G4Media.ro

Ziaristul – vedetă care și-a falsificat articolele din Spiegel, acuzat că a…

Ziaristul – vedetă care și-a falsificat articolele din Spiegel, acuzat că a furat donațiile pentru orfanii de război din Siria

Publicația germană Der Spiegel a anunțat că a depus o plângere împotriva jurnalistului Claas Relotius pentru presupusă deturnare de fonduri, anunță Le Figaro. Relotius, care a recunoscut săptămâna trecută că a inventat zeci de fapte și declarații în articolele sale multiplu premiate, e suspectat că a furat donațiile strânse pentru copiii sirieni rămași fără părinți după războiul care a sfâșiat țara.

Conducerea Der Spiegel a anunțat că a aflat că Relotius ar fi cerut cititorilor să facă donații pentru orfanii de război, dar ar fi indicat contul său personal. ”Der SPiegel va înainta procurorilor toate informațiile, în cadrul unei plângeri”, a anunțat publicația germană.

E vorba despre un reportaj care relata viața orfanilor sirieni care trăiau pe străzile orașelor din Turcia. Un fotoreporter turc care a lucrat cu Claas Relotius la reportaj a semnalat și el mari inexactități în textul publicat.

Spiegel a mai spus că e clar faptul că ziaristul a inventat complet personajele principale ale reportajului, dar arată că nu știe câți bani au fost colectați în urma apelului lui Relotius.

Spiegel a dezvăluit miercuri că unul dintre jurnaliştii săi, premiat în mai multe rânduri, îşi falsifică de mai mulţi ani articolele.

Claas Relotius, în vârstă de 35 de ani, a primit la începutul lui decembrie premiul ”Reporterul anului”, pentru un articol despre tineri sirieni care s-ar afla la originea războiului civil ce a izbucnit în 2011.

El şi-a dat duminica trecută demisia de la Spiegel, cea mai influentă publicație germană.

Foto: Claas Relotius (sursa Universitatea Liechtenstein)

Articol publicat în cadrul unui proiect comun G4Media.ro – IPP#StopDezinformare

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Astia s nazistii, daca nu pleaca la razboi, fura… Ce sa te astepti de la ei…

  • cum ? un teuton sa fure ??? Das ist leider nicht möglich.

   un # kondensator sigur o sa spuna „sigur are sange de tzigan roman din Sud”

   l-as parafraza pe dinescu „Dumnezeu a impartit hotii si la alte popoare” (el spusese „Dumnezeu a impartit prostii la toate partidele”).

  • Cum ? Un Teuton sa fure ?! Das ist unmöglich !

   Ca sa il parafrazez pe Dinescu „Dumnezeu a impartit hotii tuturor popoarelor” (Dinescu spusese „Dumnezeu a impartit prostii la toate partidele).

  • Sunt convins ca un # komdensator va spune ca nemtzalaul care a furat banii copiilor are sange de tzigan roman din teleorman, caci vorba ceea Teutonii sunt puri si isi trag seva direct din madularele lui THOR

 2. ARE DREPTATE DINESCU. DE AIA A AJUNS TVR O GAURA DE SUTE DE MILIOANE DE EURO.

 3. Degeaba spera ca il lumineaza vreun #kondensator. Trolul X-link e prost ca noaptea. La mintea lui, daca pe langa unii mai sunt si altii care fura, primii nu mai sunt hoti deloc. Ce imbecil! Oricum, e haios cum dialogheaza intre ei, postacii, ca niste retardati.

  • @ BAD

   Ce ti mai face „fizonomia fetei ?”

   Bai, meseriasule, eu am postat comentariul meu in asa fel incat sa fie vizibil fiind la inceputul paginia.

   Tu esti cel care postezi aproape constant de parca ai dialoga cu toti # kondensatorii

   Iar acum ca sa vezi cine fura la greu

   https://www.marketwatch.com/story/banks-have-been-fined-a-staggering-243-billion-since-the-financial-crisis-2018-02-20

  • Banks have been fined a staggering $243 billion since the financial crisis, according to a tally released Tuesday.

   Most of these fines have been assessed for misleading investors about the underlying quality of the mortgages they packaged into bonds during the housing bubble.

   Bank Fine, in billions
   Bank of America $76.1
   JPMorgan Chase $43.7
   Citigroup $19
   Deutsche Bank $14
   Wells Fargo $11.8
   RBS $10.1
   BNP Paribas $9.3
   Credit Suisse $9.1
   Morgan Stanley $8.6
   Goldman Sachs $7.7
   UBS $6.5

   Here’s the staggering amount banks have been fined since the financial crisis

  • Trolul X-link vrea cu tot dinadinsul să se facă de râs din nou iar pleonasmul folosit de data asta îl menține în topul celor mai agramați postaci ai Mafiei PSD-ALDE. După care mintea lui ”logică” și ”rațională” trage una fâsâită, fără nicio legătură cu subiectul, din dorința de a arăta cu orice preț că e ”citit” sau pentru că e în căutarea unor ”inteligenți” de nivelul lui. Sau poate că e beat. Din nou. Ce treabă are trolul X-link cu prefectura, poate ne explică data viitoare, când se trezește. Vizibil, la începutul paginii. Bine că ne-a scutit de data asta de mizeriile mercenarilor de la luju. Oricum, rămâne valabil: e prost ca noaptea, trolul x-link. După mintea lui, dacă mai e cineva care fură, pe lângă borfașii ale căror interese le reprezintă el, înseamnă că hoții lui nu mai sunt niște escroci.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.