G4Media.ro

Zboruri Oradea – Varșovia din această vară / ”Aceste zboruri vor conecta…

Sursa foto: CJ Bihor

Zboruri Oradea – Varșovia din această vară / ”Aceste zboruri vor conecta Oradea cu întreaga lume”

Compania aeriană LOT va opera, din această vară, zborurile între Oradea și Varșovia, capitala Poloniei, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Cluj.

Oferta depusă de operatorul de transport aerian polonez întrunește toate condițiile impuse prin procedura de atribuire și a fost aprobată de Consiliul Județean Bihor în ședința ordinară de miercuri, 27 martie. Compania aeriană va efectua, începând din luna iunie, patru zboruri săptămânale Oradea – Varșovia și retur în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă. Astfel, plecările din Oradea vor fi în zilele de miercuri și vineri – ora 14:35, iar luni și sâmbătă – ora 19:40; Plecarea din Varșovia se va face în zilele de miercuri și vineri – ora 13:55, luni și sâmbătă: ora 17:00. Compania propune operarea curselor cu aeronave de tip Embraer E 70 (76 de locuri), E 75 (82 sau 86 de locuri), E 90 (106 locuri) și E 95 (112 sau 118 locuri). Contractul se va încheia pe o perioadă de 4 ani.

”Comisia Europeană a aprobat procedura de tip obligație de serviciu public pentru susținerea financiară de către Consiliul Județean Bihor a zborurilor cu destinația Varșovia, pe cel mai mare hub aerian din estul Europei, cu aproximativ 40 de zboruri către toate capitalele statelor Uniunii Europene, către Statele Unite, Canada și țări din Asia. Aceste zboruri vor conecta Oradea cu întreaga lume”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Prețurile biletelor vor fi stabilite de ofertant, iar operarea rutei va fi compensată financiar de Consiliul Județean Bihor, după un model de calcul stabilit în caietul de sarcini. Compensația se va plăti trimestrial și va acoperi doar cheltuielile de operare efectivă a serviciilor aeriene și cheltuielile aferente operațiunilor pe aeroporturile din Oradea (OMR) și Varșovia (WAW).

În condițiile în care zborurile vor fi operate în regim profitabil, cofinanțarea Consiliului Județean Bihor va fi redusă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...