G4Media.ro

Zelenski le-a transmis liderilor G7 că Putin mizează pe „colapsul” sprijinului occidental…

Zelenski le-a transmis liderilor G7 că Putin mizează pe „colapsul” sprijinului occidental pentru Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin mizează pe „colapsul” sprijinului occidental pentru Ucraina, a declarat miercuri Volodimir Zelenski în faţa liderilor G7, menţionând că armata rusă a „crescut semnificativ presiunea” pe front, relatează AFP conform Agerpres.

„Rusia speră doar la un singur lucru: ca unitatea lumii libere să se prăbuşească anul viitor. Rusia consideră că America şi Europa vor da dovada de slăbiciune şi nu îşi vor menţine sprijinul pentru Ucraina la nivelul corespunzător”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în cadrul unei teleconferinţe cu liderii ţărilor G7.

În timp ce a recunoscut că forţele ruse se află în ofensivă pe front, Zelenski a dat asigurări că soldaţii ucraineni „rezistă la atacuri”.

„Menţinem capete de pod importante în mai multe direcţii ale liniei frontului şi ne pregătim pentru următoarele etape”, a spus el.

După eşecul marii contraofensive de vară a armatei ucrainene, care nu a reuşit să treacă de apărarea rusă, trupele de la Moscova au fost cele care au preluat controlul, în special în Advidvka, un oraş industrial din est.

Ajutorul militar şi financiar occidental acordat Ucrainei, crucial pentru efortul de război al Kievului, este din ce în ce mai pus sub semnul întrebării, subiect de dispute politice atât în Statele Unite, cât şi în Europa.,

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pai daca castiga Putin tot vestul va intra in colaps incepand cu economia ca dupaia nu se vor mai ocupa decat cum sa se freasca de ei si vor ramane singuri fiecare cu frica lui.

  2. Decizia Congrsului confirmă .