G4Media.ro

Twitter a anunţat că serviciul său este restricţionat pentru unii utilizatori din…

Twitter a anunţat că serviciul său este restricţionat pentru unii utilizatori din Rusia

Twitter a anunţat sâmbătă, printr-un tweet, că serviciul său este restricţionat pentru unii utilizatori din Rusia, transmite Reuters, citată de News.ro

Vineri, la o zi după ce Rusia a invadat Ucraina, Moscova a declarat că limitează parţial accesul la platforma de socializare Facebook, pe care a acuzat-o că ”cenzurează” mass-media rusă.

Twitter a spus că lucrează pentru a-şi menţine serviciul în siguranţă şi accesibil. Nu a răspuns imediat la întrebarea dacă Rusia a comunicat cu compania despre vreo acţiune împotriva sa.

NetBlocks, care urmăreşte blocajele de pe internet, a relatat că platforma Twitter a fost restricţionată pe reţelele principale.

Un reporter al Reuters la Moscova a declarat sâmbătă că platforma funcţionează lent şi că a avut dificultăţi în a trimite tweet-uri.

Rusia încearcă de ani de zile să exercite un control mai strâns asupra internetului şi a marilor companii de tehnologie, în eforturi despre care criticii săi spun că ameninţă libertatea individuală şi corporativă şi că fac parte dintr-o represiune mai largă împotriva oponenţilor Kremlinului.

Anul trecut, Moscova a încetinit viteza de funcţionare a Twitter într-o mişcare punitivă, spunând că site-ul nu elimină conţinutul ilegal.

Sursa Foto: Pexels.com

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. „Rusia încearcă de ani de zile să exercite un control mai strâns asupra internetului şi a marilor companii de tehnologie”. Daca mai continua mult, dupa eliminarea din SWIFT o sa urmeze si taierea Internetului. O sa aiba nevoie de cartele prepay ca sa mai joace Candy Crush. Incet, incet, Putin isi va duce tara spre Evul Mediu.