G4Media.ro

Zi neagră în Galați. După concedierile de la șantierul naval Damen vin…

Zi neagră în Galați. După concedierile de la șantierul naval Damen vin și disponibilizări la SC Electrocentrale. Toți cei 204 angajaţi – dați afară

Toti cei 204 angajaţi ai SC Electrocentrale Galaţi vor intra în şomaj în această lună pentru că firma nu mai are clienți pentru energia termică şi electrică, a anunțau miercuri directorul societății, citat de Agerpres. Este a doua disponibilizare masivă anunțată la Galați într-o singură zi, după ce șantierul naval Damen Galați a anunțat că trimite în șomaj 570 de angajați, plus alte câteva sute de la șantierul său din Mangalia.

Șeful SC Electrocentrale Galaţi, Ion Stanciu, a mai spus pentru Agerpres că 102 angajaţi au primit deja preavizul, urmând să intre în şomaj la sfârşitul lunii august, iar cealaltă jumătate va primi preavizul în jurul datei de 26 august, astfel încât până pe 22 septembrie toţi salariaţii să fie disponibilizaţi.

Conform prevederilor CCM, fiecare angajat disponibilizat va primit, drept plată compensatorie, o sumă fixă de 37.000 de lei, la care se va adăuga ajutorul de şomaj, acordat conform legislaţiei în vigoare.

Electrocentrale a intrat în insolvenţă în 2014, când datoriile neachitate ale populaţiei la încălzire s-au transformat în creanţe în conturile societăţii. După trei ani, s-a renunţat la sistemul centralizat de termoficare al municipiului Galaţi, din cauză că numărul consumatorilor era prea mic, iar pierderile de agent termic în reţeaua învechită erau prea mari.

În consecinţă, Electrocentrale şi-a pierdut unul din cele două obiecte de activitate, furnizarea de agent termic. În ultimii doi ani însă, nici pentru energia electrică produsă nu a mai găsit cumpărători, motiv pentru care nici cei 204 angajaţi nu au mai putut fi plătiţi, fiind luată decizia disponibilizării acestora.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

  • Daca ai fi citit, oameni nu mai au cumparatori de dinainte de PNL 🙂 postac psd-ist.

  • Este efectul crizei economice mondiale si este doar inceputul. Epidemia nu este pe cale sa fie continuta, nu sunt sanse de relansare a economiei mai devreme de primavara lui 2021.

  • + USR 5 % = 10 %

 1. pacat , moldovenii is oameni dragutzi.

  • si au un accent funny.

  • Să li se plătească spor de acșănt

 2. dorneanu are trei pensii si 2 salarii.

  cate paduri taiem pentru a le plati ?

  grindeanu rade 10000 de euro pe luna numai salariul la ANCOM ?

  cate paduri taiem pentru a le plati ?

 3. Blocajul economic global va produce someri pe banda rulanta. Reorganizarea vietii sociale schimba profund activitatile economice. Damen pierde multe contracte din scaderea turismului si restrangerea investitiilor. Acum 4 ani nu faceau fata comenzilor si au transferat contracte de pe un santier pe altul. Acum se restrang cel putin 2 ani.
  Electrocentrale trebuia de mult sa se inchida, dar au tinut-o cu perfuzii. Colosii cu picioare de lut nu pot supravietui decat in comunism cand banii erau impartiti dupa placul conducatorului iubit nu dupa reguli economice.
  Mai sunt orase cu termoficare, la care pierderile sunt de peste 20% si sunt suportate de populatie care ar fi putut fi mult mai bogata daca era lasata sa se incalzeasca cu centrale de apartament pe gaz.

 4. Asa, afara cu toti, inchideti tot, in timp ce Romania cumpara zilnic energie electrica de la unguri si ucrainieni!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.