC.

 • Ministrul Forțelor Armate britanice, James Heappey, a declarat că Regatul Unit și alte 25 de țări au convenit să ofere mai mult ajutor umanitar și arme Ucrainei
 • Estonia interzice companiilor aeriene ruse să acceseze spațiul său aerian, iar celelalte state baltice Lituania și Letonia vor face la fel. România a luat o decizi similară.
 • Peste 115.000 de oameni au trecut deja în Polonia din Ucraina
 • Franța a confiscat o navă de marfă rusă în Canalul Mânecii, spunând că aparține unei companii vizate de sancțiunile UE
 • Polonia a anunțat că va refuza să joace un meci de baraj pentru Cupa Mondială din 2022, care era programat să aibă loc la Moscova pe 24 martie
 • Mai multe țări europene, inclusiv Franța, Italia și Ungaria, semnalează că vor sprijini o mișcare de excludere a Rusiei din sistemul global de plăți Swift.
 • Fostul președinte rus Dmitri Medvedev spune că țara sa nu are nevoie de legături diplomatice cu Occidentul și că este timpul să „lacăt ambasadele”
 • Ministrul de Externe al Ucrainei susține că sancțiunile occidentale, care nu au vizat până acum sectorul energetic al Rusiei, ar trebui extinse pentru a include un embargo petrolier.
 • Protestele au loc în orașe din întreaga Europă împotriva războiului, inclusiv la București.

Ora 17.37 Liderul regiunii Cecenia a Rusiei anunță că a desfășurat luptătorii în Ucraina pentru a se alătura trupelor ruse, relatează BBC. Într-un videoclip postat online, Ramzan Kadîrov a spus că forțele cecene au capturat cu succes o instalație militară ucraineană fără a înregistra victime.

Ora 17.30: Premierul polonez denunţă la Berlin „egoismul” Occidentului, inclusiv al Germanei: „Am venit aici pentru a zgudui conştiinţele ca să impună sancțiuni cu adevărat zdrobitoare” împotriva Rusiei.

Ora 17.22 Trupele ruse, la 30 de km de centrul Kievului, potrivit Ministerului Apărării britanic, care confirmă rezistenţa îndârjită a trupelor ucrainene.

Ora 17.20 Site-ul oficial al Kremlinului pare să fi fost atacat e hackeri. Site-ul nu poate fi accesat în acest moment.

Ora 17.18 Un tânăr a fost reținut de jandarmi după ce a aruncat cu ouă în clădirea Ambasadei Rusiei la București, au declarat pentru G4Media.ro martori oculari.

Ora 17.09 Departamentul pentru Situații de Urgență, anunță, sâmbătă, într-un comunicat, că a fost operaționalizată o tabără mobilă în orașul Siret. Potrivit sursei citate, unitatea mobilă, formată din 30 de corturi, este pregătită să asigure cazarea temporară refugiaților din Ucraina. Durata necesară ridicării sistemului de corturi este de aproximativ opt ore.  Completul poate asigura condiții de cazare și hrănire pentru 201 persoane, fiecare tabără fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit, europubele. (Detalii aici)

Ora 16.49 SUA iau în calcul sancțiuni asupra Băncii Centrale a Rusiei, potrivit unor surse familiarizate cu subiectul, o mișcare care ar viza o mare parte din rezervele de 643 de miliarde de dolari pe care președintele rus Vladimir Putin le adunase înainte de invadarea Ucrainei, transmite Bloomberg.

Mișcarea ar fi „devastatoare” pentru Rusia, potrivit lui Tim Ash, strateg la Bluebay Asset Management din Londra. „Am vedea prăbușirea rublei.”

Ora 16.25 Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat, sâmbătă, că a doborât unul dintre avioanele cargo de transport trupe ale Moscovei în apropiere de Kiev, ucigând un număr mare de parașutiști ruși, relatează BBC.

BBC nu a verificat în mod independent informațiile, iar ministerul rus al Apărării nu a comentat.

Ministerul apărării de la Kiev a scris într-o postare pe Facebook că avioanele de luptă ucrainene Su-27 au interceptat un transportator de trupe rus IL-76 MD în jurul orei 00:30, ora locală (22:30 GMT), sâmbătă, în timp ce încerca să plaseze parașutiști în Regiunea Kiev.

Conform datelor tehnice, avionul poate transporta până la 167 de soldați, precum și un echipaj de 6-7 persoane.

Ora 16.03 Președintele rus Vladimir Putin a ordonat vineri oprirea avansului armatei ruse în Ucraina în așteptarea negocierilor, dar operațiunile au fost reluate după ce guvernul de la Kiev ar fi refuzat discuțiile, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează CNN. Un consilier prezidențial ucrainean a negat la primele ore ale zilei de sâmbătă că Ucraina a refuzat să negocieze.

Ora 15.45: Turcia interzice trecerea navelor de război rusești prin Marea Neagră, anunță Zelenski.

Ora 15.36: Ministerul Afacerilor Externe anunță, sâmbătă, că activitatea Ambasadei României la Kiev și a Consulatului de la Odesa a fost suspendată, iar întreg personalul a fost repatriat. În același timp, oficiile consulare de la Cernăuți și Solotvino au activitate în parametrii normali.

Ora 15.33: Spațiul aerian al României a fost închis începând cu ora 15.00 pentru toate zborurile regulate, cu sau fără aterizare pe aeroporturile din țară, pentru aeronavele operatorilor înregistrați în Federația Rusă.

Ora 15.00: Excluderea Rusiei din SWIFT este o chestiune de zile, spune un guvernator de bancă din zona euro (Agerpres)

Ora 14.50: Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunțat că prim-ministrul maghiar Viktor Orbán i-a transmis că și Ungaria renunță la opoziția față de suspendarea Rusiei din sistemul internațional de plăți interbancare SWIFT (The Guardian)

Ora 14.46: Marea Britanie avertizează: Grosul trupelor ruse, la 30 km de Kiev / Capturarea Capitalei e dificilă pentru că Rusia nu controlează spațiul aerian al Ucrainei

Ora 14.30: Zelensky, într-o nouă înregistrare video: Planul Rusiei de a mă captura a deraiat

Ora 14.29: Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a anunțat că cetățenii nu mai au voie să își părăsească domiciliul între orele 17.00 și 8.00

Ora 14.25: BREAKING România închide spațiul aerian pentru avioanele ruse

Ora 13.49: Marea Britanie anunță că orașul sudic Melitopol e în continuare controlat de armata ucraineană, deși Rusia susținea dimineață că l-a cucerit. În acest moment, Rusia nu controlează nici un oraș important din Ucraina

Ora 13.41: Guvernul Marii Britanii face presiuni asupra companiei petroliere britanice BP să renunţe la participaţia sa de 20% în compania rusă Rosneft după invazia Rusiei în Ucraina (Agerpres)

Ora 13.38: VIDEO Ucraina anunță că a distrus un convoi militar rusesc cu o dronă militară furnizată de Turcia

Ora 13.15: Franța a interceptat și oprit un vapor comercial rusesc încărcat cu automobile care se îndrepta spre Sankt Petersburg, transmite BBC. Motivul? Compania care transporta mașinile e pe noua listă de sancțiuni europene. Ambasada Rusiei la Paris a transmis un protest formal

Ora 12.59: FOTO Protest cu mesaje anti-Rusia și pro-Ucraina lipite pe gardul Institutului Rus din București

Foto: G4Media

Ora 12.58: Ministerul rus al Apărării, citat de RIA Novosti, susține că blocul de 15 etaje din Kiev, care a fost bombardat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, ar fi fost lovit de o rachetă ucraineană ce aparține sistemului antiaerian Buk.

Ora 12.39: Polonia refuză să joace meciul de fotbal cu Rusia în semn de protest față de invadarea Ucrainei

Ora 12.27: Ucraina a cerut ajutorul Crucii Roșii pentru transportarea în Rusia a cadavrelor militarilor ruși: „Mii de cadavre de invadatori”

Ora 12.26: Rusia ar putea reintroduce pedeapsa cu moartea pentru prevenirea ”crimelor deosebit de grave” – Dmitri Medvedev

Ora 12.03: Președintele Zelensky a anunțat că premierul italian Mario Draghi l-a asigurat că și Italia e de acord cu scoaterea Rusiei din sistemul de plăți SWIFT

Ora 11.58: Trupele ruse, respinse într-o confruntare lângă orașul vestic Lviv (Reuters). Armata ucraineană a respins asaltul dat de o formațiune de 60 de militari ruși în orășelul Brody, la circa 80 km de Lviv. Este o zonă în care nu au avut loc confruntări până acum

Ora 11.53: Marea Britanie anunță că invazia rusă în Ucraina e mult întârziată față de plan, iar rezistența ucraineană a dat peste cap planificarea generalilor ruși

Ora 11.44: O primă fractură în Parlamentul controlat de Putin: Un deputat comunist cere încetarea războiului, spunând că parlamentarii au votat pentru pace în republicile separatiste, nu pentru război în Ucraina

Ora 11.33: Rusia, tot mai izolată: Cipru ar fi de acord cu suspendarea din SWIFT, susține ministrul ucrainean de externe

Ora 11.04: Președintele Zelensky cere ca Ucraina să fie primită în UE

Ora 10.53: VIDEO Soldați ruși, acuzați că au jefuit un magazin în orașul ucrainean Melitopol

Ora 10.41: Șeful Armatei franceze: Vom trimite în Români 500 de soldați, în cadrul NATO

Ora 10.30: Băncile de stat din China restricționează finanțarea pentru mărfurile rusești

Ora 10.24: Ministerul rus al Apărării susține că rachetele ruse nu au lovit clădiri civile din Kiev. Cu toate acestea, imaginile video arată cu un bloc de 15 etaje a fost lovit de o rachetă sâmbătă dimineață, iar guvernul Ucrainean susține că proiectul a fost tras de forțele ruse

Ora 10.13: Lisa Peskova, fiica purtătorului de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, a postat pe Instagram un mesaj anti-război. Ea l-a șters după câteva ore

Ora 10.08: Marea Britanie, Polonia, Cehia și Bulgaria – țările europene care au închis spațiul aerian pentru avioanele rusești

Ora 9.49: Rusia susține că a preluat controlul asupra orașului Melitopol, potrivit BBC. Melitopol are o populație de 150.000 de persoane și este în apropiere de portul Mariupol de la Marea Neagră

Ora 9.33: Republica Moldova blochează site-ul rus de propagandă Sputnik. Site-ul este extrem de activ și în România, unde promovează partidul extremist AUR

Ora 9.24: VIDEO Momentul în care un bloc cu 15 etaje din Kiev e lovit de o rachetă rusească. Victime scoase din clădire de salvatori

Ora 9.12: Două rachete au lovit zona de sud-vest a Kievului, transmite BBC, care citează Reuters. Nu e clar care au fost țintele rachetelor.

Update 9.09: Armata Ucrainei susține că blocul a fost lovit de forțele armate ruse, potrivit The Guardian

Ora 9.06: Imagini cu salvatorii care încearcă să ajute locuitorii din blocul lovit de bombele ruse:

Ora 9.05: DOCUMENT Ce sancțiuni economice a impus UE Rusiei: Interzicerea furnizării de echipamente pentru rafinării, aviație, embargo pe semiconductori și tehnică de ultimă generație. Citește mai multe detalii pe Economedia.ro

Ora 8.37: Un bloc de locuințe din cartierul kievean Zhuliany a fost lovit de proiectile în timpul schimburilor de focuri

Ora 8.33: Facebook a interzis instituțiilor de presă ruse de stat să difuzeze reclame sau să genereze bani pe platformă, potrivit unui anunț al lui Nathaniel Gleicher, oficial al companie

Ora 8.22: SUA acordă Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de 350 de milioane de dolari, transmite CNN

Ora 8.00: VIDEO Președintele Zelensky a refuzat să părăsească țara la propunerea SUA: ”Am nevoie de muniție, nu de o călătorie”

Ora 7.50: Un cont guvernamental de Twitter, utilizat pentru comunicare strategică, anunță că președintele Volodimir Zelensky a refuzat propunerea SUA de a se auto-evacua din țară. ”El este în Kiev, conducând personal apărarea.

Ora 7.42: Armata ucraineană anunță pierderile pe care le-a provocat armatei ruse:

 • 14 avioane, 8 elicoptere, 102 tancuri
 • 3500 de soldați ruși uciși și 200 de prizonieri

Ora 7.40: Sirenele anunță raiduri aeriene în Odessa și Kharkiv, cetățenii sunt anunțați să se adăpostească (presa ucraineană)

Ora 7.34: MAE recomandă românilor să folosească și alte puncte de frontieră cu Ucraina decât cel de la Siret, extrem de aglomerat. Care sunt opțiunile

Ora 7.18: Harta teritoriilor ocupate de armata rusă în Ucraina, realizată de Institute for the Study of War (SUA), arată că forțele ruse au preluat controlul în orașul sudic Kherson și în zona Cernobâl

Foto: Institute for War

Ora 7.06: Ungaria propune să găzduiască tratative Rusia-Ucraina (Agerpres). Ungaria a acționat în ultimii ani ca un cal troian al Rusiei în UE și NATO, blocând deseori acțiuni ale Uniunii Europene împotriva Moscovei. Ultimul exemplu este de joi, când Budapesta – alături de Germania, Italia și Cipru – au blocat eliminarea Rusiei din sistemul internațional de plăți interbancare SWIFT. Ministrul de Externe Peter Szijjarto a fost decorat în urmă cu o lună de Serghei Lavrov pentru ”servicii aduse intereselor Rusiei”

Ora 7.00: Hackerii din grupul Anonymous au anunțat că au spart serverele Ministerului rus de Interne. Ei au postat online mii de documente secrete ruse care conțin datele personale ale unor angajați de la vârful instituției și alte date secrete. Anonymous a mai penetrat serverele companiei Gazprom și ale televiziunii ruse de propagandă RT (The Guardian)

Ora 6.59: Guvernul ucrainean anunță că a distrus un tanc și două camioane cu muniție ruse în Kiev – sursa exploziilor auzite la ora 5 dimineață în capitală

Ora 6.58: Imagini cu luptele grele și bombardamentele armatei ruse în Kiev, furnizate de guvernul Ucrainei:

Ora 6.48: Canada a anunţat noi sancțini care îi vizează direct pe Putin şi Lavrov, dar şi regimul belarus „care a facilitat invazia”, a anunțat premierul Justin Trudeau (Agerpres).

Ora 6.47: Președintele ucrainean Zelensky a anunțat pe Twitter că a avut discuții cu Emmanuel Macron (Franța) și Andrzej Duda (Polonia). El a mulțumit și poporului georgian pentru susținerea arătată printr-un miting uriaș la Tbilisi

Ora 6.39: Senatorul american Marco Rubio, membru al Comisiei senatoriale pentru servicii de informații, o comisie care primește regulat rapoartele serviciilor secrete ale SUA, a scris pe Twitter că Vladimir Putin are un comportament complet schimbat față de acum 5 ani. ”I wish I could share more,but for now I can say it’s pretty obvious to many that something is off with Putin”, a scris el pe Twitter, potrivit BBC, sugerând că deține informații clasificate despre comportamentul liderului de la Kremlin

Ora 6.00: Ministerul britanic al Apărării anunță că Ucraina păstrează controlul asupra marilor orașe, în ciuda asalturilor armatei ruse. Trupele ruse se îndreaptă spre Kiev din mai multe zone pentru a încercui capitala

Ora 5.00: Lupte grele pe străzile din Kiev, transmit presa locală și internațională. Autoritățile ucrainene au cerut populației să se adăpostească în locurile special stabilite

Foto:: Daniel LEAL / AFP

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

109 comentarii

 1. Nu e o zi bună pentru Putin.

  • Parcă-l văd cum se dă huța ca Fusein 😂😂😂

  • Radem , glumin dar coafura rezista la Kiev.

   Piticul dement de la kremlin e alb la fata.

   M_IE AUR & Puntin

  • deci conform propagandei e de bine pt guvernul marioneta, ilegitim , nereprezentativ coordonat de peste ocean…cu toate astea gangsterul de peste ocean s-a oferit deja sa-l evacueze pe actorasul zombilic pacalici impreuna cu oligarhii din spate probabil.

  • @ progrus
   Cat mai e rubla? Iti mai ajunge de-o vot ca?

  • Progres e sclavete rus.

  • @regres.
   Ai ramas singur pe aici, dar nu renunti, lupti pe toate fronturile, cu pieptul dezgolit, in fata ordinatorului pe care ti l-a dat lumea occidentala.
   PS. Esti mai bolnav decat putin.

  • Stie toata lumea de pe aici ca progres e postac rusofil! Io zic, deficientule, sa iti cauti de lucru ca o sa ramai somer in curand.

  • @Progres
   Cracanatul de Kremlin este pe drumul lui Bin Laden. Sa te rogi pentru Cracanat !

  • Măi progres, du-te la Moskva și ține – l de mână pe Putin când o să muște cu demnitate și curaj fiola cu cianură. Acestă nație va fi izolată și va falimenta. O să ajungă să mănânce buruieni și să le mai parașuteze unii de milă niște alimente. Vă așteaptă coșul de gunoi al istoriei.

  • Nu va intra în România, pe noi ne distrug televiziunile de știri de 32 de ani….

  • @progres Sper ca sfantul Javelin să ti arate calea spre lumină.😈

 2. Cum stați cu sănătatea la mansarda domnule Putin

  • Asta e informația clasificată pe care o bănuim cu toții.

  • Vezi ce a zis Marco Rubio pe subiect.

  • Sa nu uitam ca omul are acces la arme nucleare

  • Dincolo de ce se vede, e o lupta intra democratie si dictatura. O tara ce vrea democratie si tutela occidentului, si o dictatura rusa, la umbra careia nu creste nimic, decat saracie si lukasenci,dodoni. Democratia invinge intotdeauna. Sa vedem daca acum, sau peste cateva zeci de ani cand se vor desprinde definitiv de rusi prin schimbarea generatiilor.

 3. asta ce credea???? ca face ca in crimeea ? fraier, pai nu mai au nimic de pierdut. e cu totul alta situatie. ma rog, ce pretentii sa ai de la dementi…

 4. Slavă Ucraina!

  • ” Armata rusă a bombardat un bloc de 15 etaje din Kiev”

   minciuna!

   de fapt O RACHETA a lovit un bloc dar NU intentionat
   unde erau titlurile astea cand americanii au omorat vreo 3 familii in Kabul acum cateva luni?

  • radule baiatule va muscati mainile ca invazia nu merge cum trebuie? 😂 Vezi sa nu te arati speriat, ca te lichideaza NKVD-ul lui Putler pentru defetism.

  • @radu
   Așa am auzit și eu că din greșeală au intrat în Ucraina.
   Din greșeala că au un președinte dement.
   Orice explicație ai găsi tot crimă e.

  • Raducu, tot din greseala a trecut acel tanc peste masina cu acel civil in ea?

  • @Eu
   nici măcar nu ești capabil să faci diferența între un blindat și un tanc.
   În rest, da, deși infanteria rusă e încă departe de Kiev, ce să vezi, la o zi după atac, un blindat rus se plimba stingher pe bulevardele din Kiev.
   Bine.

 5. Măăreața armată roșie e roșie de sânge… Mi se pare mie sau nu prea se descurcă noaptea în teren?

 6. Bravo Ucrainei ! O surpriza placuta Zelenski !

 7. Pe net circula filme cum brava armata rosie fura mancare si vodca din magazinele ucrainiene !!!
  Iar acest senator american a dezvăluit secretul lui Polichinelle : V Putin a înnebunit!!!!

 8. Davai ceas a in-cur-bato. Intreaga planeta e impotriva lor. Saddam a avut moarte placuta, cred ca pe Putine il vor jupui de viu gorgolacii lui.
  Siberia, pamant chinezesc! Kubilai Han, nepotul lui Gingis, o avea in portofoliu.

 9. Oricat de fan al Ucrainei ai fii, nu poti crede aceste cifre!!! Sunt halucinante!!!
  Pai , in ritmul asta, in 4 zile rusii nu mai au nici soldati nici tehnica militara!!!
  Aceste cifre sunt pt poporul ucrainean si atat .
  Sa nu ne imbatam cu apa rece, totusi!!!

  • @!!!! – „Pai , in ritmul asta, in 4 zile rusii nu mai au nici soldati nici tehnica militara” – TOTAL GRESIT CEEA CE SPUI! Sunt cel putin 170.000 de soldati rusi la granitele Ucrainei. Parca nu mai e asa o cifra mare 3.500, nu?

  • Kafka, tot ce inseamna peste 10mii soldati ,nu mai vb de tehnica militara ultramoderna pierduta, ptr Rusia inseamna esec, deci retragere imediata, Putin nu cred ca doreste sa si distruga 170 mii de soldati in Ucraina nu mai vb de zeci de aviane de mil de dolari.
   Pierderile pt armata rusa sunt minime, de aceea ofensiva continua . De apreciat darzenia ucrainienilor in fata acestui tavaluc, e un moment in istorie asemanator celor 300 de la Termopile!!

 10. 3500 de motive sa ne bucurăm. Parca se curată aerul când mor 3500 de rusi. Când asculti ordinele unui nebun îți meriți soarta. Ca piticul e nebun e clar. Dar cât de ticăloși sunt aia de lângă el care încă ii asculta ordinele??

  • Vezi ca ti-a rămas rahat de mujic in cotul gurii bai trolache. Deosebirea între părinții mei și ai tai e ca la ai mei au fost in strada la Revoluție iar ai tai au fost slugi de la țar încoace. Și nu se învață minte.

  • @draggy numai copii comenteaza pe aici. A scazut nivelul drastic. Pentru majoritatea e ca un joc pe pc, se vede ca nu au prins nici macar revolutia.

 11. 1. Sacrificiul ucrainienilor nu este in zadar. Vor invinge si isi vor indeplini dorinta de a intra in clubul tarilor democratice.
  2. Mi-as dori ca odata, candva, Romania sa aiba politicieni ca Zelenski. Jos palaria pentru curajul acestui om.

  • Dincolo de ce se vede, e o lupta intra democratie si dictatura. O tara ce vrea democratie si tutela occidentului, si o dictatura rusa, la umbra careia nu creste nimic, decat saracie si lukasenci,dodoni. Democratia invinge intotdeauna. Sa vedem daca acum, sau peste cateva zeci de ani cand se vor desprinde definitiv de rusi prin schimbarea generatiilor.

  • Omu e incredibil de curajos .Cred că reprezintă foarte mult pentru soldații Ucrainei faptul că nu a fugit.Respect pentru cei care își apără tara

 12. Am vazut un vidioclip pe FB cu Bombardieri cu barba si tatuati din Bucale care il amenita pe Putin … nu inteleg de ce guvernul nu le permite acestor Bombardieri feroce sa intre in Ucraina sa-i ajute … cred ca Bombardierii din Bucale si Craiova in 24 de ore fugareste armata lui putin

 13. Am vazut un vidioclip pe FB cu Bombardieri cu barba si tatuati din Bucale care il amenita pe Putin … nu inteleg de ce guvernul nu le permite acestor Bombardieri feroce sa intre in Ucraina sa-i ajute … cred ca Bombardierii din Bucale si Craiova in 24 de ore fugareste armata lui putin

  • Asta e ideea, Putler trebuie sa aiba pierderi dintre cele mai grele, pentru ca altfel i se urca tarata la cap si baga toata planeta in razboi nuclear.

  • Vezi ca daca acei bombardieri sunt trimisi in Ucraina , s-ar putea ca rusii sa se trezeasca fara echipament

 14. Hai să fim serioși,nu se pune problema să câștige Ucraina, dar oricare zi în care provoacă pagube rusilor arată lumii că armata rusa nu e așa de invincibilă pe cât se lauda Putin și asta îi subminează autoritatea dictatorului.

  • Nici nu stiu daca e bine sau nu. Speram sa se termine rapid si fara multe victime. Acum Putin va escalada atacul. Nu se lasa si, din pacate, nu poate fi oprit. Doar nu credeti ca asta e tot vce poate!? Sunteti naivi daca credeti ca asta e potentialul armatei ruse.

 15. Să-i ajute Dumnezeu să reziste cât mai mult. Nebunului de Putin trebuie să-i iasă Rusia Mare din cap.

 16. RUSIA VA DA DRUMUL CÂINILOR RĂZBOIULUI. Până acum am avut absolută dreptate. Războiul începe informational, electronic, rachete și bombe inteligente, bombardamente generalizate ale aviației și artileriei și asaltul diviziilor blindate. De asemeni am avut dreptate că de fapt Kievul e principala direcție de atac. În acest moment trupele regulate ruse s-au lovit de dârzenia luptătorilor ucrainieni și vor apela la încă un grup de luptători cu experiență dar care nu respectă regulile războiului. Grupările alfa pregătite în condiții de luptă, grupările cecene, grupul Wagner și grupările cazace. Aceștia au liber la atrocități destinate îngrozirii și slăbirii psihice a apărătorilor. Adică în afara faptului că luptă excelent pot ucide fără milă bărbați, femei și copii. De asemeni cred că Putin va da drumul bombardamentelor urbane intense căutând să îngroape luptătorii ucrainieni sub covoare de bombe de toate felurile, mai puțin nucleare. Din păcate asta se va lăsa cu un număr imens de victime civile.

  • Hai, basti de aici, strategul lui peste… mori de ciuda ca toata lumea, dar absolut TOATA lumea este impotriva piticului cracanat!

  • @Ion.
   Rusnacule, lasa vrajeala. Nu se va ajunge acolo unde vrei tu. Nu te mai lauda cu „previziunile tale”, nu-ti apartin, toata lumea le-a avut.
   E suficient ca NATO sa intre putin in spatiul aerian ucrainian, sa-i fugareasca pe sceleratii tai.

  • Cand Toata Terra se ridica Impotriva Listei Tale de Inventar, crezi, ca mai ramane fo molecula de putinist in viata ? Ej Nebun ? Ca unkiu tu Volodea ?

  • Stai așa, încep luptele de guerilla. 3500 /oră.

  • „De câte ori apare un om inteligent îl poți recunoaste după faptul că toți tâmpiții se aliază împotriva lui.” — Jonathan Swift

 17. Noi zicem ce zicem acum de armata Ucrainei si de civili ca se apara, dar nebunul de la Kremlin a mobilizat cecenii, circa 10000 de oameni si cu astia nu e chiar jucarie daca intri in conflict…

 18. Actiunile Anonymous si protestul din Georgia imi redau speranta in specia umană. Pana la urma poate nu suntem o specie care se va autodistruge din ura, egoism sau nebunie.

  • @ Rosebud – Speranta moare ultima, cum se zice. Am avut aceeasi tresarire de satisfactie cand am citit de nebunii de la Anonymus!

  • anonymous sustineau acu vreo decada ca sunt impotriva globalismului, impotriva noii ordini mondiale, impotriva oligarhilor davos, impotriva puternicilor lumii care distrug lumea si spiritul si pt the little guy …si totusi astazi sustin un zombilic impostor nelegitim impreuna cu niste oligarhi si neonazi(pe bune) papusati de catre retea.

  • @Progres – Mai du-te bai deficientule de aici! Nu vezi ca nu te baga nimeni in seama?

  • Îmi place la nebunie acest atribut folosit: „deficientule”!!

  • @progres
   Da. Pentru ca politicile UE si NATO sunt departe de a fi perfecte. Exista corupti si coruptibili. Asta nu inseamna ca solutia este haosul, razboiul si dictatura. Democratia este departe de a fi perfectă, dar este cea mai bună opțiune de functionare si supravietuire pe care o avem.
   Nevoia de putere provine dintr-un instinct primar, e in ADN-ul nostru. E firesc ca la un anumit interval de timp sa mai apara si cate un Stalin, Hitler sau Putin.
   In cele din urma vom avea două variante. Fie ne distrugem reciproc din cele mai stupide motive, fie învățam sa trăim impreuna.
   Poate suna a viitor apocaliptic din carti SF. Cel putin asa parea pana acum doi ani. Mai intai pandemia, acum razboiul. Multi cred ca au conștientizat in acesti ani ca exista o linie foarta fina intre lumea in care stim sa traim si un viitor apocaliptic care părea sa fie la sute de ani distanță de noi.

 19. Războiul este un loc în care tinerii care nu se cunosc și nu se urăsc,se ucid prin decizia bătrânilor care se cunosc și se urăsc,dar nu se ucid!”
  Eric Hartmann

 20. Bravo, Anonymous!

 21. la noi e plin de spioni si kgb-isti in sistemul de stat si in politica..ma mir ca suntem in NATO SAU UE

 22. Parerea mea, in viitor urmatoarele „tinte” ar putea fi tarile baltice, cred ca Lituania sau Letonia. Asta e parerea mea, atat inteleg eu.

 23. Vreau sa vad din partea autoritatilor un lung sir de camioane romanesti cu medicamente si produse de minima necesitate care merg in Ucraina, asa cum s-a facut anul trecut pentru incendiile din Grecia. Ar conta enorm pentru Ucraina si Romania. Poate citeste cineva si pune in practica.

  • @All.
   Eu cred ca deja au trecut granita spre Ucraina, si probabil nu numai medicamente.
   Nu cred ca PM Ciuca s-a dus pana la punctul de frontiera sa intampine refugiatii.

  • Posibil. Eu zic de o misiune exclusiv civila, pe partea medicala, eventual chiar si pentru ranitii combatanti rusi. Un fel de Crucea Rosie, dar cu insemnele Romaniei. La ce imagine avem in exterior, ne-ar ajuta enorm. Am face imens de mult bine tuturor.

 24. În scurt timp o să le mai rămână doar şenile să mai halească apoi o să rahăţească doar şuruburi şi să vedem dacă soldaţilor şi prostimii ruse le vor mai plăcea războiul.
  Războiul ăsta o să facă să piardă nu numai Ucraina dar şi ce celelalte state care le-au luat cu japca iar toţi cei care încă nu au înţeles cine le sunt duşmani acuma sigur au înţeles aşa că ONU va fi mai puternic ca niciodată iar cei care i-au fost alături vor cădea odată cu el.
  Nu era nevoie de Mama Omida ca să se ştie finalul prostiei ăsteia aşa că măi băieţi îl opriţi voi pe păcălici pentru totdeauna sau o face alţii în locul vostru că oricum acolo se va ajunge numai repercusiunile vor fi diferite. Ce nu înţelegeţi?

 25. Dumnezeu sa ajute poporul Ucrainean in lupta cu fortele dictatorului Putin.
  Romania ar trebui sa inchida spatiul aviatic pentru rusi la fel cum au procedat si celelalte tari, dar ce sa faci cand in fruntea tarii avem ori incompetenți ori oamenii rusiilor, pe fata 100% partidul antinational si extremist pro rus A UR.a si un partid PSD care a mostenit naravurile dictatorului de dracnea, dracnea care nu a lasat sa se scoata gazul din Marea Neagra, oare nu tot din ordinul rusiilor.

 26. Din „relatările independente”, aia sunt nepoții lui Rambo și ailaltii sunt cracanatii perverși care au tras doar cu pistoale cu apa. Ce film de comedie e asta?

 27. Cred ca se ridica intrebarea care sunt ordinele FSB/GRU ? Sa il transforme pe Putin in cel mai urat dintre Pamanteni si Rusia in cel mai detestat stat de pe suprafata Planetei ? Asa vor rusii sa castige razboaie ?

 28. ora Ora 11.45: un deputat comunist a cazut din greseala de la balcon!

  • :))
   Dar ce-or pati fiicele oligarhilor, care s-au apucat sa protesteze impotriva razboiului si a lui Putin, pe FB si TW. Hai sa vedem, daca indrazneste sa le faca zburate de la fereastra…

 29. Pentru eliberarea frontului ar trebui sa trimitem o ”echipa de desant” formata din colectori de fier vechi asa am avea mai multe tancuri :))
  Ucrainenii sunt cu adevarat de admirat ..lupta pentru patrie. Poporul rus trebuie sa se elibereze cat mai repede de tirani . putin s-a facut de ras si de rusine …… repeta ca-i este frica de Ucraina

  • @Moromete/ nu cred ca mistocareala(vezi coloectorii de fier vechi) isi are locul in acest context…..parerea mea.in rest sunt de acord cu restul commentului.

  • @Ela..ai dreptate. SLAVA UCRAINA !!!!

 30. Moldova a blocat site-ul Sputnik🙏Bulgaria interzice accesul Rusiei in spatiul aerian.👍Noi!!!!!😴

 31. Invazia e mult în urmă….După doua zile Zelensky nu s-a predat decât de șapte ori și planul lui Putin era sa se predea de cincizeci de ori. Putin a pierdut.

 32. Mare greseala a lui putin invadarea ucrainei. Ar fi scapat cu alipirea donbasului, asa s-a autosabotat. Posibil un nou episod gadafi.

 33. Nu bagatelizati nebunul! În starea care e e capabil sa bombardeze la grămadă și sa pună la pământ tot kievul. Trebuie oprit și făcut ceva cât se poate de repede!

 34. „Ora 12.26: Rusia ar putea reintroduce pedeapsa cu moartea pentru prevenirea ”crimelor deosebit de grave” – Dmitri Medvedev”

  Bravo! primii condamnati: Putin si acolitii, care au decis singuri ca un stat de zeci de milioane de suflete nu ar mai trebuii sa existe!

 35. Este pentru apropiații care au început sa mârâie.
  Luțu al lui Putin tra smite și el ce i se spune dar și el este cu ochii pe conturike din bănci și pe proprietăți e de pe coasta de azur!

 36. putin ….=UN C R I M I N A L ….

 37. „Ora 11.44: O primă fractură în Parlamentul controlat de Putin: Un deputat comunist cere încetarea războiului, spunând că parlamentarii au votat pentru pace în republicile separatiste, nu pentru război în Ucraina”

  Aici vad doua aspecte:
  1. Sper ca deputatul ala nu locuieste la etaje superioare
  2. Nu stiu ce naiv din lumea civilizata isi imagineaza ca lui Putin ii pasa de ce voteaza orice rus, fie el in parlament, fie in urna de vot.

 38. Domnilor, in secunda asta am un singur fior: toata planeta – mai putin dragostea lui, siria si nord coreea, l-a izolat pe Putin.

  Pana aici e bine – o mica problema insa – dementul nu a fost inca alungat de poporul rus, iar rusia este putere nucleara.

 39. # Armata Rusiei fiți eroii rațiunii și libertății, opriți crimele împotriva fraților ucraineni, preluați puterea inlaturandu-l pe Putler !✌️

 40. Vanati-l pe Bin Ladenul rusiei . Numai asa puteti stabili pacea si incetarea varsarii de sange ! Este psihopat acest dictator , ca si toti dictatorii ce i-au precedat ! Va fi in lista „Hall of shame ” a istoriei ! Omul asta nu a facut nimic remarcabil . Se comporta ca golanii lipsiti de inteligenta : cand nu au argumente , dau cu pumnul 🙁

 41. Ma tem ca atunci cand Zelenski va fi inconjurat data viitoare si va cere negocieri, Vladimir Vladimirovici nu o să-l mai creadă. Se pare ca dl Zelenski este neserios.

 42. In orasele in care mai e apa calda, vreau sa zic.

 43. In Harkov e nenorocire ce se întâmplă , am reușit sa vorbesc cu un prieten Ucrainian coleg de munca in IT pe Telegram vreo 10 minute.
  Ce fac mongoloizii si cecenii este de nedescris, cine încearcă sa filmeze ceva este ucis pe loc , jafuri , violuri distrugeri , familii scoase in strada bărbații executați in stil mafiot, magazinele jefuite si devalizate, teroare in adevăratul sens al cuvântului.
  Nici un corespondent de război nici o televiziune nu are voie sa transmită ce se întâmplă?
  Cum dracu nici un CNN sau BBC sau cineva sa arate lumii ce se întâmplă in Harkov?
  In anul 2022 așa ceva nu credeam ca va fi vreodată posibil ,
  Comunitatea Internațională chiar nu poate face nimic ?
  Chiar nimeni nu face nimic , ii lasă pe ucrainieni sa ii măcelărească rușii ca pe miei?
  Gutierez ăla e chiar degeaba acolo la ONU?

 44. Opriti razboiul.

 45. O să iasă la iveală, toată lumea are telefoane cu cameră de filmat în ziua de azi…..e doar o chestiune de timp.

 46. o mișcare care ar viza o mare parte din rezervele de 643 de miliarde de dolari pe care președintele rus Vladimir Putin le adunase înainte de invadarea Ucrainei

  Pr0stuților, ați avut zece ani ca să intrați ordonat în circuitul bitcoin. Așa-i viața omului, iată este, iată nu-i.

 47. este Amaghedonul, lupta finala intre ideologii globalism vs nationalism, ca in razboiul civil din spania intre comunism si fascism.

 48. @M😜tz de ca cat – chiar esti penibil

 49. Adevarul e ca Rusia nu si a folosit armata la capacitate maxima. Sincer. Sa nu se prea laude ucrainieni ca rusii s au comportat mai ok decât mulți comasări din Bucale

  • @Catavencu = trol rus
   * Sa ne suji

  • Ar trebui să fie chiar recunoscători, nu?
   S-au comportat super ok invadând o țară care nu le-a făcut nimic, furând teritorii, trăgând în mașinile civililor și zbrobindule sub șenile, lovind grădinițe, orfelinate și spitale oncologice de pediatrie.
   Da, s-au comportat chiar ok. Civilizat aș spune.

 50. stirea de la Ora 12.26: Medvedev despre reintroducerea pedepsei cu moartea – in general, nu e pentru cine se pregateste. Probabil ca se va inaugura cu el, alaturi de Putin.

 51. Tu fiind un rupt in k*jk o tii langa cu Usr. Esti fiert pe ei, nu alta! Altceva de a fla.tu.la in scris, mai stii?

 52. Mă, oameni buni, se constată o ușoară stare de euforie, care, după părerea mea, nu numai că nu-și are locul, dar e contra-productivă.
  Da, ucrainienii au rezistat. Da, se luptă. Da, lumea întreagă luptă cum poate (lumini în culorile Ucrainei, excluderi de la diverse evenimente, din diverse organisme internaționale, amplasat de corturi, ajutoare pentru refugiați etc.). Dar ne bucurăm prea devreme pentru prea puțin.
  Rahaputin, care atacă noaptea, ca durerea de măsele, e în stare de lucruri MULT mai grave. A trecut jdemii de linii roșii, încă vreo câteva nu mai au importanță pentru el.
  Singurul lucru bun, până acum, e că ucrainienii luptă (și nu fac cum au făcut afganii în fața talibanilor). Probabil că dacă reușesc să primească ajutoarele (militare) la timp, vor reuși să-și curețe țara de rahat, dar ar trebui să facem un efort și să prevedem următoarea mișcare a lui Rahaputin: va folosi arme nucleare? Va arunca în aer o centrală atomică a Ucrainei? Va ataca o altă țară? Deocamdată se pare că și-a adus niște trupe de unică folosință, pe belaruși și pe ceceni — ok, dar următoarea mutare care e? Că nu cred că va pleca acasă cu coada între picioare.

  • Va juca toate „cartile”. Nu mai poate da inapoi. 70 de ani!?, vremea nepotilor, vremea intelepciunii!? Niet!…. vremea dementei!!! As vrea sa-l vad in fata unui tribunal mondial de mana cu Lavrov, Lucasenko si Ramzan ala. Dar asta ar insemna sa-i respectam dreptul in fata legii. Blestemat sa fie!

 53. „Un număr de banci”, adică nu chiar toate, ci doar cele prin care se fac tranzacțiile grele în UE. Ezitările astea nu sunt bune pentru UE și unitatea europeana. Se pare ca încă exista rezerve vizavi de sancțiunile împotriva Rusiei. Aceste sancțiuni ar fi trebuit puse încă din 2014, de când au anexat Crimeea, iar azi nu se mai ajungea la acest conflict. Însă europenii au preferat sa facă afaceri cu rusii și sa-l îmbogățească pe Putin.