G4Media.ro

Zetea (PSD): Soluţia PSD ca OUG să se aplice facturilor din ianuarie…

Zetea (PSD): Soluţia PSD ca OUG să se aplice facturilor din ianuarie a fost refuzată fără multe explicaţii de către ministrul Justiţiei şi cel al Energiei / Dacă nu revenim la un preţ reglementat, asta ne va despărţi din ce în ce mai mult

Social-democratul Gabriel Zetea a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că propunerea social-democraţilor ca ordonanţa pe energie să se aplice şi facturilor din ianuarie a fost refuzată fără multe explicaţii de către ministrul Justiţiei şi cel al Energiei şi a ţinut să precizeze că, dacă nu revenim la un preţ reglementat pentru a-i proteja pe români şi companiile româneşti, ”asta ne îi despărţi din ce în ce mai mult”, referindu-se la relaţia dintre PSD şi PNL în coaliţie, transmite News.ro

”Nu e vorba de supărare, noi ne dorim să rezolvăm problemele fiecărui român şi nu este satisfacător rezultatul. Soluţia PSD a fost refuzată fără multe explicaţii de către ministrul Justiţiei şi cel al Energiei. Trebuie să mergem mai departe”, a spus Zetea.

El a precizat că actualele prevederi din Ordonanţă nu rezolvă situaţia pe termen lung, şi anume ce facem din 1 aprilie, când de atunci preţurile sunt şi mai mari.

”Vom vorbi de piaţă liberalizată în continuare sau piaţă reglementată aşa cum vorbeşte PSD. Dacă nu revenim la un preţ reglementat pentru a proteja românii şi în special companiile româneşti, care nu mai sunt competitive pe piaţa liberă din cauza preţurilor de producţie, asta ne va despărţi din ce în ce mai mult”, a menţionat social-democratul.

Gabriel Zetea a menţionat că ”PSD propune clar revenirea la piaţa reglementată a energiei pentru a salva efectiv economia românească”. ”Avem posibilitatea legală să facem acest lucru, trebuie să ne protejăm proprii consumatori, românii şi companiile”, a completat el.

Partidul Social Democrat a anunţat, miecuri, într-un comunicat oficial, că reglementarea preţurilor la energie şi gaze, cel mai devreme de la 1 aprilie 2022, este absolut necesară şi că nu este mulţumit pe deplin cu forma ordonanţei de urgenţă pe care Guvernul a adoptat-o ieri în scopul limitării creşterii facturilor la energie şi gaze.

PSD a criticat şi ”afirmaţiile tuturor corifeilor de dreapta din guvernările 2020-2021, potrivit cărora liberalizarea va scădea preţurile de vânzare sau că liberalizarea va scădea facturile românilor, care s-au dovedit simple lozinci, bune doar de postat pe Facebook”.

Potrivit PSD, ”tot ceea ce au reuşit artizanii liberalizării total nepregătite a fost să ducă România în cea mai mare criză energetică de după 1989, şi ei poartă răspunderea uriaşă a exploziei facturilor în plină iarnă”.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Nici o lege nu se poate aplica retroactiv ,mai puțin legea penală mai favorabilă . Scrie în Constituție . Dl de la PSD minte cu nerușinare . Trebuie doar să citească Constituția , dar el vroia explicații.

 2. Ce poate uni un partid socialist cu un partid liberal ? Ciolanul gras numit buget national format din japca legala asupra rodului muncii mediului privat .
  Ca pnl nu e partid liberal ci tot socialist , asta e alta discutie ….
  Coalitia asta eu o vad asa : cuunie civila intre doi homosexuali ( socialisti ) . Unul se declara femeie ( pnl ) . Si amindoi devenind famiglie adopta copilul ( cu forta ) : poporul roman .

 3. Cand ati facut si votat legea asta toamna, nu ati fost in stare sa o cititi si sa o intelegeti, analfabetilor!
  Acum va dati de ceasul mortii, ca va aluneca voturile din mana!
  E plin parlamentul de orice, doar de oameni inteligenti nu prea!

 4. Cum poate crede cineva că politicienii de dreapta erau de bună credință când susțineau că liberalizarea va reduce prețurile?
  Păi dacă voiau și considerau posibilă reducerea prețurilor la energie pe o piată reglementată, n-aveau decât să o … reglementeze! Dar nu asta era scopul, ci îmbogățirea unora.
  Resursele aparțin statului, rețeaua e a statului, dar noi avem piață concurențială la energie. Concurența la parazitism social și economic.

 5. D-E-P-E-S-E-D-I-Z-A-T-I România nenorociților .
  E singura posibilitate spre un trai normal.

  • AUR rezolva imediat in interesul romanilor, nu sta sa ia indicatii de la Bruxelles.