G4Media.ro

Zelenski: Peste 170 de răniţi şi 37 de morţi în atacul în…

Sursa foto: Photo 302726593 | Zelensky © Vladyslav Musiienko | Dreamstime.com

Zelenski: Peste 170 de răniţi şi 37 de morţi în atacul în masă din 8 iulie / ”Teroriştii ruşi trebuie traşi la răspundere pentru acest lucru. Compasiunea nu este o armă”

Peste 170 de persoane au fost rănite, în timp ce cel puţin 37 au fost confirmate ca fiind ucise din cauza atacului rusesc din 8 iulie din întreaga ţară, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, citat de The Kyiv Independent. Teroriştii ruşi trebuie traşi la răspundere pentru acest lucru. Simpla îngrijorare nu opreşte teroarea, transmite preşedintele Ucrainei, transmite News.ro.

”Teroriştii ruşi trebuie traşi la răspundere pentru acest lucru. Simpla îngrijorare nu opreşte teroarea. Compasiunea nu este o armă”, a declarat Zelenski. Atacul aerian a vizat Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk, Pokrovsk şi Kramatorsk, a informat Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă.

Atacul din 8 iulie a fost cel mai mortal din ultimele luni. Aproape 100 de facilităţi au fost avariate, inclusiv maternităţi şi spitale pentru copii, un centru de afaceri, un colegiu, mai multe case şi grădiniţe, potrivit lui Zelenski.

„Trebuie să doborâm rachetele ruseşti. Trebuie să distrugem avioanele de luptă ruseşti acolo unde sunt bazate. Trebuie să luăm măsuri ferme care nu vor lăsa niciun deficit de securitate”, a spus preşedintele.

„Lumea are puterea necesară pentru a face acest lucru. Partenerii o pot face”, a adăugat el. Armata rusă a lovit spitalul Okhmatdyt, cel mai mare centru medical pentru copii din Ucraina, în dimineaţa zilei de 8 iulie, omorând cel puţin două persoane şi rănind cel puţin 50, inclusiv şapte copii, potrivit autorităţilor locale. În timpul unui atac separat împotriva Kievului, mai târziu în cursul zilei, resturi au lovit maternitatea Isida, omorând şapte persoane şi rănind trei, a declarat Parchetul General.

Forţele ucrainene au doborât 30 din cele 38 de rachete lansate asupra Ucrainei în dimineaţa zilei de 8 iulie, potrivit raportului forţelor aeriene.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Asta inseamna doi lideri nebuni. Care nu se mai gandesc la oamenii lor. Si Ucraina a atacat la Sevastopol cu atacms.. Acum si bolnavii astia au atacat un spital. O lume nebuna… Condusa de nebuni.

  2. Tare curios sunt de ceea ce ai face tu cand vecinul tau iti intra in casa si te fura, apoi te mai si ia la bataie. Nu cred ca i-ai zambi si nu ai reactiona. Dar, e adevarat, din afara lucrurile par altfel.

    • Nu te obosi, este un anti-român și pro-rus și d fecă constant propaganda Moscovei pe G4media…