G4Media.ro

Zelenski revendică ”rezultate tangibile” în regiunea Harkov / ”Forţele noastre distrug ocupantul”

Photo by Roman PILIPEY / AFP

Zelenski revendică ”rezultate tangibile” în regiunea Harkov / ”Forţele noastre distrug ocupantul”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă marţi că armata ucraineană obţine ”rezultate tangibile” în regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, unde armata rusă desfăşoară o ofensivă de la 10 mai, relatează News.ro, care citează AFP.

”În regiunea Harkov, forţele noastre distrug ocupantul. Rezultatele sunt trangibile”, anunţă el în discursul de marţi seara.

Forţele ruse au reuşit, de la începutul ofensivei, să cucerească mai multe localităţi în această regiune frontalieră cu Rusia şi a obligat Kievul să trimită întăriri, în contextul în care armata ucraineană duce lipsă de resurse.

Volodimir Zelenski a estimat anterior că ar putea fi vorba despre ”primul val” al unei ofensive mai largi în vederea cuceririi Harkovului, al doilea cel mai important oraş ucrainean.

Preşedintele rus Vladimir Putin anunţa săptămâna trecută că obiectivul este crearea unei ”zone-tampon” în teritoriul ucrainean, menită să pună capăt bombardamentelor zonelor ruse de frontieră.

Marţi, un purtător de cuvânt din regiunea ucraineană Harkov, Nazar Voloşîn, a anunţat la televiziune că Kievul a reuşit să ”stabilizeze situaţia în această regiune, în oraşul Vovceansk”, situat în centrul confruntărilor armate.

”Confruntări armate continuă în nordul oraşului Vovceansk şi în sectorul Stanîţia. Situaţia este sub control”, a anunţat marţăi seara Statul Major ucrainean.

Volodimir Zelenski anunţă marţi seara că lupte dificile se desfăşoară în continuare în estul Ucrainei, în regiunea Doneţk.

”SectorulPokrovsk şi alte sectoare din regiunea Doneţk – Hramatorsk, Kurahova – rămân extrem de grele în prezent. Majoritatea luptelor se dau acolo în prezent”, anunţă şeful statului ucrainean.

Statul Major ucrainean a anunţat într-un briefing, marţi seara, că armata rusă menţine un ”nivel înalt de intensitate” în sectorulPokrovsk.

Armata rusă a desfăşurat marţi 27 de încercări de a străpunge apărarea ucraineană, precizează Statul Major

”Situaţia rămâne tensionată, dar sub control”, anunţă armata ucraineană.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...