G4Media.ro

Zeci de firme au donat Spitalului Județean Mureș peste un milion de…

Zeci de firme au donat Spitalului Județean Mureș peste un milion de lei și echipamente de protecție anti-COVID19

Zeci de societăți comerciale au donat Spitalului Județean Mureș peste un milion de lei și echipamente de protecție anti-COVID19 pentru cadrele medicale care activează în instituție.

Echipamentele de protecție cumpărate pentru spital au constat în măști FFP2, ochelari de protecție, halate de unică folosință, bonete de unică folosință, măști chirurgicale cu clemă nazală, combinezoane de protecție, combinezoane simple, semimăști pliate cu supapa FFP2N, mănuși antichimice, cagule 3M, cizme cauciuc, mănuși de examinare, botoșei de unică folosință, ecran de protecție vizieră, viziere, materiale sanitare (dezinfectant, reactivi), produse pentru igienă (hârtie igienică, prosop hârtie, șervețele umede), materii prime alimentare.

Donatorii au oferit spitalului și calculatoare, monitoare, imprimante, pulsoximetre, tensiometre, aparat cpap hypnus ST730W.

Societățile din Iași au strâns 1.124.465 lei, iar prin Asociația pentru Spitalul Clinic Județean Mureș acestea au donat un oxigenator complet și un aparat de ventilație.

Alături de societățile private au mai donat și angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcția de Sănătate Publică, Sindicatul Sanitas, UDMR Mureș și procurori.

sursa foto: Facebook/ Parlamentul European

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.