G4Media.ro

Zelenski anunță că a discutat cu Ciucă despre Transnistria: Scopul ruşilor este…

Zelenski anunță că a discutat cu Ciucă despre Transnistria: Scopul ruşilor este evident, destabilizarea situaţiei în regiune, ameninţarea Moldovei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia încearcă să destabilizeze situaţia în regiunea Transnistria, însă forţele armate ale Ucrainei sunt pregătite pentru o posibilă astfel de ofensivă a Rusiei, informează site-ul preşedinţiei, citat de News.ro.

După o întâlnire cu directorul general al Agenţiei Internaţionale a Energiei Atomice (AIEA), Rafael Grossi, Zelenski le-a declarat jurnaliştilor că este de aceeaşi părere cu Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova, în ceea ce priveşte situaţia actuală în regiune. El a spus că a discutat problema şi cu premierul român Nicolae Ciucă, marţi, la Kiev.

“Înţelegem clar că acesta este unul dintre paşii Federaţiei Ruse. Acolo acţionează serviciile speciale. Nu este vorba doar de fake news. Scopul este evident – destabilizarea situaţiei în regiune, ameninţarea Moldovei. Ei ar trebui să ştie că dacă Moldova susţine Ucraina, vor exista anumiţi paşi”, a afirmat Zelenski.

El a adăugat că Ucraina ştie că trupele ruse, prezente în teritoriu de mulţi ani, sunt pregătite tot timpul pentru a acţiona. “Însă noi le înţelegem capabilităţile. Forţele Armate ale Ucrainei sunt pregătite şi nu se tem de ei”, a mai spus Volodimir Zelesnki. (Sursa foto: Novosti PMR)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. nu inteleg de ce mai asteapta ucrainenii sa intre in transnistria si sa are tot acolo. granita e inchisa spre ucraina, iar pe nistru sa fie deschise puncte de trecere si sa fie verificati toti cei care vor sa treaca in moldova: cine are pasaport nistrean sau rus sa ramana in transnistria. tot ce depaseste 10000 de euro in numerar sa fie confiscat. la fel si masinile cu numere ilegale emise de tiraspol.

    • Te-ar putea lamuri situatia ” de jure”. Pana una-alta, Transnistria e teritoriul Republicii Moldova, recunoscut international. Fara sa li se ceara sau fara sa fie atacati direct din Transnistria, ucrainienii nu au cum sa intervina pe teritoriul altui stat.
      La ce antrenament si organizare au ucrainienii, cele doua brigazi de pe granita, i-ar rezolva pe rusi in doua zile, asta cu tot cu curatenie. Doar ca, nechemati, ar deveni ei the bad guy, si…