G4Media.ro

Zelenski s-a deplasat în regiunea sudică Herson, unde a vizitat infrastructura locală:…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Zelenski s-a deplasat în regiunea sudică Herson, unde a vizitat infrastructura locală: „Vom reconstrui totul”

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a deplasat în regiunea sudică Herson, unde a vizitat infrastructura locală pe care a promis că o va reface după invazia Rusiei, relatează The Guardian.

Vizita, într-o regiune în care Ucraina a organizat o contraofensivă de succes împotriva forțelor de ocupație rusești la sfârșitul anului trecut, a fost a treia în afara Kievului în această săptămână, notează Reuters. Miercuri, el a vizitat trupele din apropierea orașului Bahmut, aflat pe linia frontului estic, iar ulterior orașul Harkov.

Joi, sub imaginile de la vizita sa în regiunea Herson, care au fost postate pe Telegram, Zelenski a scris: „Am vorbit cu locuitorii despre problemele și nevoile lor actuale. Vom restabili totul, vom reconstrui totul. La fel ca în cazul fiecărui oraș și sat care a avut de suferit din cauza ocupanților”.

Contraofensiva ucraineană de anul trecut a împins trupele rusești afară din capitala regională după luni de ocupație. Muncitorii din regiune sunt acum ocupați cu restabilirea energiei electrice și a alimentării cu apă.

Într-o postare separată care îl arată inspectând infrastructura energetică, președintele ucrainean a scris: „Trebuie să asigurăm restabilirea și protecția completă a sectorului nostru energetic. Le sunt recunoscător tuturor celor care lucrează pentru acest lucru și readuc lumina pentru poporul nostru”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...