G4Media.ro

Zeci de profesori din Florida au pierdut cecuri în valoare de 1.000…

Zeci de profesori din Florida au pierdut cecuri în valoare de 1.000 de dolari din cauza unei erori bancare

Aproximativ 50 de profesori din Florida și-au pierdut cecurile oferite de stat în valoare de 1.000 de dolari din cauza unei erori bancare, au anunțat oficiali vineri, relatează AP. Aproximativ 176.500 de profesori au primit banii, sub forma unui cec de ajutor în caz de dezastru. Dintre ei, 50 au fost afectați de o eroare bancară care a invalidat cecurile primite, conform Departamentului Educației din Florida. Oficialii spun că lucrează la remedierea problemei.

„Ne cerem scuze pentru orice inconveniente cauzate de situație și lucrăm pentru a o repara, inclusiv prin returnarea oricăror taxe ar fi putut suporta cei afectați”, a spus un purtător de cuvânt al băncii JPMorgan.

Finanțate din fonduri federale pentru a combate efectele pandemiei, plățile către profesori, directori de școli și oameni care lucrează în serviciile de urgență au avut parte de sprijin puternic în Congresul din Florida. Totuși, unii l-au criticat pe guvernatorul statului pentru că a angajat o companie privată pentru printarea și expedierea cecurilor în loc să trimită banii direct la școli.

Un senator a atras atenția vineri, într-un tweet: „Beneficiul politic individual în cheltuirea a 3,6 milioane de dolari pentru a printa și trimite mii de cecuri cu numele tău pe ele este depășit de opțiunea mai eficientă și responsabilă din punct de vedere fiscal de a depozita direct banii”.

Oficiali ai statului Florida au spus că suma de 3,6 milioane de dolari este mult mai mică decât taxa administrativă obișnuită de 10%, procentul obișnuit pe care un stat îl reține când vine vorba de bani de la guvernul federal.

Sursa foto: Pexels / ThisIsEngineering

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Care-i relevanta acestei „stiri”?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.