G4Media.ro

Zeci de percheziţii la membrii clanului Văncică din Capitală pentru contrabandă cu…

Zeci de percheziţii la membrii clanului Văncică din Capitală pentru contrabandă cu ţigări în Piaţa Reşiţa din Sectorul 4. Detalii despre cum erau avertizaţi de prezenţa poliţiştilor

Poliţişti de la Serviciul Grupuri Infracționale Violente, din cadrul Poliţiei Capitalei, împreuna cu procurori DIICOT fac, miercuri, 37 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Constanţa pentru destructurarea a două reţele care făceau contrabandă cu ţigări. Potrivit unor surse apropiate anchetei, vizaţi de acţiune sunt Cami Niţă, zis Fane Văncică şi Viorel Niţă, cunoscut cu porecla de „Pinochio al lui Văncică.

Cei doi sunt suspectaţi că ar fi coordonat grupări care introduceau nelegal în ţară ţigări fără marcaj, de regulă, din Republica Moldova, cu ajutorul unor cetăţeni moldoveni. Ţigările erau apoi vândute în Piaţa Reşiţa din Sectorul 4. Potrivit anchetatorilor, un pachet de ţigări era 10 lei, iar pe pe zi, grupările aveau aproximativ 200 de clienţi.

Comunicatul Poliţiei Capitalei

„La data de 05.08.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente – DGPMB au efectuat un număr de 37 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Constanța, într-o cauză vizând destructurarea a două grupuri infracționale organizate specializate în săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că în zona Piața Reșita din București, Sector 4, activează două grupări infracționale, al căror nucleu este reprezentat de doi frați, care au ca principală preocupare comercializarea de țigări fără marcaj fiscal, provenite, de regulă, din Republica Moldova, introduse nelegal pe teritoriul României cu sprijinul unor cetățeni moldoveni și deținute cu încălcarea dispozițiilor legale.
Activitățile de comercializare a țigărilor provenite din contrabandă sunt desfășurate în două „puncte de desfacere”, poziționate strategic la extremitățile Pieței Reșița.
Astfel, unul dintre ei coordonează activitatea infracţională de comercializare a ţigărilor de contrabandă ce se desfăşoară la o garsonieră pe care o deţine la parterul unui bloc din apropierea pieței, acesta fiind sprijinit de alte persoane care în momentul în care în zonă îşi fac apariţia organele de poliţie, îl anunţă pentru a închide fereastra.
Pe de altă parte, celălalt lider coordonează activitatea infracţională de comercializare a ţigărilor de contrabandă ce se desfăşoară într-un spaţiu comercial aflat pe exteriorul complexului din Piaţa Reşiţa, în care funcţionează aparent un amanet. Și la acest punct de desfacere sarcinile membrilor grupării sunt foarte bine stabilite, în sensul că, în timp ce una dintre persoanele menţionate mai sus se află în interiorul amanetului şi vinde ţigări de contrabandă pe fereastra uşii de acces în amanet, ceilalţi stau afară în stradă şi abordează potențialii clienți, pe care îi îndrumă să cumpere ţigări.
Totodată, cei aflaţi în afara amanetului asigură zona şi îl anunţă de fiecare dată (de cele mai multe ori prin intermediul unei staţii de emise recepţie) pe cel aflat în interior despre eventuala prezență în zonă a organelor de poliție.
Activitatea de comercializare a țigaretelor se desfășoară și aici după un program strict, începând cu ora 08:00 și până în jurul orei 19:00, existând, de asemenea, o medie de aproximativ 200 de clienți pe zi, iar prețul unui pachet de țigarete este de aproximativ 10 lei.
La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 26 persoane.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea de Analiza Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.”

 

Sursa foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Grup organizat ca-n Comisarul PIEDONE-acelasi modus-operandi de pe timpul „comisarului Moldovan” !

  2. Gata, s-au confiscat 10 cartuse de tigari si 1 de trabuc (pentru sefu Orban si cabinetu’, se stie) si Romania e o tara curata de infractionalitate! La noi nu exista trafic de carne vie, de minori dusi la cersit sau la prostitutie, furturi, crime, violuri… poate la altii, da’ la noi in niciun caz. Bravo Predoiu zis şi Preşoiu!

  3. putin zgomot sa vada populimea ca se „lucreaza”

    hai mai repede ca mai e putin si va pensionati cu pensie speciala…

  4. Contrabanda cu țigări e și în restul piețelor din București, dar si in celelalte orase!

  5. Iată unde duce lupta de la Piața Reșița cu clanul ținut de colonelul de la Antidrog Negoiță.

  6. Piața Reșița să fie redată comunității, la fel cum s-a întâmplat cu Piața Progresul și Piața Sudului.

  7. Foarte bine, să nu mai fie tolerate ilegalitățile de-acolo.

  8. Bine că se alătură primăriei de la 4 mai multe forțe în lupta contra rețelei infracționale de la Piața Reșița.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.