G4Media.ro

Zelenski: Teroarea a devenit singura formă de acţiune a Rusiei în raport…

Zelenski: Teroarea a devenit singura formă de acţiune a Rusiei în raport cu Ucraina şi Europa

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă seară, într-un nou discurs adresat naţiunii, că Rusia trebuie recunoscută ca un stat sponsor al terorismului, care seamănă teroare, relatează News.ro.

„Situaţia este foarte complicată. Mai ales în acele zone din Donbas şi regiunea Harkov, unde armata rusă încearcă să obţină măcar un rezultat pentru ea însăşi. Zonele cheie de luptă pe front sunt încă Severodoneţk, Lisiceansk, Bahmut, Popasna şi alte oraşe în care este concentrată ofensiva rusă. Dar apărarea noastră ţine. Acolo este extrem de greu. Şi sunt recunoscător tuturor celor care îndură acest atac al ocupanţilor. Lucrăm în fiecare zi pentru a ne consolida apărarea. În fiecare zi ne apropiem de momentul în care armata noastră îi va depăşi pe ocupanţi din punct de vedere tehnologic. Desigur, multe depind de parteneri. Despre disponibilitatea lor de a oferi Ucrainei tot ceea ce este necesar pentru a apăra libertatea. Şi aştept veşti bune despre asta deja săptămâna viitoare. Astăzi, armata rusă a lansat lovituri absolut fără sens, barbare în regiunea Sumî. Şi pentru ce? Ucrainenii din regiunea Sumî precum şi orice altă regiune a statului nostru, au înţeles deja totul despre Rusia. Şi nu va putea adăuga nimic prin noua teroare. Şi cu atât mai mult, nu va putea intimida. În urma bombardamentului rusesc de la Nikolaev astăzi, o persoană a murit, şapte au fost rănite, două – în stare gravă. Obuzele au lovit o zonă rezidenţială, la douăzeci de metri de grădiniţă. Aceştia sunt inamicii aleşi de Federaţia Rusă.

Din nou şi din nou, voi reaminte lumii că Rusia trebuie, în sfârşit, să fie recunoscută oficial ca stat terorist, stat – sponsor al terorismului. Acest lucru este pur şi simplu adevărat. Acest lucru este corect şi reflectă realitatea zilnică pe care ocupanţii au creat-o în Ucraina şi sunt dornici să-l ducă mai departe în Europa. Şi acest lucru trebuie să fie consacrat legal.

Mă pregătesc pentru şedinţa Consiliului European, care va avea loc în perioada 30-31 mai. Mă voi adresa participanţilor la întâlnire. În special, voi vorbi despre asta. Despre teroare, care a devenit de fapt singura formă de acţiune a statului rus în raport cu Europa. Teroare pe pământul Ucrainei. Teroare pe piaţa energetică a Europei, nu doar în ţara noastră. Teroare pe piaţa alimentară, avem deja pe scară globală. Şi ce teroare va urma?

Numai împreună – toţi europenii – vom putea opri o asemenea politică a unui asemenea stat.

Am vorbit astăzi cu premierul britanic Boris Johnson. Despre sprijinul defensiv şi alimentarea cu combustibil a Ucrainei. Despre cum putem debloca porturile ucrainene şi, prin urmare, prevenim criza alimentară.

Garanţiile de securitate pentru Ucraina au fost, de asemenea, discutate separat şi trebuie să intensificăm munca la ele.

Există din ce în ce mai multe informaţii că ocupanţii încearcă să limiteze plecarea poporului nostru din zonele ocupate temporar din regiunea Herson. Nu oferă coridoare umanitare. Şi au închis plecarea individuală a oamenilor.

Cei care au încredere în poziţia lor cu siguranţă nu ar lua astfel de decizii. Acesta este în mod clar un semn de slăbiciune. Demonstraţie că nu au ce să le ofere oamenilor. Şi oamenii nu vor să ia nimic de la ei..

Dar Ucraina va lua înapoi tot ce îi aparţine. Tot. Categoric.

Şi este doar o chestiune de timp. Şi în fiecare zi de această dată, timpul eliberării se reduce. Facem totul pentru asta”, a spus Zelenski.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Rusia trebuie izolată măcar 100 de ani, să-și facă toți rușii ciroze.

 2. Zele fa pace, lasa actoria pe barba civililor. Au trecut 3 luni, daca era sa ii arunci pe rusi in mare veneau americanii si englezii demult cu trupe. Salveaza ce mai poti, nu e niciun castig ca om ori si rusi in timp ce iti mo r atatea mii de civili.

  • Com//ediantul nu decide mai nimic in filmul asta mediocru.

  • Mai bine ACTOR decat DICTATOR !
   Zelensky este un adevărat președinte ! Acum că până și rușii cu scaun la cap îl admiră asta îl duce spre turbare pe Kriminalul de la kremlin !
   DA rusia a ajuns încă din 2014 un stat terorist !
   Rușii au crezut că este ok să accepte tacit dictatura numai cu gândul că pot duce o viața ”semi”, acum acceastă eroare îi costă viața !!

  • Pai moromete putin e nebun, soldatii lui sunt cri mi nali, mergi si pune-i la punct pe rusi ca americanii nu se baga. Idealurile sunt frumoase dar nu te tin in viata daca nu le poate nimeni impune.

  • Hauriștilor, mai schimbați placa cu actorul, comediantul alea – alea. Știm că voi rousofilii infeczți vă luați lumina de sub masa lui Pooh-tain. Mereu sunteți cu goura plină aici pe G4.

  • Actorul nu vrea pace… sălbăticii mai au de cucerit o bucata de Donbas, poate după aia.

 3. Același bla-bla-bla.

 4. Apreciez traducerea discursurilor. Un exemplu de leadership.

 5. Atata vorba si iar discurs si iar vorbe de 3 luni ca nu intelegi…
  2 ani s-a vorbit de pandemie
  Acum avem 300 cazuri noi zilnic si nu mai zice nimeni nimic
  Si fara sa vrei…intri la idei…
  Vezi-ti tu de treaba ta, si vorbe nu mai Asculta!!!!

 6. Rusky au fost si sunt barbari. Parca nu au suflet, parca sunt demoni. Doar aducerea comunismului in Romania e suficient pentru a-i clasifica ca si demoni incarnati, cu fata umana. Au distrus fibra unui popor, asta fac oriunde pun piciorul; usuca iarba de sub bocancii lor murdari.

  Dulaii care au pus stapanire pe Ruskya nu pot fi alungati pentru ca stiu ca sunt practic nebuni si nu mai au nimic de pierdut.

  • Le place sa se arunce in vid si ne tarasc dupa ei. Undeva in istorie cineva nu trebuia sa le intinda mana, trebuia sa-i lase sa cada in haul stalinist.