G4Media.ro

Zeci de mii de palestinieni care au permis de lucru pe teritoriul…

Zeci de mii de palestinieni care au permis de lucru pe teritoriul Israelului vor fi vaccinați împotriva covid

Israelul va vaccina zeci de mii de palestinieni care au permis de lucru în teritoriul israelian sau în coloniile din Cisiordania ocupată, au confirmat duminică autorităţile israeliene, conform Agepres, care citează AFP.
„Eşalonul politic a aprobat astăzi (duminică) o campanie de vaccinare pentru muncitorii palestinieni cu permis de muncă pentru Israel şi comunităţile din Iudeea şi Samaria (nume dat de statul evreu coloniilor din Cisiordania)”, a indicat într-un mesaj adresat media Cogat, organismul Ministerului Apărării care supraveghează activităţile civile în teritoriile palestiniene.
Sursa Foto: Facebook/Palestina

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Chiar voiam sa stiu ce mai e nou, ce se mai poatrta la Apartheid.

 2. Apartheid justificat medical. E evident ca suspecții de simpatii hamas nu vor fi vaccinați.

  • To Israel’s critics, international law obligates Israel to give Palestinians access to vaccines comparable to what it offers its own citizens. But supporters of Israel’s policies contend that the Palestinians assumed responsibility for health services for their population when they signed the Oslo Accords in the 1990s.

   Citatul e luat din New York Times un ziar de stanga maxima.Nu e chiar asa alb si negru cum poate pare.
   Tot cred ca ar trebui sa incerce sa ii vaccineze,dar nu e cred ca e „apartheid”.Pe langa faptul ca Africa de Sud nu e un exemplu f fericit,pt ca odata cu incetarea aparthedului Africa de Sud e intr-un declin sistematic,pe toate nivelurile.Adica daca acolo ar fi numai palestinieni probabil ca nici nu erau in pozitia de a se putea vaccina pt ca erau ca Siria poate.Plus ca de ex. in parlamentul israelian sunt si membri musulmani.

  • https://www.irishtimes.com/news/apartheid-s-africa-better-run-says-poll-1.1107160

   Articolul e din 2002 si inclusiv negrii spuneau ca era mai eficient sistemul din Apartheid si cetatenii tarii in general atat albi cat si negri spuneau ca sunt optimisti pt viitor.Asta era in 2002,apartheidul se incheiase in 94.Acum nu cred ca mai sunt optimisti.
   Linkul e din irish times,nu e un ziar care sa aiba un interes sa fie f rasist,mai ales din cauza ocupatiei britanice etc.

 3. Iudeea si Samaria existau din Vechiul Testament, iar aici nu erau palestinienii!!!

  • Au aparut prin secolul 7 cand arabii au ocupat regiunea si cam pana in secolul 11 s-au format prin islamizarea unei parti a populatiei locale. Desi sunt majoritar musulmani nu sunt de origine araba

 4. se numeau „filistini”,
  cum le spune azi in persana/farsi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.