G4Media.ro

Zelenski condiționează reluarea exporturilor de amoniac rusesc prin teritoriul Ucrainei de predarea…

captura telegram

Zelenski condiționează reluarea exporturilor de amoniac rusesc prin teritoriul Ucrainei de predarea prizonierilor de război capturați de Rusia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că va susține reluarea exporturilor de amoniac rusesc prin teritoriul Ucrainei numai dacă Rusia va preda prizonierii de război ucraineni, potrivit cotidianului ucrainean Pravda.

Zelenski a declarat, într-un interviu acordat Reuters: „Mă opun aprovizionării cu amoniac din Federația Rusă prin teritoriul nostru. Aș face acest lucru doar în schimbul prizonierilor noștri. Aceasta este ceea ce am oferit ONU”.

El a mai spus că sute de soldați ruși au fost capturați în timpul contraofensivei ucrainene din regiunea Harkov. Cu toate acestea, Rusia deține în custodie mai mulți soldați ucraineni decât are Ucraina prizonieri de război ruși.

Anterior, ONU a sugerat reluarea tranzitului amoniacului rusesc prin Ucraina pentru a atenua lipsa globală a acestui îngrășământ. Amoniacul în cauză este produs de Uralchem, un producător rus de produse chimice, și ar urma să fie transportat, prin intermediul unei conducte, în orașul Odesa din sudul Ucrainei, de unde ar urma să fie cumpărat de Trammo, un comerciant de materii prime din SUA.

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean al afacerilor externe, a confirmat că ONU a început negocierile privind reluarea exporturilor de amoniac prin Ucraina. El a adăugat că Kievul nu va adera la niciun acord care contravine intereselor de securitate ale Ucrainei.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Iar e pe șpeiși trogloditul