G4Media.ro

Zece migranți morți într-un accident de circulație în Texas, pe fondul creșterii…

Zece migranți morți într-un accident de circulație în Texas, pe fondul creșterii migrației ilegale în sudul Statelor Unite

O dubă supraîncărcată care transporta 30 de migranți a avut un accident grav pe o șosea din sudul Texasului, în care au murit cel puțin 10 persoane, inclusiv șoferul, alte 20 fiind rănite, au spus autoritățile.

Sergentul Nathan Brandley, de la Departamentul pentru Siguranță Publică din Texas, a declarat că duba, construită pentru a transporta maximum 15 pasageri, se deplasa când șoferul a pierdut controlul dubei, care s-a izbit de un stâlp de rețea și un semn de oprire.

Autoritățile bănuiesc că toți pasagerii sunt migranți. Brandley a mai spus că cei 20 care au supraviețuit accidentului inițial au răni grave.

Identitățile celor 30 din camionetă sunt reținute până când rudele pot fi notificate, a spus Brandley.

O creștere a numărului migranților care trec frontiera în mod ilegal a determinat o sporire a numărului de accidente care implică vehicule încăcrate cu migranți care plătesc sume mari pentru a fi introduși prin contrabandă în Statele Unite.

Dallas Morning News a relatat că recrutarea de șoferi tineri pentru cursele de contrabandă, combinată cu viteza excesivă și conducerea imprudentă de către acești tineri, au dus la accidente oribile.

Victor M. Manjarrez Jr., directorul Centrului pentru Drept și Comportament Uman de la Universitatea Texas din El Paso, a declarat ziarului că organizațiile criminale recrutează șoferi din Austin, Dallas și Houston. Alții provin din zona El Paso, în timp ce alții provin din părți din America Latină unde poliția este coruptă.

Unul dintre cele mai grave accidente a avut loc pe 3 martie, în care 13 persoane și-au pierdut viața atunci când un camion cu semiremorcă s-a izbit de un vehicul utilitar care transporta 25 de migranți în apropiere de Holtville, California, la aproximativ 200 de kilometri la est de San Diego.

Pe 17 martie, opt migranți au fost uciși când camioneta care îi transporta s-a izbit într-un alt camion în timp ce era urmărită de poliție la aproape 50 de kilometri nord de orașul de frontieră Del Rio, Texas. Șoferul este pasibil de o condamnare pe viață după ce a s-a declarat vinovat de mai multe acuzații federale pe 24 mai. Nu a fost stabilită încă data condamnării.

Associated Press

sursa foto: Facebook/ Washington Metropolitan Police Dept.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.